Jeg brukte salamlaks i denne retten, oppdrettslaks altså -hatet av noen, elsket av andre ღSALMA er produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo i Hordaland.
Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig vakuumpakket, tar det maksimalt fire timer.
Utrolig lekker fiskeloins, skjært for hånd ღ
Salmalaks på fløtemyk blomkålpurè - Helt nydelig !!
Du trenger:
Du trenger:
- 600 g salmalaks
- 1 ss gressløk
- 1 ss kapers
- 1 ss chili
- 1 ss fersk ingefær
- 1 ss frisk timian
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss olivenolje
- 1 ts salt
Sånn gjør du:
- Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili.
- Bland alt sammen med salt og nykvernet pepper og olje.
- Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form.
- Stek fisken til den er knapt gjennomstekt.
- 200 grader i ca. 10 minutter.
Blomkålpure:
- 1 stk blomkål
- 5 dl vann
- 1 ts salt
- 1,5 dl matfløte
- 1 ts salt
- 0,5ts pepper
- Kok buketter av blomkål i lettsaltet vann.
- Hell av kokevannet og ha blomkålen i en foodprocessor sammen med fløte.
- La maskinen gå til det er en glatt mos.
- Smak til med salt og pepper.
~♥~ Livet.. er den eneste utfordringen..
som du ikke har råd til å la være å ta.. ~♥~
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar