Man drar jo ikke på Harry-tur til Sverige uten å kjøpe flesk og bacon !
Stekt flesk er det sjeldent jeg spiser faktisk, men det veldig godt da sammen med kålstuing av nykål og nypoteter 🌿- Og vi fra Hedmark, må jo ha tyttebær og flatbrød !
Jeg bruker nykål i kålstuingen, da blir den ekstra god !
Kokte poteter er egentlig utrolig kjedelig, spør du meg.. men, nypoteter er slettes ikke verst !
I barndomshjemmet var kokte poteter på middagsbordet i 6 av ukens 7 dager !
Av og til er det godt !!
Vi må ta vare på husmannskosten, men helt greit at vi har litt større og bedre utvalg på matfronten !
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg flesk i skiver
- Salt
- Pepper
- Kålstuing *
- Poteter
- Tyttebær
- Flatbrød
Steking av flesk i stekeovn
- Legg kjøttet i en stor langpanne og krydre med salt og pepper.
- Stekes på 200°C varmluft i 20 minutter, snu kjøttet og stek videre i 20-30 minutter, eller til det er ferdig stekt.
Kålstuing
- 1 stor nykål eller ca. 800 g hodekål
- 4 ss smør
- 5 ss hvetemel
- 8 dl melk
- Salt
- Pepper
- Skjær kålen i biter og damp den i lettsaltet vann, 3-5 minutter. Hvis du bruker vanlig hodekål må du koke den i 10 minutter.
- Hell av vannet og legg kålen til side.
- Smelt smør i en kjele, rør inn melet og pisk inn litt og litt med melken.
- Tilsett den kokte kålen og smak til med salt og pepper.
Jeg lager kålstuingen med litt mye saus, så den passer perfekt til stekt flesk og poteter !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar