Har fått tak i nydelig, ferskt, kortreist hjortekjøtt fra 👉 Løiten !
En Mat og landbruksfestival, som hvert år avholdes i Vikingskipet på Hamar.
Dette er ikke noe sponset innlegg, for hjorten måtte jeg betale dyrt for !!
Neida -eller joda, jeg måtte det, men den var ikke så dyr altså !
Hjortekjøtt har en rund og mild smak, og behandlet på rett måte blir kjøttet mørt og saftig 🍂
Den selges selvfølgelig i forskjellige strykningsdeler, jeg kjøpte mørbrad.
Anbefalt kjernetemperatur for hjortekjøtt er 55°C - 60°CDa er kjøttet lyst rosa og saftig, men husk at att kjøttet må hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i det. Dermed kan saften fordeles i kjøttet og muskelen blir avslappet.
Hvis kjøttet skjæres i for tidlig, kan denne saften slippe ut. Når kjøttet hviler, fordeles saften jevnt. Denne prosessen gir mer jevnt stekt og saftigere kjøtt.
Spis & Nyt ♫♪