Fårikål med gulrøtter, løk, allehånde og soyasaus !


Kjøtt fra bog, nakke, bryst og slagside er som regel kjøttet som blir brukt til fårikålkjøtt.
Dette kjøttet inneholder ben og en god del fett, noe som gjør kjøttet saftig og smakfullt og
du får den typiske fårikålsmaken.


Jeg hadde besøk av årets fårikål på hytta i helgen 🍂
Ikke rart kjøttet blir godt når de vokser seg store og vandrer lykkelig rund her opp i fjellheimen 🍂


Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på 


Dagens smakfulle utgave er i tillegg til lammekjøtt, kål og pepper tilsatt gulrøtter, løk, allehånde og soyasaus 🍂 

Til 6 porsjoner trenger du:
  • 2,5 kg fårikålkjøtt av lam
  • 1,5 kg hodekål
  • 4 gulrøtter
  • 3 ss hvetemel
  • 3 ss hel pepper
  • 1 stk løk
  • 2 ts allehånde
  • 4 ts salt
  • ca. 13 dl vann 
  • 0,5 dl soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Del hodekålen i båter, løk i tynne skiver og gulrøtter i passende biter.
  2. Legg kjøtt, kål, gulrøtter og løk lagvis i en stor kjele.
  3. Krydre med salt, pepper og allehånde mellom lagene, samt litt hvetemel, som gjør at sausen tykner litt.
  4. Hell på vann og soyasaus.
  5. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme i ca. 3 timer.
  6. Fårikålen serveres rykende varm med gode kokte poteter.
Allehånde er bærene fra et tre som kan bli over 30 meter høyt. Allehånde mister det meste av sin aroma når bærene blir modne, og de høstes derfor ennå mens de er grønne.
Allehånde betyr egentlig «allslags», og krydderet har fått dette navnet fordi det har en smak av «alle slags» krydder: kryddernellik, pepper, kanel og muskat. Allehånde kommer opprinnelig fra Vestindia, spesielt Jamaica og Sentral-Amerika.

Ingredienser !
Legg alt lagvis i en stor kjele !
Kokes i 3 timer !
Lykkelig sau på fjellet 🍂

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF