Etiketter
AirFryer
And
Asiatisk
Biff
Brød & korn
Burger
Bålpanne
Crock-Pot
Dessert
Egg
Fisk
Forrett
Fritid/Reise/Ferie
Grillmat
Gryte
Husmannskost
Hvalkjøtt
Hyttemat
Indisk
Julemat
Kaker
Kalkun
Kjøttdeig
Koldtbord
Kombidamp
Kveite
Kylling
Laks
Lam
Lavkarbo
Meksikansk
Menyer
Middelhavsmat
One-Pot
Ovnsretter
Pai
Pasta
Pizza
Pølser
Rask middag
Retromat
Risotto
Salat
Selskapsmat
Skalldyr
Slowcooker
Smoothie
Smørbrød
Spiralizer
Steinbit
Storfekjøtt
Sunne oppskrifter
Suppe
Svinekjøtt
Søndagsmiddag
Tapas
Tex-Mex
Tilbehør
Torsk
Trykkoker
Ukemeny
Vegetar
Vilt
Wok
Wraps
Ørret
Ukemeny - Uke 6 - 2014 ♫
Tar en tur til vårlig strøk ♫♥
Så nå blir det ikke noen nye oppskrifter fra meg på en uke c",)
Men mat må man ha, det blir nok mest spanske retter på meg
- men dere kan gjerne prøve ut denne ukemenyen !
Linken til oppskriftene finner dere under bildet av retten.
Japansk suppe toppet med Sticky sesam torsk !!
Mattradisjonene i Japan skiller seg fra andre asiatiske lands måter å tilberede maten på.
Der er de veldig nøye med å bevare råvarenes naturlige smak, også under tilberedningen av matvarene. Råvarene skal være i sesong, bevares og tilberedes uten mye dill dall, klar buljong/kraft uten kokosmelk og annet fiksfakseri.
Forskjellige retter blir servert i små skåler, som settes på ett stort fat.
Ris er ett av de viktigste produkt i det japanske kjøkken, spesielt ristypen: Short grain.
Nasjonalretten i Japan er sushi.
Pannekaker !!
Noen lager også fleskepannekake:
Stek bacon eller sideflesk på forhånd, legg til side og legg bitene i pannen etter du har tatt i røren.
Kalde pannekaker er gode med brunost og syltetøy 🍓
De kan også serveres varme til dessert med is og bær.
Da kan du gjerne tilsette litt vaniljesukker og bare bruke vanlig hvetemel ♥
Hvis du vil ha litt mer spennende pannekaker :
BBQ marinert kyllingsnacks med tomatsalsa og pommes frites c",)
de som liker Buffalo Wings...
- og de andre !
Her har jeg brukte billige, rå, fryste kylling-snacks fra Prior.
Helt greit, men inneholder en god del vann.
Koteletter med kremet bacon-kål og paprika-poteter c",)
BBQ marinert helstekt Indrefilet av svin med ciderbakte grønnsaker, hvitløkspoteter og BBQ-saus ✿ ✿
Lag hjemmelaget BBQ-saus, det er fort gjort og den smaker himmelsk !
Sammen med ciderbakte grønnsaker og hvitløkspoteter blir det en nydelig, smakfull rett !!
Spis & Nyt ♫♪
Til 4 porsjoner trenger du :
- 800 g Indrefilet av svin
Barbeque saus / BBQ marinade c",)
Denne BBQ sausen er kjempegod !!
Fin til marinering av svinekjøtt, storfekjøtt, kylling og and.
Kan også brukes som tilbehør til hamburger, kylling, løvstek, koteletter og andre retter, som trenger en ekstra piff c",)
Du trenger:
- 4 dl Heinz ketchup
2010 Tenuta Sant'Antonio Selezione Antonio Castagnedi, Amarone della Valpolicella DOCG, Italia ♫♪
Nydelig vin, som passer til alt og ingenting !!
Drikkes som ren 'nytevin' eller med litt ost ♫♪
Den kan også drikkes til storfe og viltkjøtt !
Den er laget i Veneto-regionen i nord-østlige Italia, og er uten tvil regionens mest prestisjetunge rødvin.
Fargen er rubinrød med granat refleksjoner. Nese hint av modne røde frukter er kombinert med
lakris, svart pepper og krydder, sjokolade. Ganen er konsentrert, strukturert og tørr.
Den er søt på tanniner, er harmonisk og friskheten støttes av god syre.
Den manuelle innhøstingen i små kasser med samling oppstår mellom den tredje uken i september
og første uken i oktober, to til tre innhøstninger avhengig av været i sesongen.
Druene blir lagt til å tørke i 3 måneder.
Vinen er laget på slutten av januar og gjæring varer i tretti dager.
Aldringen i nye eikefat på 350 liter varer i to år og er etterfulgt av et opphold på seks måneder i
flaske før utgivelsen.
Fargen er rubinrød med granat refleksjoner. Nese hint av modne røde frukter er kombinert med
lakris, svart pepper og krydder, sjokolade. Ganen er konsentrert, strukturert og tørr.
Den er søt på tanniner, er harmonisk og friskheten støttes av god syre.
Den manuelle innhøstingen i små kasser med samling oppstår mellom den tredje uken i september
og første uken i oktober, to til tre innhøstninger avhengig av været i sesongen.
Druene blir lagt til å tørke i 3 måneder.
Vinen er laget på slutten av januar og gjæring varer i tretti dager.
Aldringen i nye eikefat på 350 liter varer i to år og er etterfulgt av et opphold på seks måneder i
flaske før utgivelsen.
Franske Andebryst fra YtterøyKylling - a 'la Edel's Mat & Vin ♫♪
Hyggelig kontakt med : Wow reklame som i dag designer
etiketter på 'Andebryst fra Ytterøy', Ytterøykylling !
De ønsker og bruke oppskriften og bildet til Edel's Mat & Vin !!
Sjokoladekake med karamellkrem ~ ♥ ~
Dette er en av de beste sjokoladekake oppskriftene jeg har fått tak i.Oppskriften fant jeg i ett gammelt ukeblad, som lå på hytta !
Den var i følge ungdommene i huset "dritgod" ♥
~ ♥ ~ ♥ ~ ♥ ~
Den var i følge ungdommene i huset "dritgod" ♥
~ ♥ ~ ♥ ~ ♥ ~
Du må lage basisen til karamellkremen dagen før servering !
Karamellkremen må stå kaldt minst 12 timer, før den kan piskes stiv.
Karamellkremen må stå kaldt minst 12 timer, før den kan piskes stiv.
Når den endelig er ferdig tror jeg du blir fornøyd ♪♫¸♥¸♫♪
Thaisalat med reker ☼
Kjempegod "fingermat" !!
Forrett til 4 personer eller kosemat til 2 personer:Du trenger:
- 500 g rensede store reker
Pizza med kjøttdeig og skinke !!
Helt uten 'farlige' ingredienser, som løk, sopp og paprika c",)
Pizzabunn:
Pizzabunn:
- 500 g hvetemel
Løksuppe med krutonger !
Fransk løksuppe blir som regel servert med ostesmørbrød på toppen,
men her har jeg laget kjempegode brødkrutonger som jeg serverer i suppen, sammen med
skiver av god parmesan ♥
Spis & Nyt ♫
Løksuppe, til 4 porsjoner trenger du:
Kyllingsalat med ris og hjemmelaget Thousand Island dressing ღ☼
Denne salaten fikk jeg servert av Marianne på -80'tallet, like god i dag :)
Ikke mye dill dall og fjas, men enkel og god !!
Dressingen var ferdig kjøpt, men jeg bruker min egen Thousand Island oppskrift :)
Lettvint og god kyllingsalat, med kun 5 ingredienser ♫♪
Oksestek med fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og portvinsaus ♪
En klassisk oksestek er fremdeles ønsket til søndagsmiddag og som selskapsmiddag hos mange. Den har fulgt oss i mange generasjoner og det håper jeg den kommer til å fortsette og gjøre.
Nå har jeg riktig nok byttet ut den 'vanlige' brune sausen med en smakfull portvinsaus, kokte poteter er byttet ut med fløtegratinerte og grønnsakene håper jeg er litt mer spennende enn gulrøtter, erter og blomkål, som den ofte ble servert med.
Spis & Nyt !
Ukemeny - Uke 2 - 2014 ✿ Sunt, magert og billig c",)
Nå har vel de fleste kommet i gjenge igjen etter jul -og nyttårsfeiringen !
På tide med en uke med masse sunn, mager mat, som både lommeboka og bukselinningen setter pris på !
På tide med en uke med masse sunn, mager mat, som både lommeboka og bukselinningen setter pris på !
Moules-frites ♫♫♥
Moules-frites er en rett bestående av blåskjell og pommes frites.
Retten har belgisk opphav, men er også populær i deler av Frankrike.
Navnet på retten er fransk, hvor «moules» betyr muslinger og «frites» pommes frites.
Måten blåskjellene tilberedes på varierer, men blant de vanlige variantene av retten er:
Abonner på:
Innlegg (Atom)