Den franske kokekunst-skolen Cordon Bleu, har vært kjent for kulinariske eskapader i over 100 år. Denne kyllingretten er opprinnelig amerikansk, men bærer den franske navnereferansen med bravur.
Cordon bleu refererer opprinnelig til det blå båndet som ble båret av de fremste innen ordenen L'Ordre des Chevaliers de Saint-Esprit (som ble innstiftet av franskekongen i 1578).
Så når en rett heter "____ cordon bleu" indikerer det at maten er spesielt flott og fjong.
(Vet ikke om jeg er helt enig i det da men... ♫
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 stk kyllingfilet
- 8 skiver Jarlsbergost
- 4 skiver kokt skinke
- 2 ts salt
- 1 ts hvit pepper
- 2 egg
- 2 dl strøkavring
- 40 g smeltet smør
- 1 ss god sennep
- 1 ts hvitløk eller 1 fedd
- 1/2 dl tørr hvitvin
- Salt og pepper
Sånn gjør du:
- Legg kyllingfilet i mellom plastfilm, bank den ut så den blir ganske så tynn.
- Smør ett tynt lag med smørblandingen på fileten.
- Legg en skive ost på halve siden av fileten, en skive skinke og en skive ost igjen.
- Legg den andre halvdelen over og fest med tannpirker.
- Visp egget lett sammen.
- Vend kyllingfiletene først i egg og deretter i strøkavring, som er tilsatt salt og pepper.
- La kjøttet hvile litt før de stekes.
- Stek kyllingfiletene i stekepanne, til de blir fine og brune.
- Etterstek i ovn på 180 grader i ca. 10 minutter.
- Skrell (ikke nødvendig hvis de er fine) potetene og skjær de opp i båter.
- Hell over litt olje, salt og pepper.
- Stekes ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er møre.
Serveres med gode grønnsaker, jeg brukte erter og gulerøtter.
Under arbeid ! |
Jacob's Creek Chardonnay 2012 ♫♫
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar