Kyllinglår med hjemmelaget BBQ-saus og søtpotet surret i bacon !


I denne oppskriften bruker jeg forskjellige krydder, med fellesnavnet pepper.
Men, ikke all pepper er pepper !

Svart, grønn og hvit pepper er pepper. 
Grønn er umoden svart pepper og hvit er fra de modne bærene på peppertreet.
Rosépepper er derimot en liten frukt eller ett bær fra det brasilianske peppertreet.
Cayennepepper - er ett sterkt krydderpulver og slettes ikke pepper.

7 smaksrike, gode salater !



Nå er det salatuke her på Edels Mat !

Det er fint for jeg slanker meg, tenker du kanskje, men da må jeg skuffe deg !
Det er ganske sunt, men når man topper salaten med bacon, avokado, pasta, oljebaserte pesto og dressinger, så drar det seg til med kalorier. 

Salatene kan gjerne serveres med godt brød 
👉 Focaccia
👉 Glutenfri proteinrundstykker med gulrot

Salat er mer enn kinåkål, agurk, mais og Thousand island dressing.

Håper du finner noe, som frister 😘
Link til oppskriften finner du i navnet på retten.

Sommermat med Fru Catharina Lysholm / Blåskjell dampet i akevitt og Spekemat med øl & akevitt !

Akevitt blir gjerne drukket i forbindelse med julemat, men den kan faktisk nytes hele året !

Akevitt passer perfekt både til sjømat og kjøtt 🌿

En herlig sommerkveld med akevittdampet blåskjell til forrett og spekemat med øl og akevitt til hovedrett. 
Desserten gjør vi enkel - Norske jordbær 🍓

Fru Catharina Lysholm 🌺
Den er en favoritt blant dem som foretrekker en litt mildere variant og mer sødmefull smak enn tradisjonell akevitt.

Et spennende samarbeid mellom det norske klesmerket byTiMo og vin- og brennevinsselskapet Anora, har resultert i at akevitten Fru Catharina Lysholm har fått et helt nytt design og uttrykk. Akevitten er en hyllest til en av de aller første forretningskvinnene i Norge, Catharina Lysholm, som holdt til i Trondheim, og den nye etikken er designet av en betydningsfull forretningskvinne fra vår tid, nemlig Tine Mollatt, gründeren og designeren bak byTiMo.
Pressemeldingen finner du lenger ned på siden 👇


Akevittdampet blåskjell
Blåskjell er nydelig mat -og noe av det enkleste man kan servere !

Stekt flesk med kålstuing !

Man drar jo ikke på Harry-tur til Sverige uten å kjøpe flesk og bacon !

Stekt flesk er det sjeldent jeg spiser faktisk, men det veldig godt da sammen med kålstuing av nykål og nypoteter 🌿
- Og vi fra Hedmark, må jo ha tyttebær og flatbrød !

Jeg bruker nykål i kålstuingen, da blir den ekstra god !

Kokte poteter er egentlig utrolig kjedelig, spør du meg.. men, nypoteter er slettes ikke verst !
I barndomshjemmet var kokte poteter på middagsbordet i 6 av ukens 7 dager ! 
Poteter, kjøtt eller fisk og grønnsaker.... 😛😅

Sommerfat med sjømat !

Nyt sommerkvelden med ett herlig fat, fylt opp med gode smaker 🍋

2' lørdag i juni er faktisk sjømatens dag, så denne passer perfekt !
Merk deg årets matdager -og la dem prege menyen din gjennom året 😏
Jeg er ikke så opptatt av det !

Nyt hver dag og lag noe godt 🍉 Det er hverdager det er flest av !
En smakfull blanding med sterk ponzusaus og kremet majones, noe for enhver smak.
Ponzusaus er en japansk tynn saus, som lages med soyasaus og sitrus, samt tilsettes chili og urter.

Hvis du vil lage majones selv, finner du oppskrift 👉 her !

Sommerfatet ble til når jeg hadde så utrolig lyst på sashimi, men mannen min er ikke like begeistret for rå fisk. Han liker veldig godt røkt laks og eggerøre -og vi begge elsker reker 💛 

Lag ditt eget sommerfat med dine favoritter !

MILLIONBØF !


'Millionbøf' høres ut, som en dyr biffrett, men nope !
Det er navnet på en kjent middagsrett fra Danmark.

Danmark grunnlovsdag er faktisk i dag !
Danskene feirer sin grunnlov av 1849 den 5. juni !
Frem til 1975 arbeidet de fleste halv dag, men siden den gang er det ikke noen offisiell fridag. 
Den danske Grunnloven ble innført etter at opprøret i Slesvig.-Holstein ble slått ned i 1848 og etter at eneveldet ble avskaffet i 1849. 
 I 1849 innførte Danmark en konstitusjonell styreform etter det som kalles Junigrundloven. 

Millionbøf er bare stegt kød og løg i brun sauce -
og sådan skal det være !

Millionbøf er stekt kvernet oksekjøtt, som blir delt i 'en million' biter.
Oksekjøttet inneholder 6% fett, så det er det vi kaller karbonadedeig.

Retten blir servert med poteter, pasta eller ris -og gjerne grønnsaker.
Det er 'kartoffelmos' og spaghetti, som er det mest vanlige tilbehøret. 

Her serverer jeg kjøttgryta med en enkel 'kartoffelmos' 🌿
Det smakte utrolig godt faktisk, selv om retten inneholder få og enkle ingedienser !

Calzone med skinke & ost - på bålpanne !


Calzone er innbakt pizza 🍕🌿

Her har jeg rett og slett jukset litt, med ferdig pizzabunn, ferdig pizzasaus, smårettskinke, hermetisert champignon og revet mozarella !
Bruk masse ost, men pass på at det ikke blir for mye fyll ♫

Jeg stekte calzone på bålpanne.
La dem på ett perforert grillbrett og stekte dem i 15 minutter på hver side !

Du kan også pakke inn Calzone, en og en i godt smurt aluminiumsfolie og legge dem rett i bålpannen, da må du snu dem ofte.
Det er praktisk når man har dem med i sekken og steker dem på bål uten rist.
Print Friendly and PDF