Ovnsbakte karbonader med krydret tomatsaus og mozzarella !

Enkel og god middag med smaker fra middelhavet 🍅

For å gjøre det enda enklere kan du bruke ferdig stekte karbonader, men det tar bare ca. 15 minutter å forberede og steke hjemmelaget karbonader. Jeg bruker kjøttdeig, som inneholder en del mer fett en karbondedeig, så de de blir gode og saftige. 

Server gratinerte karbonader med hva du måtte ønske av ris, pasta eller poteter og gjerne litt salat eller grønnsaker. 
Jeg serverte godsakene med tagliatelle pasta og drysset over hakket vårløk ved servering 🌿

Jeg ble faktisk storfornøyd med dagens....
knallgode, ganske rask og billige middag ! 

Orange chicken / Appelsinkylling !


Herlig smaksrik kyllingryte med knallgod saus 🐔🍃
Appelsin og soyasaus er en perfekt match.

Jeg bruker lårfilet i denne retten. Den er mye saftigere og har mer smak enn kyllingbryst.
Kyllingen kan gjerne brunes litt før du tilsetter det i gryta. Det er en fordel i hvert fall når man bruker lårfilet med fett. Bruker du kyllingbryst kan du dele dem opp og legge dem rett i kjelen, men jeg bruner ofte dem også, det gir bedre smak på retten. 

Jeg tilbereder gryta i en Crock-Pot slowcooker, men du kan også steke den i en ildfast form i stekeovn eller bare la den surre i stekepannen.

Pasta & Pesto med Scampi !


Pasta & Pesto - mine favoritter 🌿
Dette er en rask og enkel utgave, hvor jeg bruker ferdig kokt scampi. 
Du kan gjerne bruke rå scampi, men da må du steke dem litt først, til de skifter farge til rosa.

PESTO finner du oppskrift på 👉 her ! 
Pesto får du også kjøpt ferdig på glass. 
Den står sammen med pastasauser, som er helt greit å bruke i en kjapp pastarett ! 

Kjapp, ganske billig - og god hverdagsmiddag på 15 minutter !

KEBAB'SNADDER !


Hva skal jeg gjøre da tro.... med resten av kebakjøttet jeg har i fryseren.
Sist laget jeg KEBAB i pita, oppskrift 👉 her.

Döner kebab er krydret kjøtt, som er er grillet på ett stående roterende spyd i en spesiell grill og deretter skåret i tynne skiver. Opprinnelig blir det brukt fåre -eller lammekjøtt, men nå blir også kebab laget med storfekjøtt og kylling.

Kebabkrydder finnes det mange oppskrifter på, men krydderblandingen består ofte av spisskummen, korianderfrø, paprikapulver, gurkemeie, kajennepepper, nellik, allehånde, kanel, kardemomme, hvitløkspulver, salt og pepper. 

Jeg bruker savoykål i denne oppskriften.

Ferske vårruller med sashimi av laks !


Vietnamesiske vårruller - Goi cuôn 🌿
De kalles også for myke vårruller, ferske vårruller og sommerruller.

Det er proteiner og grønnsaker, som blir pakket inn i rispapir, Bánh tráng, 
De er produsert i Vietnam, og består kun av rismel, tapiokamel, vann og salt.
Rispapiret må bløtlegges før du 'ruller' dem rundt ønsket ingredienser.


Sashimi er en japansk matrett bestående av fersk, rå sjømat skåret i biter.

PINNEKJØTT BRANDADE med smørsaus !


Brandade består opprinnelig av klippfisk, hvitløk og potetmos. 

Ordet brandade er utledet fra brandar, som betyr å røre. 
Retten er kjent helt tilbake fra 1786 i Marseilleområdet, og presidenten og historikeren i den 2. franske republikken, Adolphe Thiers, kalte retten for 'Et mesterstykke av menneskerasen'.

I Frankrike og Spania lages Branade tradisjonelt med utvannet kokt klippfisk, som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. 

Her har jeg har byttet ut klippfisken med pinnekjøtt 🌿
I denne retten kan du bruke rester av pinnekjøtt, hvis du har. 
Du bør også spare på litt av kokekraften hvis du vil servere retten med smørsaus.
Print Friendly and PDF