Etiketter
AirFryer
And
Asiatisk
Biff
Brød & korn
Burger
Bålpanne
Crock-Pot
Dessert
Egg
Fisk
Forrett
Fritid/Reise/Ferie
Grillmat
Gryte
Husmannskost
Hvalkjøtt
Hyttemat
Indisk
Julemat
Kaker
Kalkun
Kjøttdeig
Koldtbord
Kombidamp
Kveite
Kylling
Laks
Lam
Lavkarbo
Meksikansk
Menyer
Middelhavsmat
One-Pot
Ovnsretter
Pai
Pasta
Pizza
Pølser
Rask middag
Retromat
Risotto
Salat
Selskapsmat
Skalldyr
Slowcooker
Smoothie
Smørbrød
Spiralizer
Steinbit
Storfekjøtt
Sunne oppskrifter
Suppe
Svinekjøtt
Søndagsmiddag
Tapas
Tex-Mex
Tilbehør
Torsk
Trykkoker
Ukemeny
Vegetar
Vilt
Wok
Wraps
Ørret
Fun Light gelé med blåbær ✿
Kalorifattig, superdeilig dessert, som man kan spise HVER DAG om man vil 💘
Fun Light er en leskedrikk helt uten sukker og med bare én kalori per dl ferdig utblandet saft.
Blåbær er små vitaminbomber som bør spises året rundt !!
Server gjerne desserten med Mager vanilje kesam, som kun inneholder 0,6% fett
-og smaker kjempegodt !!
💘 Du trenger til 4 stk:
-og smaker kjempegodt !!
- 3 dl vann
- 2 dl Fun Light, jeg brukte Wild berries
Kinesisk svinekam i Crock-Pot ♫♪ Servert med ris, vårløk og agurk & fennikelsalat !
Nydelig smakfullt kjøtt, som faller fra hverandre når du ser på det !
Det er en utgave av Pulled Pork🌿
Får du igjen rester kan du blant annet bruke den til :
PULLED PORK FAJITAS ♫♪ Oppskrift 👉 Her !
Svinekam, jeg brukte røkt, tilberedt i Crock-Pot, kan forberedes raskt og enkelt.
PULLED PORK FAJITAS ♫♪ Oppskrift 👉 Her !
Svinekam, jeg brukte røkt, tilberedt i Crock-Pot, kan forberedes raskt og enkelt.
Den lager helt seg selv, mens du er på jobb, på skole, eller gjør noe spennende og morsomt langt unna kjøkkenet.
Kan stekes i 6 eller 10 timer !
Kan stekes i 6 eller 10 timer !
- Gjør retten klar til steking på kvelden.
- La den ligge i innerkjelen, i kjøleskapet natten over.
- Kok i Crock-Pot/Slowcooker : 10 timer på LOW eller 6 timer på HIGH
Svinekam kan også stekes i stekeovn på 125 grader i ca. 6 timer.
Den syrlige salaten passer perfekt til det kraftige, smakfulle svinekjøttet 🌿
Den syrlige salaten passer perfekt til det kraftige, smakfulle svinekjøttet 🌿
Kjøttboller av kylling i tomatsaus ✿⊱╮✿⊱╮
Kyllingkjøttdeig smaker ikke så veldig mye, så den trenger litt krydder for å bli ekstra god.
I dag laget jeg smakfulle kjøttboller med chilisaus og kyllingkjøttdeig- enkelt og greit !!
Server kjøttbollene med pasta, jeg brukte tagliatelle - godt og ganske sunt !
Kjøttboller:
I dag laget jeg smakfulle kjøttboller med chilisaus og kyllingkjøttdeig- enkelt og greit !!
Server kjøttbollene med pasta, jeg brukte tagliatelle - godt og ganske sunt !
Kjøttboller:
- 800 g kjøttdeig av kylling
Risottokaker ♪♫ 💕
Hadde igjen rester av gårsdagens sopprisotto -og den var så god så jeg kunne jo ikke kaste den.
Risotto er jo ikke noe særlig å varme opp igjen i en kjele, så da lager man kaker av den.
Her kan du bruke den risottoen du har, samme hva den inneholder - og det blir så godt 💕
Du trenger:
- Rester av risotto
Hjort med sopprisotto ♪♫ 💕
Den selges selvfølgelig i forskjellige strykningsdeler, jeg kjøpte mørbrad, kortreist fra Løiten !
Anbefalt kjernetemperatur for hjortekjøtt er 55°C, selv synes jeg kjøttet ble litt vel rått på 55 °C sist jeg stekte det, selv om jeg er veldig glad 'raw/medium' stekt kjøtt.
Anbefalt kjernetemperatur for hjortekjøtt er 55°C, selv synes jeg kjøttet ble litt vel rått på 55 °C sist jeg stekte det, selv om jeg er veldig glad 'raw/medium' stekt kjøtt.
I dag tok jeg den ut av ovn når den holdt 59 °C = Perfekt 💕
💕 Risotto er en italiensk risrett. Opprinnelsen til retten er fra den flate Posletta i Nord-Italia, hvor risdyrking er vanlig, altså den østre delen av Piemonte, Lombardia og Veneto.
Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen.
Riktig kokt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen.
Risen skal gi litt tyggemotstand.
Husk: Gjestene skal vente på risottoen -ikke omvendt !!
Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen.
Riktig kokt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen.
Risen skal gi litt tyggemotstand.
Husk: Gjestene skal vente på risottoen -ikke omvendt !!
Her kan du steke hjorten først og lage risottoen mens kjøttet hviler.
💕 Smaker helt nydelig !!
Gulrotkake med ostekrem ♥ Servert med chili & honning topping ♥
Saftig, smakfull gulrotkake smaker alltid godt !
- og denne er så utrolig god altså ♫♪
Nydelig, fløyelsmyk kake med ett snev av kanel, nydelig ostekrem med litt sitron
-og på toppen - ett søtt chilikick 💕
BBQ Kalkunfilet i Crock-Pot ♫♪
OBS: Innlegget inneholder produktplassering !
- og jeg har fått tilsendt CROCK-POT CSC027X, på 6 liter, fra Acreto AB / CROCK-POT, som distribuerer produktet i Norge.'
Denne er beregnet på mat til 7-8 personer.
Det som er nytt med denne utgaven, er at kjelen, som sitter i varmeelementet kan brukes på komfyren, som en vanlig tykkbunnet kjele. Med en innerkasserolle av metall med DuraCeramic-belegg kan du enkelt steke, for eksempel løk og brune kjøtt på komfyren før du setter den over i varmeelementet, den kan også brukes på induksjonstopp.
Men, VÆR FORSIKTIG, kjelen ble veldig VARM over det hele, ikke særlig barnevennlig ! Innerkasserollen kan også settes inn i stekeovn og legges i fryseren.
Du kan velge mellom å koke ingrediensene på 1 = low/lav eller 2 = high/høy temperatur.
Den har også innstilling for og holde maten varm, kjempelurt hvis ikke alle kan spise samtidig.
Det som er nytt med denne utgaven, er at kjelen, som sitter i varmeelementet kan brukes på komfyren, som en vanlig tykkbunnet kjele. Med en innerkasserolle av metall med DuraCeramic-belegg kan du enkelt steke, for eksempel løk og brune kjøtt på komfyren før du setter den over i varmeelementet, den kan også brukes på induksjonstopp.
Men, VÆR FORSIKTIG, kjelen ble veldig VARM over det hele, ikke særlig barnevennlig ! Innerkasserollen kan også settes inn i stekeovn og legges i fryseren.
Du kan velge mellom å koke ingrediensene på 1 = low/lav eller 2 = high/høy temperatur.
Den har også innstilling for og holde maten varm, kjempelurt hvis ikke alle kan spise samtidig.
Denne utgaven har også timerfunksjon, som gjør at du kan programmere den.
På denne måten får du kontroll og kan bestemme når retten skal være klar. På displayet foran ser du tydelig tiden. Når retten har oppnådd ønsket koketid, stilles den automatisk på "keep warm".
Kjempegod rett med mør kalkun i en helt herlig BBQ-saus.
Dette er en oppskrift til 4 porsjoner.
Jeg serverte retten med en blandet salat og kokt ris.
Den er veldig enkel å tilberede, men imponerer den mest kresne gjest, for den smaker helt smaskens !
BBQ Kalkunfilet:
- 1 kg kalkunfilet, rå
Cacio e pepe / Spaghetti med ost & pepper ♫♪
En ekte Italiensk pastarett fra Roma, denne finnes på mange menyer hvis du tar turen til hovedstaden i Italia ♫♪
Pasta er som sufflé, maten venter ikke på gjestene, men gjestene venter på maten 🌿
Du trenger til 2 porsjoner:
Pasta er som sufflé, maten venter ikke på gjestene, men gjestene venter på maten 🌿
Du trenger til 2 porsjoner:
- 200 g spaghetti
Argassi Zakynthos Greece ♫♪ 14.09.16 - 21.09.16
Kjærestetur til Argassi Zakynthos Greece ♥
Turen var 50 år's gave fra meg til min kjære mann.
Dere skal slippe og få alle detaljene, dette innlegget handler som alltid, mest om mat.
Det ligger link til de fleste stedene vi har vært, i navnet på stedet.
Zakynthos er en gresk øy i det joniske hav, en av De joniske øyer utenfor vestkysten av Hellas
Braiserte lammeskanker med rødvin ♫♪
OBS: Innlegget inneholder produktplassering
Nå er Slowcooker 2.0 her – matlaging i én kasserolle !
Jeg har fått tilsendt CROCK-POT CSC027X, på 6 liter (beregnet på mat til 7-8 porsjoner, men det kommer jo an på hva du lager i den) fra ⇾ Acreto AB / CROCK-POT, som distribuerer produktet i Sverige og Norge.
Det som er nytt med denne utgaven, er at kjelen, som sitter i varmeelementet kan brukes på komfyren, som en vanlig tykkbunnet kjele.
Det som er nytt med denne utgaven, er at kjelen, som sitter i varmeelementet kan brukes på komfyren, som en vanlig tykkbunnet kjele.
Tacokrydder ♫♪
Lag ditt eget tacokrydder, som smaker mye bedre enn ferdigkjøpt på pose !
Lag gjerne dobbelt porsjon og oppbevar det i en tett boks på ett tørt sted.
Går du på lavFODMAP, må du droppe hvitløkspulveret !!
Du trenger:
- 3 ss chilipulver. meksikansk
- 2,5 ts chipotle, røkt chili
Laks i folie med poteter og epler ♥
Bruk gjerne de grønnsaken du har i grønnsakskuffen, tenk litt på steketiden så du skjærer dem opp i passende biter. Eple passer faktisk godt til fisk.
- Også må jeg jo ha soyasaus, en av de ingrediensene jeg bruker mest.
Ganske så praktisk med alt i samme pakke -og nesten ingen oppvask !!
Spis og Nyt ♥Ganske så praktisk med alt i samme pakke -og nesten ingen oppvask !!
Du trenger til 4 porsjoner:
- 800 g laksefilet, uten bein.
Salat med parmaskinke, sharon og pesto !
og → fruktsalat ,
når restene ikke passer til lapskaus eller suppe, bruker vi restene i en enkel salat.
Gjennoppskrifter kalles det.
Middagen jeg lagde i går, har ingredienser som også kan brukes til måltidet i dag.
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien.
Sharon, kaki og persimon 🍂
Persimon er den spanske varianten av kaki.
Alle har en guloransje farge og smaker ganske likt. De er søte, smaken minner om aprikos med et hint av vanilje. Det eneste som skiller dem er størrelsen og fasongen. Sharon og kaki ser ut som en litt flatklemt tomat, mens persimon er større og rundere i formen.
Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær, i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.
Gjennoppskrifter kalles det.
Middagen jeg lagde i går, har ingredienser som også kan brukes til måltidet i dag.
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien.
Sharon, kaki og persimon 🍂
Persimon er den spanske varianten av kaki.
Alle har en guloransje farge og smaker ganske likt. De er søte, smaken minner om aprikos med et hint av vanilje. Det eneste som skiller dem er størrelsen og fasongen. Sharon og kaki ser ut som en litt flatklemt tomat, mens persimon er større og rundere i formen.
Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær, i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.
Herlig smaksrik salat - søtt, salt og fruktig 🍓
Du trenger:
- Ruccola
- Parmaskinke
- Oliven
- Sharon / Persimon
- Jordbær
- ⟶ Pesto
- Skjær sharonfrukt i biter.
- Skjær jordbærene i to deler.
- Legg ruccola på ett fat eller en tallerken, det spørs hvor mange du skal lage til.
- Legg på parmaskinke, oliven, sharon, jordbær og drypp over litt pesto.
- Spis & Nyt !
PLOMMESAUS ♫♪
Plomme er en steinfrukt med glatt skall og søtlig smak som vokser på flere trær i slekten Prunus. Plomme kommer opprinnelig fra Øst og -Vest-Asia, men dyrkes i dag over hele verden.
Vi kjenner til over 2000 sorter plommer. Plomme er rund eller oval i formen og størrelsen kan variere fra sort til sort, de største kan bli på størrelse med et lite eple. Frukten har et tynt spiselig skall og fargen varierer mellom gul, rød, blå eller sjatteringer av disse. Plomme har en stor stein i midten.
Hos noen plommevarianter henger fruktkjøttet fast i steinen, mens andre sorter slipper steinen lett. Fruktkjøttet er saftig og aromatisk.
Denne oppskriften på herlig, smaksrik plommesaus passer utmerket til and, viltkjøtt, svinekjøtt og storfugl 🌿
Oppskrift på Helstekt mørbrad av hjort med plommesaus finner du 👉 her
Pizza med parmaskinke, tomat og hjemmelaget basilikumspesto !
Smaksrik, nydelig frisk pizza med ferske ingredienser !
Pizza med hjemmelaget pizzasaus, god italiensk skinke, små smaks tomater, hjemmelaget pesto av basilikum og masse revet ost ✿
Toppet med frisk ruccola og basilikum ved servering !
Spis & Nyt ♫♪
Gjennoppskrift ✿
Restene av pizzasausen kan brukes til blant annet spagettisaus med kjøttdeig.
Parmaskinke, ruccola og pesto kan du lage en god salat av, oppskrift 👉 her !
PESTO med basilikum ♫
Pesto er en italiensk saus.
Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika.
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino. Andre varianter som brukes er blant annet tomatpesto, ruccolapesto, korinaderpesto og persillepesto. Sausen brukes mye til brød, pasta og pizza.
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino. Andre varianter som brukes er blant annet tomatpesto, ruccolapesto, korinaderpesto og persillepesto. Sausen brukes mye til brød, pasta og pizza.
Hjemmelaget pesto kan fint oppbevares et par dager i kjøleskapet.
Pesto er vel en av de få ingrediensene det er billigere å kjøpe ferdig, men lell a du, den du lager selv blir SÅ mye bedre og friskere !
Pesto er vel en av de få ingrediensene det er billigere å kjøpe ferdig, men lell a du, den du lager selv blir SÅ mye bedre og friskere !
Den er enkel å tilberede -og smaker DIGG !!
Fruktsalat med vanilje & cognac ✿
Himmelsk lapskaus er ett annet ord for fruktsalat eller fruktcoctail 🍋
Jeg fikk servert 'Fruktcocktail' av mine besteforeldre, og jeg mener å huske at det var veldig godt, bortsett fra røde coctailbær.
Men, altså.... fersk frukt og bær er så mye bedre enn hermetisk !
Frukt og bær er jo bare så godt da !
Bruk den toppingen du liker best - vispet krem, vaniljesaus eller is🍨
Konjakken kan du kutte ut, hvis du ikke vil bruke alkohol eller hvis desserten skal serveres til barn.
Nå er det nydelig Sharon frukt i butikkene 🍊
Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien.
Persimon, eller kaki som den også blir kalt er en populær frukt i Kina og Japan, hvor også mesteparten av disse fruktene dyrkes.
Persimon, eller kaki som den også blir kalt er en populær frukt i Kina og Japan, hvor også mesteparten av disse fruktene dyrkes.
Kakitreet kommer fra Kina og hører til ibenholtfamilien. Kaki er en av de eldste artene av dyrkede frukttrær, i Kina har arten vært dyrket i mer enn 2000 år. Treet kan bli opp til 10 meter høyt og minner i form om epletrær.
Sharonfrukten er en av de mange persimonsortene som finnes.
Sharon har opprinnelse så sent som på 1980-tallet i Sharondalen i Israel.
SJOKOLADEMOUSSE med cognac ❥
Sjokolade + Cognac = SANT ❥•♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི
Syndig, himmelsk dessert -det er lov å la seg friste !
- Også må det jo være noe sprøtt til.
Jeg serverte desserten med 👉 serinakaker
- 250 g kokesjokolade
Taco med hjemmelaget tacokrydder & masse 'stæsj' ♫♪
I dag har jeg laget en stor porsjon tacokrydder.
Det smaker mye bedre enn ferdigkjøpt på pose !
Jeg server dagens taco i tortillalefser med blant annet salat, mais, syltet rødløk, tomatsalsa og guacamole.
Rester etter gårsdagens →Biffsandwich
Biffsandwich Tex-Mex ♫♪ En av verdens beste ღღღ
Lag gjerne syltet rødløk og tomatsalsa dagen før -eller noen dager i forveien.
Guacamolen er best ganske så nylaget, kan gjerne stå i kjøleskapet en times tid så smakene får satt seg.
I tillegg serveres biffsmørbrødet med frisk ruccola, cheddar og chips.
Smørbrød blir ikke bedre enn dette !
Dagens vin 🍷
Babcock Santa Barbara Pinot Noir 2013
- Godt brød
- Biff av entrecote, ytre- eller indrefilet
- Smør og olje
- Salt og pepper eller biffkrydder
- Cheddar
- Ruccola
- Syltet rødløk *
- Tomatsalsa *
- Guacamole *
- Chips
- Lag syltet rødløk. guacamole og tomatsalsa. Det kan du gjøre i god tid før maten skal serveres.
- Temperer og stek biffen, jeg brukte ytrefilet av storfe. Husk at den må hvile litt.
- Smør på smør, hvis du ønsker det på godt brød eller loff. Jeg brukte fine baguetter i dag.
- Legg på masse ruccola.
- Legg på syltet rødløk.
- Legg på cheddar i skiver.
- Legg på biff, skjært i skiver.
- Topp det hele med guacamole og tomatsalsa.
- Legg brød på toppen, hvis du ønsker det.
- Server en av verdens beste smørbrød med salt chips. Totenflak smaker digg, selv om den kommer "fra gærne sia ta Mjøsa" !
- Spis & Nyt ♫♪
Syltet rødløk kan brukes til nesten alt !
Den er rask og enkel å tilberede og kan oppbevares over lang tid i ett tett glass i kjøleskapet.
Den bør lages dagen før eller minimum 3 timer før servering.
Oppskrift finner du ⇾ her
Guacamole er en kald dippsaus, laget av avokado.
Smaksrik, preg av røde bær, urter og fat, litt varm ettersmak.
Smak:
Smaksrik, preg av røde bær, urter og fat, litt varm ettersmak.
Lukt:
Ørlite utviklet, preg av modne røde bær, urter og litt fat.
Farge:
Middels dyp rød.
Produsent:
Babcock Winery
Årgang:
2013
Land, distrikt, underdistrikt:
USA, California, Santa Barbara
Råstoff:
Pinot Noir 100%
Metode:
Fermentert på ståltank, delvis fatlagret i 12 md.
Alkoholprosent:
14.1%
Syre:
7,0 gram per liter
Sukker:
0,5 gram per liter
TIPS:
Oppskrift finner du ⇾ her
Guacamole er en kald dippsaus, laget av avokado.
- 2 avokado
- saften av ½ stk lime
- 1 ss finhakket vårløk
- 1/2 hakket rød chili
- 1 fedd hvitløk, most eller bruk en "dæsj" hvitløk på tube
- 1-2 ss hakket koriander
- Salt
- Pepper
- Del avokadoene i to, ta ut fruktkjøttet med en spiseskje, ta vare på steinen.
- Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene.
- Tilsett litt hakket koriander.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
- Dekk til med plast og oppbevar den i kjøleskapet, til den skal serveres.
- 0,5 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 0,5 ss flytende honning
- 400 g grovhakkede tomater, hermetiserte
- 1 ss limesaft
- Salt og pepper
- Koriander
- Finhakk rødløk og hvitløk (eller bruk hvitløk på tube).
- Del chili på langs og fjern frøene. Finhakkes.
- Ha alle ingrediensene, bortsett fra koriander i en kasserolle.
- La det småkoke uten lokk i ca. 15 minutter.
- Tilsett grovhakket koriander mot slutten av koketiden.
- Smak til med salt og pepper.
- Kan serveres både varm og kald. Den blir tykkere når den blir avkjølt.
- Ta kjøttet, jeg brukte ytrefilet -ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
- Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
- La den hvile 5-10 minutter før du skjærer den opp i skiver.
Smaksrik, preg av røde bær, urter og fat, litt varm ettersmak.
Smak:
Lager guacamole ! |
Guacamole ♫♪ |
Syltet rødløk ! Den har stått i kjøleskapet en uke faktisk, ble servert til ⟶ hjortegrillpølser |
Koker tomatsalsa ! |
Tomatsalsa ♫♪ |
Spis & Nyt ♫♪ |
Restene av tilbehøret kan brukes til taco, tortilla, pølser, burger, fiskekaker, fiskepudding...
Abonner på:
Innlegg (Atom)