Ferske vårruller med sashimi av laks !


Vietnamesiske vårruller - Goi cuôn 🌿
De kalles også for myke vårruller, ferske vårruller og sommerruller.

Det er proteiner og grønnsaker, som blir pakket inn i rispapir, Bánh tráng, 
De er produsert i Vietnam, og består kun av rismel, tapiokamel, vann og salt.
Rispapiret må bløtlegges før du 'ruller' dem rundt ønsket ingredienser.


Sashimi er en japansk matrett bestående av fersk, rå sjømat skåret i biter.
Dagens vårruller består av fersk laks, babyspinat, frisk mango, paprika, agurk, gulrøtter og glassnudler. Jeg serverer vårrullene med to dipsauser.

De er absolutt best helt ferske og nyrullet !
Lag de gjerne ferdige ved bordet !
De blir best med mye fyll, da rispapiret har en konsistens, som minner om plast !

👉 Her har du en annen utgave med reker, avokado, egg -og lime & hvitløksdipp ♫

👉 og her , en oppskrift med reker og sitrongress ♫

Vårrullene kan serveres som forrett, på koldtbordet eller når du har lyst på noe friskt, sunt og knallgodt 🌿


Du trenger til 4 porsjoner: 
  • 16 stk rispapir
  • 800 g rå laks a'la Salma eller Frøya
  • 1 stk agurk
  • 1 stk mango
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk rød paprika
  • 100 g glassnudler
  • Baby leaf mix
  • Koriander
Chilisaus
  • 5 ss sweet chili saus
  • 5 ss soyasaus
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss sesamfrø
  • Saften av 1 stk lime
Hoisinsaus
  • 2 dl hoisinsaus
  • 2 ss sriracha chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • Saften av 1 stk lime
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen begge dipsausene. 
  2. Kok glassnudler etter anvisning på pakken. Skyll dem i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Klipp dem opp så de blir lettere og fordele.
  3. Del agurk, mango, gulrøtter og paprika i staver.
  4. Del laks opp i tynne skiver.
  5. Finn en bolle med vann til rispapiret.
  6. Legg ett rent kjøkkenhåndkle på benken.
  7. Bløt ett annet rent kjøkkenhåndkle, som du skal pakke inn de ferdige vårullene inn i.
  8. 👉  Legg rispapiret i vann i ca. 10 sekunder.
  9. Legg det over på kjøkkenhåndkle og legg på noen skiver med laks, agurk, mango, gulrøtter, paprika, babyspinat, nudler og koriander.
  10. Brett inn sidene og rull rispapiret slik at det dekker alt tilbehøret. Legg den ferdige rullen i et fuktig kjøkkenhåndkle.... fortsett med neste.... 
  11. Server vårrullene med en gang eller legg dem innpakket i fuktig kjøkkenhåndkle med plast rundt i kjøleskapet, frem til servering. 
Ingredienser

Ingredienser

Ferske vårruller

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF