Marsipankake med bær ♪


Ser imponerende ut, men sletts ikke vanskelig å lage !

Stekt laks med purre og mango ♥ஜ


Dette er en veldig god fiskemiddag, med en herlig hvitvinsaus.
Blandingen av purre og mango løfter retten og gjør den litt spennende.
Spis & Nyt  ♫♪

 Du trenger:
  • Laksefilet

Elgkarbonader med grønnsaker og fløtesaus ✿⊱╮


Elg er et stor hjortedyr, som lever ute i barskogen.
Skandinaviske helleristninger viser at mennesker allerede i steinalderen drev med elgjakt.

Elgjakt er utbredt i store deler av Norge, og høsten 2004 hadde 329 av landets da 434 kommuner åpnet for elgjakt. Både i kjøttmengde og i kroner er elgen det viktigste viltet i Norge.
Hvert år felles det ca. 36 000 elg i Norge.
Kjempegodt kjøtt, men ganske magert, så det gjør seg med litt smør og fløte ♫♫

Karamellpudding ((♥))


Karamellpudding er nok en av Norges mest populære desserter.
Det er ikke noe rart, den er fløyelsmyk, smelter på tungen og smaker himmelsk.

Tror ikke jeg har spist mange buffeér uten at karamellpudding har stått på dessertbordet.
Typisk juledessert, tror nok de fleste av oss spiser karamellpudding minst en gang i løpet av julen.


Det er så godt, fløtemyk med nydelig smak 💛
Det er veldig enkelt å lage karamellpudding, men husk at den må stekes dagen før servering.

Karlssons Biffgryte c",)


I kveld står en gryte fra Örjan Karlsson på menyen ♫♪
En blid og hyggelig gitarist fra Sverige, bosatt på Hedmarken.

Kokk - Spis - Nyt !

Gyllent Ostesmørbrød ♥


Bakte, hvis man kan kalle det baking, en stor marengsbunn i dag.
Har bestilling på Pavlova til helgen -og da fikk jeg mange eggeplommer til overs !


Nydelig ostesmørbrød til kveldskosen !!!

Sjokoladefondant med vaniljesaus og blåbær (♥)


En perfekt avslutning på en god middag !

Nesten som en muffins, men som ikke er helt gjennomstekt så herlig varm sjokolade renner ut når du deler den med en skje !

Sjokoladefondant ✿
  • 100 g mørk kokesjokolade 
  • 100 g smør
  • 4 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør og del sjokolade i småbiter. 
  2. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over.
  3. La den stå i 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen.
  4. Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. 
  5. Sikt over mel og rør inn.
  6. Fyll store muffinsformer 3/4 fulle. 
  7. Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca.8 minutter.
Det kan lønne seg og prøve og steke en før du steker alle, så du finner ut hvor lang steketid fondanten trenger i din ovn.

Vaniljesaus ✿
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl melk
  • 4 eggeplommer
  • ½ dl sukker
  • 1 ts maizena
Sånn gjør du:
  1. Alt blandes og varmes opp til like under kokepunktet.
  2. Husk og skrap ut frøene i vaniljestangen, men bruk både stang og frø under oppvarmingen. 
  3. OBS: må ikke koke !
  4. Avkjøles, strø på litt sukker for å unngå ‘snerk’.

Pause

Jeg sover bort verden
Et øyeblikk
Da får tiden være tid
Og gjøretingenes huskeliste
Bli glemt
Jeg sover bort verden
Nok til en pause...
Så kroppen
Kan hvile vekk slitne tanker
Og så skal jeg våkne
Trekke pusten
Ta tak
Og lystre må-tingene
-nybrottsarbeid-
(Toril Ingeborg Nybrott)

Kylling Fettuccine & kremsaus med pesto


Lillelørdag  ♫♪ - og "fine folk spiser sent", det ble i hvert fall sen middag her i huset i dag c",)
Da er det fint med en rett, som smaker godt og lages på 20 minutter !!

Nakkekoteletter med spisskål & pesto ♪


Spisskål er en fin erstatning når det ikke er sesong for nykål !
Provencekryder er ett fransk krydder som er en blanding av : rosmarin, basilikum, fennikel, oregano, timian !
Billig og god hverdagsmiddag !

Panna cotta med bringebærcouli ✿


Dette er en av min favoritter 🌿

Deilig myk panna cotta -eller kokt fløte, som det egentlig betyr, toppet med fløyelsmyk og syrlig, men samtidig søt bringebærcouli !

Denne kan du lage dagen før den skal serveres, oppbevares i kjøleskap frem til servering.

Til 6 personer:
Panna cotta:
  • 4 stk gelatinplater

Pasta med røkelaks ♫♪



Røkelaks blir mye brukt i julen, så har du igjen rester av den kan du lage en enkel pastarett, på under 20 minutter !!

Har du ikke rester av røkelaks, så kjøp en liten pakke, smaker nydelig året rundt !

Her har jeg brukt tagliatelle, men alle type pasta kan selvsagt brukes.

Urtesalma på blomkålpurè ◠‿◠✿


Jeg brukte salamlaks i denne retten, oppdrettslaks altså -hatet av noen, elsket av andre ღ
SALMA er produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo i Hordaland.
Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig vakuumpakket, tar det maksimalt fire timer.
Utrolig lekker fiskeloins, skjært for hånd ღ

Salmalaks på fløtemyk blomkålpurè - Helt nydelig !!

Biffsnadder med bakt potet, kryddersmør & bearnaise ♫♪


Nyter hyttelivet i fjellheimen ;))


Flotte høstfarger, kaldt ute, men solen varmer -og når den går ned er det varmt og godt foran peisen !
-og mat må man ha,selv om det blir litt enklere løsninger her oppe !

Indrefilet av svin, med "grønne saker", fløtegratinerte poteter & rosepeppersaus ♥ஜ


God og enkel hyttemat
- etter en dag ute i den norske vakre fjellheimen
- og med hytte uten bilvei, med gassovn, lite kjøleskap så får man få lov til "å juske litt".
Hvis du vil gjøre det enkelt bruker du posesaus og ferdig kokte fløtegratinerte poteter.

Du trenger:
  • Indrefilet eller ytrefilet av svin

Firkløverkake ✿ ✿ ✿


Kjent og kjær sjokoladekake !
Kaken blir luftig og lett på grunn av de stivpiskede eggehvitene.

Fromasjkake med bær & gelelokk c",)


En får værra som en er nårn itte vart som en sku ♫♪
Fikk ikke av bunnen på kakeformen serru !

    
Bunn:
  • 1 pk gjende kjeks 
  • 250 g smør 

Fromage:
  • 2 pk gelepulver med bærsmak, OBS!!! halv vannmengde i forhold til det som står på pakken. 
  • 400 g frosne bær 
  • 3 dl kremfløte 
  • 2 bokser vaniljekesam 

Gelelokk:
  • 1 pk gelepulver med bærsmak, vann etter anvisning på pakken 
  • 200 g frosne bær 

Slik gjør du:

Bunn:
  1. Smelt smøret.
  2. Knus kjeksen til smuler og bland sammen kjeks og smør.
  3. Fordel blandingen i en springform, sett formen kaldt mens du lager fromasjen -og det er kanskje lurt og bruke bakepapir i bunn, så kaken blir lettere og ta ut av formen.

Fromasj:
  1. Kok opp vann, og bland med pulveret.
  2. Avkjøl noe.
  3. Bland i de frosne bærene, la blandingen bli litt tykk, men ikke stiv.
  4. Pisk fløten og tilsett vaniljekesam, bland inn geleen og bærene. 
  5. Hell fromasjblandingen over bunnen. Avkjøl til fromasjen er helt stiv.

Gelelokk:
  1. Kok opp vann, bland i gelepulveret.
  2. Avkjøl noe.
  3. Bland i de frosne bærene.
  4. Denne blandingen bør helst være rimelig tykk før du heller den over kaken, hvis ikke blir det
  5. fort lekkasje ut av formen
  6. La kaken stå kaldt til gelelokket har stivnet helt! ♫♪

Dagen i går var en erfaring ~ 
Dagen i dag er en ny begynnelse ~ 
I morgen har man ingen garantier

80’tallet’s Avokado med reker; møter chili og hvitløk ♫♪



Klassisk forrett fra 70-80' tallet !
Fremdeles en av mine favoritt forretter - smaker nydelig ♫♪

Hvitvinsdampet torskeloins med safransaus ◠‿◠✿


Loin er populært kalt fiskens indrefilet !
Loin er filet av ryggen, kun det tykkeste saftigste og beste kjøttet på fisken, skinn og benfri!
Snadder ✿

Jordbærsalat med mascarpone-brandycreme ♥ஜ


Oppskriften er fra en dansk kokebok: Suveræne Salater og Brillante Buffeter 2010 !
En gave fra bror Morten og svigerinne Joan, som er bosatt i Danmark 
ஜ TAKK FOR GAVEN !

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 gram jordbær

Edel's Biffgryte med en touch stroganoff


Nå er høsten her igjen -og da smaker det godt med en god varmende gryte !
Her en oppskrift som passer til ett stort vennelag ★ ☆

Server den med en god potetmos eller ris, kanskje litt godt brød hvis du liker det.
Lag en god blandet salat med forskjellige typer salat, tomater, agurk, mais, paprika i forskjellige
farger, salatbønner, reddiker og litt spirer kanskje.
På bordet setter du små skåler med oliven og fetaost i olje.
Spis & Nyt  ♫♫

Laksewok ☼ ☼


Da er mandagen her igjen da c",)
Få en fin start på uka med en rask, sunn og god hverdagsmiddag !!!
Kok fullkornspasta i en kjele med lettsaltet vann.
Al dente, den skal koke videre i woken.

Pizza med skalldyr ✿⊱╮



Det er mange som rynker på nesa over pizza med skalldyr,
men har du prøvd det a ??
Skikkelig god, smakfull pizza !

Tacopizza c",)


Fredag = Tacodag for kids'a ♫♪
I dag ble det pizza, en enkel utgave med ferdigkjøpt tacokrydder og pizzasaus.

Pizzadeig :
  • 500 g hvetemel

Sitronmarinert Isgalt ♥♫♪


Isgalt er medlem av torskefamilien. Den lever stort sett i de kalde farvannene på strekningen Norge, Spitsbergen, Færøyene, Island og Grønland.
Isgalten er påvist på 650 – 800 meters dyp i Norskehavet, men den trives på dyp helt ned til 2000 meter. Den blir opptil 110 cm lang og har store øyne, spiss snute og lang hale.
Føden består av reker og andre bunndyr. Det drives ikke kommersielt fiske etter isgalt i dag, men den tas som bifangst ved fiske etter andre arter.

Dagens rett:
Sitronmarinert Isgalt på en seng av asparges og søtpotetpuré, med spekeskinke og vårløk♫♪ 
I glasset: Nigl Grüner Veltliner Piri 2011

Kyllinglasagne ✿⊱╮✿⊱╮


Lasagne i betydningen pastaplater kan også kalles:
Lasagnoni = store lasagneplater,
Lasagnette = små lasagneplater.

Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser:
bechamelsaus og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.


Dette er en variant med kyllingkjøttdeig !
En litt sunnere variant enn vanlig kjøttdeig av storfe.

Helstekt marinert indrefilet av svin ♫♫♪



Jeg kjøpte ferdig urtemarinert svinefilet fra Gilde, men du kan gjerne marinere den selv:
Gni indrefilet inn med masse olje og urtekrydder og la den ligge i plast i kjøleskapet noen timer.
Persille, rosmarin, basilikum, estragon passer godt til svin.
Server svinefileten på en grønnsakseng med en helt herlig salt-syrlig saus, som lager seg nesten selv.
Lover deg - Smaker fantastisk ♫♪

Sjokoladekake med sjokokrem !



Sjokolade frigjør endorfiner og serotonin i hjernen som kan gjøre deg lykkeligere og piggere 😋💕
Vel... i hvert fall en liten stund...

Nydelig mektig sjokoladekake !

Passer helt perfekt til en varm kopp kaffe ☕

Kylling Cordon Bleu ♫♫ med ovnstekte poteter, grønnsaker og hvitvinsaus ♥


Den franske kokekunst-skolen Cordon Bleu, har vært kjent for kulinariske eskapader i over 100 år. Denne kyllingretten er opprinnelig amerikansk, men bærer den franske navnereferansen med bravur.

Cordon bleu refererer opprinnelig til det blå båndet som ble båret av de fremste innen ordenen L'Ordre des Chevaliers de Saint-Esprit (som ble innstiftet av franskekongen i 1578).
Så når en rett heter "____ cordon bleu" indikerer det at maten er spesielt flott og fjong.
(Vet ikke om jeg er helt enig i det da men... ♫

Entrecôte med baconsurret asparges & Biffsaus a'la Brimi ✿


Ett godt biffmåltid får man aldri for mange av. Denne serveres med baconsurret asparges, pommes frites, stekt sopp, stekte tomater og en biffsaus etter oppskrift av Arne Brimi ✿✿
Spis & Nyt !!!

Brimis Biffsaus ✿

Entrecôte med Biffsaus a'la Brimi ✿

Dette er en enkel og god biffsaus som lages uten kraft.
Den passer til biff av okse, elgbiff og svinebiff.

Svinekjøtt i strimler med paprika, løk og pasta ♫♫


Billig, rask, sunn og god hverdagsmat !!
Noen dager må middagen gå raskt unna, da kan man ty til enkle løsninger, men allikevel få en
sunn næringsrik middag.

Edels Scampi Nudelsuppe med curry paste & fish sauce ♫♪


Dette er en rett jeg lagde en kveld jeg var "gressenke"!
Jeg handlet inn litt "digg" -og oppskriften ble til under kokkeleringen. Når man ser på oppskriftene mine, er det kanskje tydelig at jeg har en forkjærlighet for scampi og reker

Du trenger til 2-3 porsjoner:
  • 500 g rå scampi

Reker på polarbrød ♫♫


Lille-lørdag er kvelden for å kose seg litt ekstra

Kjøttform med pasta ♫♫


En lettvint og god ovnsrett, som kidsa vil like !
Tilberedt med karbonadedeig, lett creme fraiche og matfløte.
Hvis det ikke vært for baconet og osten hadde den vært ganske så sunn også, men litt fett må vi tåle.

Svinefilet med bacon & hot følge c",)


Utrolig god middag med masse smak !
Saftige, litt sterke svinemedaljonger, servert med estragon ovnstekte poteter, stekt fennikel, vårløk
og krydret ruccula ♫♪

Ingredienser:
Til 2 porsjoner
  • 400 g indrefilet av svin
Print Friendly and PDF