Urtesalma på blomkålpurè ◠‿◠✿


Jeg brukte salamlaks i denne retten, oppdrettslaks altså -hatet av noen, elsket av andre ღ
SALMA er produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo i Hordaland.
Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig vakuumpakket, tar det maksimalt fire timer.
Utrolig lekker fiskeloins, skjært for hånd ღ

Salmalaks på fløtemyk blomkålpurè - Helt nydelig !!
Du trenger:
  • 600 g salmalaks 
  • 1 ss gressløk 
  • 1 ss kapers 
  • 1 ss chili 
  • 1 ss fersk ingefær 
  • 1 ss frisk timian 
  • 1 ss sitronsaft 
  • 2 ss olivenolje 
  • 1 ts salt 
Sånn gjør du:
  1. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili. 
  2. Bland alt sammen med salt og nykvernet pepper og olje. 
  3. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form. 
  4. Stek fisken til den er knapt gjennomstekt. 
  5. 200 grader i ca. 10 minutter.
Blomkålpure:
  • 1 stk blomkål
  • 5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok buketter av blomkål i lettsaltet vann. 
  2. Hell av kokevannet og ha blomkålen i en foodprocessor sammen med fløte.
  3. La maskinen gå til det er en glatt mos. 
  4. Smak til med salt og pepper.
~♥~ Livet.. er den eneste utfordringen..
som du ikke har råd til å la være å ta.. ~♥~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF