Langostino Austral
Den røde argentiske reken er en kaldtvannsreke og har en søtlig mild smak som kan sammenlignes med grønlandsrekene, som vi spiser mest av i dag. Fisket foregår langs kysten av Argentina og fanges på sandbunn på 3-100m. Den er stueren, fanget i Sydvestatlanteren, ikke på ett oppdrettsanlegg !!
Rå argentinske villreker finner du i frysedisken.
De er ferdig renset og skjært helt igjennom slik at den er brettet ut, som en sommerfugl.
Rekene er marinerte med hvitløk -og klare til å stekes fra fryst tilstand.
De er også perfekte til å legge på grillen en varm sommerdag, som jeg har gjort her.
Her har jeg servert villreker med stekt spicy hjertesalat, nystekt fletteloff og en nydelig saus💕
Det smakte helt fortreffelig ♫♪
Sånn gjør du:
Forrett til 4 eller hovedrett til 2 porsjoner
Du trenger:- 500 g marinerte argentinske villreker
- Rapsolje
- Kremet saus med curry *
- 1 stk hjertesalat delt i to på langs til hovedrett eller delt i 4 til forrett
- 2 ss olje til steking
- 1 stk finhakket rød chili
- 2 fedd revet eller presset hvitløk
- Salt
- Pepper
- Frisk dill
- Sitron
- Fletteloff eller annet godt brød
Sånn gjør du:
- Lag først sausen og hold den varm, men vent med å skumme den opp.
- Forvarm stekeovnen til 220 grader.
- Legg villrekene på en stekeplate med bakepapir.
- Pensle dem med rapsolje.
- Stek dem i 12-15 minutter. Stek hjertesalaten, mens rekene står i ovnene.
- Varm opp en stekepanne til høy varme.
- Tilsett olje og stek hjertesalat raskt på hver side.
- Trekk panna til side og ha i finhakket chili og hvitløk.
- Krydre med salt og pepper og sett på lokk frem til servering.
- Når rekene er ferdig stekt kjører du sausen kjapt med en stavmikser.
- Legg hjertesalat på en tallerken.
- Legg på villreker, saus, frisk dill (den stod igjen på kjøkkenbenken) og en sitronbåt.
- Server retten med godt brød.
- Spis & Nyt ♪♫
Kremet saus med red curry og kokos
- 1 ts red curry paste
- 1 ss olivenolje
- 1 beger kyllingfond -eller en knust hønsebuljongterning
- 4 dl kokosmelk
- 1 stk lime
- Salt
Sånn gjør du:
- Fres red curry paste lett i olivenoljen.
- Tilsett kokosmelk og fond/buljong.
- Kok opp og la det småkoke i ca 5 min.
- Smak sausen til med limesaft og salt.
- Skum opp sausen med stavmikser eller visp like før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar