Nå går det mot slutten av skreisesongen.
Det 'eneste' jeg fikk tak i, i dag var skreiloins, men hva gjør vel det, når det er den beste delen på fisken. Loins er ryggstykkene på fisken.
Denne delen har det beste 'kjøtt-stykket' på fisken, fast og kraftig.
Den egner seg godt til å pannesteke eller ovnsbake, da den ikke går så lett i stykker under tilberedningen.
Ovnsbakt skrei
(4 personer)
- Fjern skinnet og skjær skreiloins i serveringstykker.
- Beregn 200-250 g per person.
- Strø på godt med salt, la de ligge i 10-15 minutter, skyll av saltet og tørk dem.
- Saltet gjør at de blir enda fastere i 'fisken' c",)
- Legg dem på en stekeplate med bakepapir, legg på en bit godt smør på hvert stykke.
- Stekes ved 180 grader, ca. 12 minutter.
(4 personer)
- 3 ss smør
- 1 sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 2 ss hvetemel
- 2 dl kjøttkraft/fond
- 2 dl rødvin
- 1 ts salt
- 0,5 ts timinankrydder eller 1 ss frisk
- 0,5 ts pepper
- Finhakk løk og hvitløk, fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt, uten at det tar farge.
- Dryss på mel og spe med kraften.
- Tilsett vin, timian og pepper.
- Kok sausen i 30 minutter.
- Sil sausen.
- Smak til med salt og rør tilslutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank og fin ✿⊱
Smørdampet sopp
Jeg brukte aromasopp og champinjong.
Jeg brukte aromasopp og champinjong.
- Varm smør i en panne og tilsett sopp, skjært i skiver.
- Legg på lokk og smørdamp soppen i 5-6 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- 1 stk purre
- ½ l vann
- Salt
- Pepper
- 1 ss smør
- Del purre i passe biter - ca. 4 cm kubber.
- Kok dem i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.
- Hell av vannet, tilsett godt smør, salt og pepper.
- La det dampe litt under lokk, mens du rister litt på kjelen innimellom. Kun ett par minutter.
Ovnsbakte poteter
- Amadine poteter.
- Olje
- Havsalt
- Timian, frisk
Sånn gjør du:
- Vask og del potetene.
- Skjær de opp i båter.
- Hell over litt olje, dryss over havsalt og frisk timian.
- Bland sammen og stek i stekeovn på 225 grader i ca. 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar