KEBAB'SNADDER !


Hva skal jeg gjøre da tro.... med resten av kebakjøttet jeg har i fryseren.
Sist laget jeg KEBAB i pita, oppskrift 👉 her.

Döner kebab er krydret kjøtt, som er er grillet på ett stående roterende spyd i en spesiell grill og deretter skåret i tynne skiver. Opprinnelig blir det brukt fåre -eller lammekjøtt, men nå blir også kebab laget med storfekjøtt og kylling.

Kebabkrydder finnes det mange oppskrifter på, men krydderblandingen består ofte av spisskummen, korianderfrø, paprikapulver, gurkemeie, kajennepepper, nellik, allehånde, kanel, kardemomme, hvitløkspulver, salt og pepper. 

Jeg bruker savoykål i denne oppskriften.
Savoykål stammer fra Savoie-distriktet i Frankrike. Hodet er mørkegrønt, småkrusete og sprøtt. 
Den er mild i smaken og full av A og C vitaminer. 
Den egner seg godt i råkostsalat og dampet eller stekt, som kinakål og spinat så faller den sammen ved varmebehandling.

Inspirert av biffsnadder, ble det kebabsnadder med masse grønnsaker og smaksrikt kjøtt i en krydret saus
 -toppet med bearnaise 🌿


🌿 Du trenger til 4 personer:
  • 600 g Döner kebab
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 200 g savoykål
  • 1 stk gul løk
  • 1 ss maizena
  • 1 dl vann
  • 2-4 ss soyasaus
  • 1 ss Mrs Chengs soppsoya 
  • 1 ss hoisinsaus
  • Stekesmør/olje
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander
  • Pommes frites
  • Bearnaisesaus
🌿 Sånn gjør du:
  1. Stek kebabkjøtt i stekesmør i en varm stekepanne.
  2. Skjær paprika, savoykål og løk i strimler.
  3. Stek løken til den er gyllen før du tilsetter paprika og savoykål. Stek noen minutter til kålen faller sammen.
  4. Bland sammen grønnsaker og stekt kebabkjøtt.
  5. Rør ut maizena i vann og hell det over i pannen.
  6. Smak til med hoisinsaus, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
  7. Stek videre til alt er gjennomvarmt.
  8. Dryss over hakket koriander ved servering.
  9. Server retten rykende varm med pommes frites og bearnaisesaus.
🌿 Bearnaisesaus
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du 👉 her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.

Kebabsnadder

Kebabkjøtt og grønnsaker

Kebabsnadder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF