One-Pot svinekoteletter med poteter, grønnsaker og saus



La Crock-Pot'n lage middag, mens du er på jobb, skole eller noe annet gøy !!
Forbered alt klart i kjelen kvelden før -og sleng den på kok før du forlater huset 👍

Crock-Pot er det offisielle merkenavnet på slow cooker, som allerede kom på markedet i USA på 1970 tallet. I ettertid har det kommet mange forskjellige utgaver og etterligninger på
'elektriske kjeler, som koker mat på svak varme over lengre tid'

Sjokoladesnurrer med kanel !


Nystekt gjærbakst er det vel ingen som kan motstå !
Når den i tillegg inneholder sjokolade... ♥♥

Jeg har brukt min vanlige oppskrift på kanelsnurrer, men halvert mengden med smør og sukker i fyllet og tilsatt kokesjokolade.

Kjenner du lukten ? ♫♫
De kan fint fryses, men er selvsagt best helt nystekt med iskald melk -eller kaffe ☕


PIZZA-KATASTROFE a'la Stromboli ♫♫ 🍕


Verdenspremiere på PIZZA-KATASTROFE 😂
Det som skulle vært en helt fantastisk Stromboli endte opp som 'pizza-kræsj' 🍕
Dette er det som kalles for "en dårlig dag på kjøkkenet" !!
Katastrofen smakte skikkelig godt ♫

Reinsdyrfilet med fritert pastinakk og portvinsaus 🍃


Indrefileten ligger under ryggmargen og er det mest eksklusive du kan by på.
Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt, gjennomstekt anbefales ikke !

Reinsdyrkjøtt har en unik og mild viltsmak som kommer fra den ville naturen med milelange beitemarker fylt av mange typer lav, urter og lyng.

Denne retten er laget med nydelig indrefilet av reinsdyr, fra Røros.
Du kan bruke ytrefilet i denne oppskriften, den trenger litt lengre steketid, men er veldig mør.

Jeg serverer reinsdyrfileten med perfekt kokte ⇾ mandelpoteter, stekte grønnsaker, sopp, fritert pastinakk, en nydelig portvinsaus og ripsgele.

Noen blåbær gjør det lille ekstra ♫♫
God middag 

Kremet ørret med grønnsaker !


Mindre kjøtt, mer fisk, masse grønt og sunne meieriprodukter 🍴

Her er fasiten 💚
Rask, sunn og god fiskegryte, som du lager på under 30 minutter !
Jeg serverer retten med kokte poteter og grønn salat
.

Dette blir fort en favoritt på middagsbordet 🌿

FAJITAS med jalapeño'marinert kylling, guacamole og salsa🌿


Fajita består av stekt kjøtt eller kylling på myke tortilla.  Retten serveres som oftest med løk og paprika. Populære tilbehør er rømme, guacamole og tomatsalsa 🍅

Her er en smakfull utgave med marinert kylling i en tykk, kremet mørk saus !

I denne retten har jeg brukt BIBER 🍃 Biber er tyrkisk paprika.
De ser ut som en forvokst grønn chili. De minste er veldig sterke og de største er søte. 
Du kan erstatte den med grønn paprika hvis du ikke har tilgang til Biber.

Hvitløksbrød med masse ost ♫♪


Jeg stekte fletteloff i forrige uke, oppskrift her.
Den ene spiste vi opp samme kveld -og den andre la jeg i fryseren.

Hjemmelaget loff er kjempegodt, men selvfølgelig best når det er nystekt !
Jeg tinte fletteloffen på kjøkkenbenken i noen timer -og brukte den som basis til nydelig hvitløksbrød.

Hvitsløksbrød er skikkelig snadder -og veldig enkelt å lage !!
Server det nystekt som snacks, til en enkel forrett, til en god gryte, en varm suppe eller noe annet snadder ♫

Helstekt kylling i trykkoker ♫♪


Hel kylling er billig og sunt 🐤
Når man tilbereder den i trykkoker, så får man ikke sprøtt skinn, men selve kyllingen blir skikkelig saftig og smakfull. 

Bakte egg i hot tomatsaus med babyspinat og kalkunbacon ♫♪


Sriracha er en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt.
Den er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand.

Bakte egg er skikkelig 'dagen-derpå-mat' ♫♪
Smaksrik, sunn og god frokost !

Argentinske Villreker med stekt hjertesalat og kremet currysaus ♫♪


Langostino Austral
Den røde argentiske reken er en kaldtvannsreke og har en søtlig mild smak som kan sammenlignes med grønlandsrekene, som vi spiser mest av i dag. Fisket foregår langs kysten av Argentina og fanges på sandbunn på 3-100m. Den er stueren, fanget i Sydvestatlanteren, ikke på ett oppdrettsanlegg !!

Rå argentinske villreker finner du i frysedisken.
De er ferdig renset og skjært helt igjennom slik at den er brettet ut, som en sommerfugl.
Rekene er marinerte med hvitløk -og klare til å stekes fra fryst tilstand.
De er også perfekte til å legge på grillen en varm sommerdag, som jeg har gjort her.

Her har jeg servert villreker med stekt spicy hjertesalat, nystekt fletteloff og en nydelig saus💕
Det smakte helt fortreffelig ♫♪

Fletteloff 💕♫♪


Så var det meg og gjærdeig igjen da !
Stikkordet er tålmodighet, noe jeg ikke har så mye av.

Men, det er verdt litt venting med heving og etterheving når resultatet blir bra.
Nybakt loff 
- med godt smør, servert med godt pålegg eller som tilbehør til skalldyr, supper og gryteretter.
Spis & Nyt ♫♪

Torsk med smørdampet purre & gulrøtter, sprøtt bacon & bearnaise ♫♪


Bearnaisesaus kan brukes til mer enn biff !
Hvit fisk er så godt, men jeg synes det er vanskelig å variere tilbehøret.

I dag serverte jeg ovnsbakt torsk med kokt jasminris, smørdampet purre & gulrot, sprøstekt bacon av kalkun og bearnaisesaus.
Jeg la også på noen reker og frisk koriander 🌿

Bak fisken i stekeovnen sammen med bacon, så går det fort og greit !
God hverdagsmiddag på 30 minutter ♫♪

Irish Beef Stew 🍺 Biffgryte med Guinness - tilberedt i trykkoker ♫♪


Irish Stew er Irlands nasjonalrett. 
Den blir opprinnelig laget med lammekjøtt, men jeg synes den er vel så god med oksekjøtt.
Det finnes mange forskjellige utgaver av denne kjente retten, så jeg skal ikke påstå at dette er orginalen. 
Men, en sabla god utgave !!!

Gryta skal vanligvis koke i 2-3 timer for å bli skikkelig god, men i dag har jeg jukset litt og kokt den i trykkoker. 1/3 av tiden, ikke like god, men enda bedre !!

Hvis du vil lage retten i vanlig kjele, finner du oppskrift 👉 her.

Sennepsgratinert Juleskinke ✿ Servert med fløtegratinerte poteter, rosenkål med bacon og rosepeppersaus 🌿


Juleskinke er klassisk svensk og finsk julemat !
Typisk svensk juleskinke selges ikke i Norge, så jeg måtte over grensen til Sverige for å kjøpe juleskinken.

Begrepet julskinke beskrives første gang hos Olof Rudberg den eldre i hans Atlantica (1677-1702). Den bruktes da mest av overklassen der man stekte den på spyd. På 1700-tallet ble skinken mer brukt på herregårder. I løpet av 1800-tallet ble den griljerte skinken populær, men ikke vanlig før på 1900-tallet.

Den svenske 'julskinkan' er en lettsaltet skinke fra gris, som blir sukkersaltet før den kokes, slik at den bli saftig og rød i kjøttet. 
Den kokte skinken gratineres i stekeovn med en blanding av brødsmuler, sennep og krydder.

Juleskinken kan serveres både varm og kald.
Passer perfekt på koldtbordet, men er også god til middag sammen med godt tilbehør.

I denne oppskriften serveres juleskinken med fløtegratinerte poteter, rosenkål med bacon og rosepeppersaus 🌿
Print Friendly and PDF