Ovnsbakt skreiloins med smørdampet sopp & purre og rødvinsaus


Nå går det mot slutten av skreisesongen.
Det 'eneste' jeg fikk tak i, i dag var skreiloins, men hva gjør vel det, når det er den beste delen på fisken. Loins er ryggstykkene på fisken.

Denne delen har det beste 'kjøtt-stykket' på fisken, fast og kraftig. 
Den egner seg godt til å pannesteke eller ovnsbake, da den ikke går så lett i stykker under tilberedningen.

Ovnsbakt skrei
  1. Fjern skinnet og skjær skreiloins i serveringstykker.
  2. Beregn 200-250 g per person.
  3. Strø på godt med salt, la de ligge i 10-15 minutter, skyll av saltet og tørk dem.
  4. Saltet gjør at de blir enda fastere i 'fisken' c",)
  5. Legg dem på en stekeplate med bakepapir, legg på en bit godt smør på hvert stykke.
  6. Stekes ved 180 grader, ca. 12 minutter.
Rødvinsaus
(4 personer)
  • 3 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl kjøttkraft/fond
  • 2 dl rødvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts timinankrydder eller 1 ss frisk
  • 0,5 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Finhakk løk og hvitløk, fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt, uten at det tar farge.
  2. Dryss på mel og spe med kraften.
  3. Tilsett vin, timian og pepper.
  4. Kok sausen i 30 minutter.
  5. Sil sausen.
  6. Smak til med salt og rør tilslutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank og fin
Smørdampet sopp
Jeg brukte aromasopp og champinjong.
  1. Varm smør i en panne og tilsett sopp, skjært i skiver.
  2. Legg på lokk og smørdamp soppen i 5-6 minutter.
  3. Smak til med salt og pepper.
Smørdampet purre
  • 1 stk purre
  • ½ l vann
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss smør
  1. Del purre i passe biter - ca. 4 cm kubber. 
  2. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.
  3. Hell av vannet, tilsett godt smør, salt og pepper.
  4. La det dampe litt under lokk, mens du rister litt på kjelen innimellom. Kun ett par minutter.
Ovnsbakte poteter
  • Amadine poteter.
  • Olje
  • Havsalt
  • Timian, frisk
Sånn gjør du: 
  1. Vask og del potetene.
  2. Skjær de opp i båter.
  3. Hell over litt olje, dryss over havsalt og frisk timian.
  4. Bland sammen og stek i stekeovn på 225 grader i ca. 20 minutter.
Kan etterstekes sammen med fisken, hvis de ikke er helt møre 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF