Når den i tillegg inneholder sjokolade... ♥♥
Jeg har brukt min vanlige oppskrift på kanelsnurrer, men halvert mengden med smør og sukker i fyllet og tilsatt kokesjokolade.
Kjenner du lukten ? ♫♫
De kan fint fryses, men er selvsagt best helt nystekt med iskald melk -eller kaffe ☕
Kjenner du lukten ? ♫♫
De kan fint fryses, men er selvsagt best helt nystekt med iskald melk -eller kaffe ☕
Du trenger til 24 stk:
- 800 g hvetemel
- 1 pk tørrgjær
- 2 dl sukker
- 1 ts malt kardemomme
- 5 dl melk
- 150 g smør
Fyll:
- 50 g romtemperert smør
- ca. 1/2 dl sukker
- ca. 3 ss malt kanel
- 100 g hakket kokesjokolade
- 1 stk egg
- Perlesukker
Sånn gjør du:
- Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme i en bakebolle.
- Varm opp melken til ca. 40°C og rør den inn i melblandingen.
- Tilsett smør, litt og litt omgangen. Tilsett litt mer mel, hvis nødvendig.
- Elt deigen i 10 minutter.
- Legg over ett rent kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving i 45 minutter.
- Ta deigen ut av formen og ta litt mel på arbeidsbenken. Bruk gjerne en bakematte i silikon.
- Del deigen i to og kjevle ut til et rektangel ca. 1 cm tykk.
- Hakk kokesjokolade.
- Bre mykt smør utover leiven, men la det være en tynn stripe på den ene langsiden uten smør. Pensle stripen med kaldt vann. Dryss kanel, sukker og hakket sjokolade over leiven og rull sammen. Gjenta på andre leiven.
- Skjær rullen i 4 cm tykke skiver og legg dem på stekeplate med bakepapir.
- Klem dem litt forsiktig ned med håndflaten.
- Dekk med et kjøkkenhåndkle og la snurrene heve seg i 30 minutter.
- Pensle sjokoladesnurrene med egg og strø over perlesukker.
- Stekes i forvarmet ovn på 220 grader i ca. 15 minutter.
Bland sammen hvetemel, gjær, sukker og kardemomme ♥ |
Tilsett oppvarmet melk ♥ |
Tilsett smør, litt og litt om gangen ♥ |
Elt deigen i 10 minutter ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar