Ovnsbakt kylling med kremet makaroni, bacon & grønnsaker ✿


Smakfull middag for hele familien, spesielt populær hos 'kidsa' !

Enkel ovnsrett med kylling, bacon og grønnsaker.
Tar litt tid å forberede, men du får ryddet bort kjeler, kniver og 'kar' før middag !!


Server den gjerne med en god salat 🍅
God middag 🌿

Ørret i folie, med smak av sitrus -stekt på grill ღ☼ Servert med en frisk & hot mangosalat med reker og grønn saus ღ☼


Det er enkelt å lykkes med sjømat på grillen -og med folie er det enda enklere.
Varier gjerne med fisketyper og forskjellige grønnsaker.
Ingenting gir bedre smak til maten enn masse friske urter

Her er en smakfull utgave med fersk ørret og sitrus, servert med en frisk, spicy salat med gode reker og en herlig grønn kremet saus med spinat og basilikum 🌿

Serveres med hva du måtte ønske.
Ovnsbakte poteter eller hvitløksbrød passer godt til denne retten.

Chilimarinert laks i hjertesalat ✿ Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc 2015


Den første fredagen i mai, hvert år er den internasjonale Sauvignon Blanc-dagen:
Dagen der vinelskere over hele verden skåler for Sauvignon Blanc – den friske og smaksrike druen som har tatt verden med storm.

Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2015
- ble lansert, på vinmonopolet i Norge 6 mai 2016 av grossisten Treasury Wine Estates AS

Min smaksopplevelse av vinen:
Ble litt overrasket når jeg tok første 'slurken', der var det mye smak !!
Litt uvant med så mye smak i en hvitvin, men ikke misforstå smaken var god, men som sagt litt overraskende !!
Masse pasjonsfrukt, stikkelsbær – frisk og veldig fruktig.
En spesiell Sauvignon blanc. Jeg likte den godt
Tror også den passer utrolig godt sammen asparges og en god geitost, det må jeg teste ut !

SOLYANKA / SOLJANKA - Russisk restesuppe - med laks ♫♪


SOLYANKA en tykk, krydret og syrlig suppe 🍅

Den er særlig utbredt i Russland og Ukraina samt i de østlige delene av Tyskland.
I Tyskland blir suppen kalt for Soljanka.

Det er opprinnelig en suppe, som ble laget for å bruke opp rester.
'SOL' betyr på russisk salt, så suppen må inneholde noe salt, noe syrlig og litt proteiner.

Det er tre hoved-utgaver av Solyanka, med kjøtt, fisk eller sopp.
Her har jeg laget en utgave med fisk 👇

God, fyldig, smaksrik suppe med laks ♫♪

Mac 'n' cheese & Striploin ♫♪


 Noe så digg ! Skikkelig Comfort food 😋 ♫♪

Dårlig med vitaminer, mineraler og antioksidanter -ta en vitaminpille -og ett glass rødt !
Proppfull av nei-mat og kalorier, men akk så godt !

Bon appétit ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
  • Mac'n' cheese *
  • 4 x 250 g ytrefilet
  • Ekte smør
  • Solsikkeolje
  • Salt
  • Pepper
Mac'n' cheese finner du oppskrift på ➡ her 
  1. Ta biffen ut av kjøleskapet, så den blir temperert.
  2. Så lager du mac 'n' cheese.
  3. Når den er ferdig tilberedt og har stekt i 10 minutter begynner du å steke biffen.
Biff:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
  3. Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  4. Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Tips:
Denne retten er også ypperlig å lage til mange personer. 
Kan forberedes i god tid -og du trenger ikke masse sauser og tilbehør.
  1. Doble oppskriften på Mac'n' cheese, tilbered den, så den er klar til steking.
  2. Forstek biffene som beskrevet nedenfor.
  3. Stek Mac'n' cheese i 20 minutter, sett opp ovnsdøren og senk temperaturen til 125 grader.
  4. Når ovnen er på 125 grader setter du inn biffene, gratengen kan stå på rist nederst i ovnen.
  5. Stek videre på 125 grader i 20 minutter, til biffene er medium.
  6. Stek gratengen videre, hvis den ikke er ferdig, mens biffene hviler.
  7. Spis & Nyt ♫♪
Perfekt biff stekt i stekeovn:
  1. La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
  2. Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
  3. Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder, hvis de ikke er ferdig krydret. 
  4. Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen, det skal være god plass i pannen så biffen blir stekt -ikke kokt !!
  5. Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne. 
  6. Forvarm ovnen til 125 grader.
  7. Etterstek biffene i stekeovn:
Rå : 15 minutter
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 10 minutter før servering.

Spis & Nyt 

Montering av Mac 'n' cheese ♫
Skal legge på ost... -og stekes i 30 minutter ♫
Steker biff ♫
Mac 'n' cheese ♫♪
Mac 'n' cheese & Striploin ♫♪
Mac 'n' cheese & Striploin ♫♪
Comfort food ♫♪

Ingredienser til Mac'n' cheese & BIFF  ♫♪
Mac'n' cheese med mais & bacon 🍃 Pepperbiff 🐮
 Mac'n' cheese uten bacon 🍃 Nøttestek

Quinoasalat med reker & kikerter - Asian style ♫♫


Quinoa er en vekst fra Andesfjellene i Sør-Amerika, det er kun frøene som blir brukt Inkaindianerenes 'hellige korn ♫♪

Quinoa har fra gammel tid vært viktig i Andesbefolkningens mat, blant annet under inkatiden.
Den er fremdeles i dag en av de viktigste vekstene i Andesregionen. Quinoa har høy ernæringsmessig verdi. Det er en nøysom vekst som stiller små krav til vann og næring. Planten har et høyt innhold av de essensielle aminosyrene lysin, metionin og treonin som det er lite av i korn og belgvekster. Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen som fullgod med proteinene i melk.
Den inneholder nesten like mye protein som biff, og er stappfull av gode næringsstoffer og mineraler.

Det hellige kornet, quinoa er kjempegodt i en god salat med reker, grønnsaker og en asiatisk dressing.
Server gjerne salaten på en seng av sprø crispisalat. 

Salt - søtt - syrlig & spicy ♫♪


Belgiske Jordbærpiker ♥


Mens vi venter på de gode, søte norske jordbærene !
Jordbærene vi får kjøpt nå er som regel fra Belgia, ser gode ut, men smaker ikke mye.
Du kan gjøre dem mye bedre hvis du marinerer dem med lime og honning !
Dette er en kjapp, enkel, god dessert, men den må spises med en gang så ikke kjeksen blir myk ♪♪

JORDBÆRPIKER:
Du trenger til 4-6 porsjoner:

Hyttesnadder ♪♪ Biffsnadder med pasta og bearnaise ♪


Biffsnadder er som navnet sier SNADDER ♫♪

Minner litt om 80-tallet, det var vel på den tiden biffsnadder invaderte Norge.
Like godt i 2016  
Jeg serverte biffsnadder med pasta & bearnaise !

Jeg bruker tagliatelle, båndspaghetti i denne retten.
Legenden forteller at tagliatelle pasta er inspirert av hårmanken til Lucrezia Borgia. En poetisk og dyktig kokk ved hoffet dedikerte denne pastaen til henne under bryllupet med Alfonso d'Este: ingen pastafasong kan skilte med en mer romantisk opprinnelse. Barilla viderefører denne tradisjonen for å kunne gi deg Tagliatelle, tilberedt av perfekt utkjevlet deig, passe ru og porøs til å holde på sausen og fremheve smakene.
(Ref. Barilla)

🍷I glasset : Matua Marlborough Pinot Noir 2014.

God middag - Spis & Nyt ♫♪


Kyllinglår med kokosmelk & red curry ♫♪


Pinsehelg på hytta, litt slitsom tur opp med truger, tung sekk og poser med god mat og drikke.
Enkle kår, uten vann og strøm, da gjelder det og bruke minst mulig kjeler og kar.
Men, mat må vi ha og den skal være god -og enkel.
Tipp, topp, smakfull middag med saftige kyllinglår og hele middagen servert i en form !
Godt og enkelt ♫♪



Svinefilet med hvit asparges !!


HVITE ASPARGES i butikkene ♪♫
Løp og kjøp - smaker helt nydelig !!!


Nydelig rett med milde, gode smaker !
Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stort stykke.

Smakfullt, mørt og magert kjøtt, som passer ypperlig sammen med vårens asparges.
Server retten med gode tomater og ett dryss av friske urter.
Retten kan gjerne serveres med en soppsaus, som du finner oppskrift på her.

Reker i safransaus ♫♪


Safran er et av de mest kostbare krydderene som finnes.
Safran er et krydder som består av de tørkede arrene fra safrankrokusen (Crocus Sativus L.).
Til ett kilo safran kreves minst 70 000 krokuser, 150 000 til 200 000 arr, som må plukkes og renses for hånd.

I denne oppskriften brukes 'rubbel og bit' av rekene.
Rekeskallene kokes og er basis for en nydelig, smakfull saus med en herlig farge 💛

Kjempegod, herlig rett full av smak ♫♪

Bulgursalat med asparges og vårløk ♫♪ Servert med ovnsbakt laks og rød pesto !


Bulgur er en matvare som stammer fra Midtøsten, Kaukasus og rundt Middelhavet.
Bulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses.
Den ligner på couscous, men da en større del av kornet blir bevart, er den mye mer næringsrik.

Denne bulgursalaten er frisk, smakfull og sunn  ♫♪
Kan gjerne spises som en god vegetarrett eller serveres som tilbehør til fisk, kylling eller kjøtt.
Passer ypperlig til grillmat !
Jeg serverte bulgursalaten med ovnsbakt laks og rød pesto !

Godt, sunt og enkelt ♫♪

Salt kjøtt og stappe ! Tilberedt av røkt svineknoke og servert med kålrotstappe ✿


Salt kjøtt og stappe har sine tradisjoner landet over.
Lokale variasjoner gjør at noen steder brukes kun storfekjøtt, andre steder kun lamme- eller svinekjøtt, mens andre steder brukes alle tre i kombinasjon.

Salt kjøtt blir vanligvis servert med kålrotstappe.
Jeg har brukt røkt svineknoke, som er litt mer smakfull enn saltet svineknoke.
I tillegg til kålrotstappen servere jeg salt kjøtt med kokte poteter, gulrøtter og litt av kraften med litt
frisk timian.
God, smaksrik, kraftig husmannskost på sitt beste

Ukemeny - Uke 18 / 2016 ✿ Kom mai du skjønne milde ♫


Vi er nå inne i mai måned og her på Østlandet venter vi fremdeles på våren.
April var utrolig kald og grå, men trøsten er at nå kan det bare bli bedre !!
Den første uken i mai byr jeg på en variert ukemeny, noe for en hver smak.
Håper du finner noe som frister 
Link til oppskriften finner du i navnet på retten.

Mandag
Spaghetti med chorizo & posjert egg
Print Friendly and PDF