Nå går det mot slutten av skreisesongen.
Det "eneste" jeg fikk tak i, i dag var skreiloins, men hva gjør vel det, når det er den beste delen på fisken. Loins er ryggstykkene på fisken.
Denne delen har det beste 'kjøtt-stykket' på fisken, fast og kraftig.
Den egner seg godt til å pannesteke eller ovnsbake, da den ikke går så lett i stykker under tilberedningen.
Ovnsbakt skrei:
Fjern skinnet og skjær skreiloins i serveringstykker.
Beregn 200-250 g per person.
Strø på godt med salt, la de ligge i 10-15 minutter, skyll av saltet og tørk dem.
Saltet gjør at de blir enda fastere i 'fisken' c",)
Legg dem på en stekeplate med bakepapir, legg på en bit godt smør på hvert stykke.
Stekes ved 180 grader, ca. 12 minutter.
Rødvinsaus:
(4 personer)
Smørdampet sopp:
Jeg brukte aromasopp og champinjong.
Varm smør i en panne og tilsett sopp, skjært i skiver.
Legg på lokk og smørdamp soppen i 5-6 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Smørdampet purre:
Fjern skinnet og skjær skreiloins i serveringstykker.
Beregn 200-250 g per person.
Strø på godt med salt, la de ligge i 10-15 minutter, skyll av saltet og tørk dem.
Saltet gjør at de blir enda fastere i 'fisken' c",)
Legg dem på en stekeplate med bakepapir, legg på en bit godt smør på hvert stykke.
Stekes ved 180 grader, ca. 12 minutter.
Rødvinsaus:
(4 personer)
- 3 ss smør
- 1 sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 2 ss hvetemel
- 2 dl kjøttkraft/fond
- 2 dl rødvin
- 1 ts salt
- 0,5 ts timinankrydder eller 1 ss frisk
- 0,5 ts pepper
- Finhakk løk og hvitløk, fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt, uten at det tar farge.
- Dryss på mel og spe med kraften.
- Tilsett vin, timian og pepper.
- Kok sausen i 30 minutter.
- Sil sausen.
- Smak til med salt og rør tilslutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank og fin ✿⊱
Smørdampet sopp:
Jeg brukte aromasopp og champinjong.
Varm smør i en panne og tilsett sopp, skjært i skiver.
Legg på lokk og smørdamp soppen i 5-6 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Smørdampet purre:
- 1 stk purre
- ½ l vann
- Salt
- Pepper
- 1 ss smør
Hell av vannet, tilsett godt smør, salt og pepper.
La det dampe litt under lokk, mens du rister litt på kjelen innimellom. Kun ett par minutter.
Ovnsbakte poteter:
La det dampe litt under lokk, mens du rister litt på kjelen innimellom. Kun ett par minutter.
Ovnsbakte poteter:
- Poteter, jeg brukte Amadine poteter.
- Olje
- Havsalt
- Timian, frisk
Sånn gjør du:
Barbera Piemonte
Farge: Dyp blårød.
Lukt: Svalt preg av modne kirsebær, mørke bær og litt urter.
Smak: Ung, saftig og fruktig, preg av mørke og røde bær, streif av lakris i ettersmaken.
Passer til:
Land/distrikt: Italia, Piemonte, Øvrige
Årgang: 2010
Råstoff: Barbera 100%
Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 2,00 g/l
Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
- Vask og del potetene.
- Skjær de opp i båter.
- Hell over litt olje, dryss over havsalt og frisk timian.
- Bland sammen og stek i stekeovn på 225 grader i ca. 20 minutter.
Barbera Piemonte
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar