Laks & Sopp i asiatisk saus !!


Sopp blir ofte brukt til kjøtt og viltretter, men det passer helt perfekt til fisk også.

Skikkelig smaksrik, godt og sunn middag med fisk, skalldyr og sopp🍃 
Sunn mat trenger ikke være kjedelig !

Server retten med pasta, ris eller poteter 🌾
Jeg serverer retten med min favoritt ris, jasminris. Sunn er den ikke, men smaker veldig godt !

Hvis du vil ha en lavkarbo middag server du retten med blomkålris, 
som du finner oppskrift på 👉 her ! 

Grillskiver av lammelår med ostepoteter og sommersalat !



Nå bugner butikkene av marinert grillmat i alle utgaver 🔥
Jeg er egentlig ikke tilhenger av ferdige produkter. 
Noen er faktisk gode, mens andre smaker 'høgg'. 
Men, om det er godt eller ei vet man ikke før man har prøvd. 

BBQ marinerte krydret grillskiver av lammelår tester jeg ut i dag.
Denne utgaven fra Gilde, kjøpt på den lokale Kiwi'n var faktisk veldig mør, saftig og god på smak. 
Litt ujevne størrelser på skivene, hvorfor de har 'slengt' med en liten en var vel bare for å få opp volumet og prisen.

Indirekte eller direkte varme 😏🌿
Ved direkte varme grilles maten rett over varmekilden. På gassgrill betyr dette at maten grilles rett over en opptent brenner. På kullgrill grilles maten rett over kull, briketter eller ved.

Ved indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
Ved indirekte grilling er det viktig å bruke lokk , det får grillen til å fungere som en varmluftsovn.

Jeg serverte grillskiver av lam med nydelige ostepoteter og sommersalat 🍉🍓

Hvitløk og lime-marinert kylling i ostesaus ♫♪


Hvitløk og lime-marinert kylling i en herlig kremet, syrlig, hvit saus tilsatt cheddar ♫♪
Sitrus og hvitløk passer perfekt til kylling !

Cheddar smaker smaksens og smelter lett !
Opprinnelsen kommer fra byen Cheddar i nærheten av byen Bristol sydvest i England, og kan spores tilbake til 1100-tallet. Cheddar er en fast løpeost som produseres av kumelk.

Kyllinglår har mer smak og er saftigere enn kyllingbryst ♫♪
Jeg bruker lårfilet uten bein og skinn, men med litt av fettet på, i denne retten. 
Enkelt og greit, klar til bruk i passende biter.

Jeg serverer kyllingen med pappardelle kokt i buljong ♫♪
Pappardelle er den bredeste utgaven av båndpasta, 2-3 cm.
Navnet er avledet av verbet pappare, som betyr å sluke mat.
Denne gode kyllingretten kommer de fleste til å sluke !
Spis & Nyt ♫♪

BIFF med knuste poteter/ Smashed potatoes !



Nydelig biffmiddag i fjellheimen !
Jeg bruker indrefilet i denne oppskriften, da er du garantert mørt kjøtt.

Har du smakt knuste poteter ?
Det er kjempegodt, de blir myke inni, men skallet blir sprøtt og godt.
Du skal tilberede dem med skallet på. 

Tilbehøret er asparges surret med spekeskinke, som bare skal stekes sammen med potetene. 
Retten blir best med litt saus. Jeg brukte peppersaus i dag.

Gled deg til ett godt, smakfullt måltid ♫♪

Heggsetra Pie !


Tilbringer helgen på hytta. 
Den ligger, som noen kanskje har fått med seg på Heggsetra, i Sør Fron kommune i Gudbrandsdalen. Derav navnet på denne retten, som ble dagens her oppe. 

Denne retten er inspirert av Shepherd's Pie, en ovnsrett med kjøttdeig av lam, dekket med ett lokk av potetmos.

Heggsetra Pie er en supergod ovnsrett, som består av en smakfull kjøttsaus med grønnsaker og toppet med fløtegratinerte poteter.

Ovsbakt laks med parmesan !

Dagens middag hadde jeg egentlig ikke tenkt og skrive noe innlegg om, da jeg bare hadde planlagt laks og asparges, men jeg gjorde en liten vri -og da ble laksen veldig god !

Vrien var, Pamesan, som jeg hadde igjen etter den berømte  👉 kaninen 'min' !

Nydelig ovnsbakt laks med parmesan, asparges og tomat.

Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter, som jeg tilberedet i AirFryer og hollandaise saus.
Rask, enkel og ikke så verst sunn middag !

Laksen er i hvert fall sunn og godt for hjerte 💚
Det samme kan vi ikke si om parmesanost og smør, men det smaker veldig godt !

Edels Smash iskake !


Edels Smash iskake er en kloning mellom mine to favorittkaker 
 Daim iskake og ➡ Smashkake 🍓

Kakebunnen kan du lage flere dager før servering.
Pakk den inn i bakepapir og la den ligge på ett tørt sted. Ikke legg den i kjøleskapet !
Eggeplommene kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
Kaken kan fryses i flere uker, hvis du pakker den godt inn.

Den er utrolig god og veldig enkel å lage !
Den kan lages flere dager før den skal serveres, for den skal oppbevares i fryseren.

Pappardelle Alla Lepre / Bredbåndspasta med Hare- Kaninragù !


Kaninragù
Hel kanin fant jeg i frysedisken på Eda Supermarket i Charlottenberg.
Hauskaninchen - Tamkanin !

Tamkanin stammer fra den europeiske villkanin.
Det fins fremdeles ville kaniner helt opp til Sør- Sverige og Danmark, og de er vanlige nedover i Europa. Denne er født og oppvokst i Ungarn.

Pappardelle Alla Lepre 
- Lages opprinnelig med hare, men kanin og hare er i samme 'familie'.

Harer er en familie av pattedyr i ordenen haredyr.
Familien omfatter det vi populært kaller harer og kaniner. En hare er ofte mye større enn en kanin. 
De har lengre bakbein og større ører. Harer har også muligheten til å endre farge på pelsen gjennom året, mens kaniner har den samme fargen på pelsen hele tiden. 

Harekjøttet er mørkt og har en utpreget viltsmak, som kan sammenlignes med skogsfugl. 
Kaninkjøtt er lyst og kan sammenlignes med kylling eller kalkunkjøtt, men med mer smak.

Haren bør marineres i rødvin, eddik og aromatiske urter for å utvikle smaken og eliminere den sterke vilt-lukten. Deretter skal den småkoke med hakket løk, gulrøtter, selleri, vin, tomater, laurbærblad, salt, pepper og kraft.

Torskefilet med sprø grønnsaker, fennikelsaus & granateple !


Fennikel har aromatisk lukt og smak som minner om anis eller lakris.
Vi spiser den hvite knollen, som vokser under jordet og bladene stikker opp. 
Grønnsaken har et høyt innhold av kostfiber. Fennikel er også en kilde til protein, vitamin C og kalium.

Fennikel har fra tidlig av vært kjent i Asia og Middelhavslandene som en krydderplante. 
Etter hvert begynte man også å benytte denne som en grønnsak. 
Den kan spises rå i salater, kan stekes i wok, kokes i  gryter og er god grillet.







Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø.
Vi spiser kun frøene, som er søt-syrlige og har en spennende konsistens, nesten som minieksplosjoner i munnen. Granateplefrø er rike på fiber, vitaminer, mineraler og bioaktive plantestoffer. Granatepler har en imponerende næringsprofil og inneholder masse antioksidanter – hele 11,33 mmol pr. 100 g vare. Det er bare nyper og valnøtter, som inneholder mer antioksidanter.

Nydelig fiskemiddag med god smak av fennikel og sitronpepper !
Granateple gir retten både litt syre og sødme.


Server torskefilet med gulrøtter, sukkererter, granateple og reker i tillegg til den gode sausen 🌿

Klassisk koldtbord !


 Enkelt, smaksrikt koldtbord uten stress !

Noen vil synes det er er klassisk 70-80'talls koldtbord med kabaret, men det hører med !
Har forøvrig erstattet de obligatoriske karbonadene med asiatisk roastbiffsalat.

Det er helt innenfor og bruke noen ferdig produkter, som smør, loff, sennepssaus, remulade, ferdig kokt bayonneskinke og roastbiff hvis du ønsker det. 
Hjemmelaget potetsalat er mye bedre enn de utgavene du finner i kjøledisken, så den bør du lage selv. Det samme gjelder kabaret, den du får kjøpt er ikke mye god, da kan du heller droppe den !

Dette koldtbordet passer perfekt på 17 mai, konfirmasjon, fødselsdager, 80'talls-party og andre familie og vennesammenkomster ♪♫
Print Friendly and PDF