Hva skal jeg gjøre da tro.... med resten av kebakjøttet jeg har i fryseren.
Sist laget jeg KEBAB i pita, oppskrift 👉 her.
Kebabkrydder finnes det mange oppskrifter på, men krydderblandingen består ofte av spisskummen, korianderfrø, paprikapulver, gurkemeie, kajennepepper, nellik, allehånde, kanel, kardemomme, hvitløkspulver, salt og pepper.
Jeg bruker savoykål i denne oppskriften.
Savoykål stammer fra Savoie-distriktet i Frankrike. Hodet er mørkegrønt, småkrusete og sprøtt. Den er mild i smaken og full av A og C vitaminer.
Savoykål stammer fra Savoie-distriktet i Frankrike. Hodet er mørkegrønt, småkrusete og sprøtt. Den er mild i smaken og full av A og C vitaminer.
Den egner seg godt i råkostsalat og dampet eller stekt, som kinakål og spinat så faller den sammen ved varmebehandling.
Inspirert av biffsnadder, ble det kebabsnadder med masse grønnsaker og smaksrikt kjøtt i en krydret saus
-toppet med bearnaise 🌿
🌿 Du trenger til 4 personer:
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du 👉 her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.
- 600 g Döner kebab
- 1 stk rød paprika
- 1 stk gul paprika
- 200 g savoykål
- 1 stk gul løk
- 1 ss maizena
- 1 dl vann
- 2-4 ss soyasaus
- 1 ss Mrs Chengs soppsoya
- 1 ss hoisinsaus
- Stekesmør/olje
- Salt
- Pepper
- Koriander
- Pommes frites
- Bearnaisesaus
🌿 Sånn gjør du:
- Stek kebabkjøtt i stekesmør i en varm stekepanne.
- Skjær paprika, savoykål og løk i strimler.
- Stek løken til den er gyllen før du tilsetter paprika og savoykål. Stek noen minutter til kålen faller sammen.
- Bland sammen grønnsaker og stekt kebabkjøtt.
- Rør ut maizena i vann og hell det over i pannen.
- Smak til med hoisinsaus, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
- Stek videre til alt er gjennomvarmt.
- Dryss over hakket koriander ved servering.
- Server retten rykende varm med pommes frites og bearnaisesaus.
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du 👉 her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.
Kebabsnadder |
Kebabkjøtt og grønnsaker |
Kebabsnadder |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar