Min far, som snart fyller 89 år har fått diabetes type 2, "gammelmanns-diabetes" blir det ofte kalt -
og det kan jo stemme når det gjelder han. Men, dessverre er det mange 'unge', som også får diabetes type 2 på grunn av overvekt og dårlig kosthold.
Han klarer seg helt fint uten masse sukker, men savner en kjeks eller kakebit til kaffen.Det finnes jo nesten ikke kjeks og kaker i 'vanlige' butikker uten sukker.....
Jeg har laget to utgaver :
Havreflarn søtet med sukrin 🍪 Sprø, men metallisk smak !
De er myke når man tar dem ut av ovnen, men blir sprø når de avkjøles.
Sukrin eller Erythritol, som det egentlig heter, er en sukkeralkohol som finnes naturlig i blant annet melon, pærer og druer. 🍈 Den skiller seg ut fra andre sukkeralkoholer ved at den inneholder nærmere ingen kalorier, og gir derfor ikke blodsukkerstigning. Sukrin har i motsetning til andre sukkeralkoholer, ikke lakserende effekt ved normal bruk.
Normalt bruk vel og merke, ikke spis alle med en gang !!
Havreflarn søtet med tagatesse 🍪 Smaker som karamell, men ikke sprø - seige, men veldig gode på smak !
Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose. Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍
Tagatesse
har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.
Inneholder kun 5 kcal pr. teskje.
Mennesker er ikke like, noen reagerer på tagatesse -og andre på sukrin 😉
Havregryn er mer smartkarbo enn lavkarbo.
Havregryn inneholder en del karbohydrater, men det er dagsinntaket som teller.
Veldig enkelt og ganske så godt 🍪