Ramsløkpøler i appelsinsaus med grønnsaker !


Ramsløk, Nordens hvitløk 🍃
Bladene kan brukes i salater, som krydder i pølser, gryter og supper.
Den er også perfekt å lage nydelig pesto av.

Ramsløk er en opp til 30 cm høy plante, som lukter av hvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante, som fyller skogen med en intens lukt av hvitløk. 
Men, dessverre på Innlandet vokser den ikke.... 

Ramsløkpølser kan anbefales !
Jeg bruker pølser fra 👉 Annis Pølsemakeri. 
Noen av verdens beste pølser får du der !

Enkel, middag - klar til servering på 30 minutter - og den smaker kjempegodt !

Ramsløkpølser i appelsinsaus med grønnsaker 🌿
Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet. Her ble det litt ymse !

Server retten med ønsket tilbehør.
Fløtegratinerte poteter, kokt ris, pasta eller potetstappe passer godt til retten. 

Jeg serverer retten med 👉 tagliatelle fullkornspasta 🌿

Spaghetti med laks, paprika & dill i fløtesaus



Endelig kan du nyte ekte spagetti med god samvittighet !
Det er ikke reklame !
Jeg synes den er knallgod og passer perfekt da jeg av og til bare må ha spaghetti !'
Plastikk-pasta laget av konjakrot er ikke etanes, etter min mening, men smak og behag !

Denne spagettien fra CiaoCarb har samme smak og konsistens, som 'Sopps spaghetti'.
Den inneholder kun 25g karbo per 100g. 'Sopps spaghetti inneholder 69g.
Pastaen inneholder hele 30 % protein. Til sammenligning inneholder kjøtt 20 %.
I tillegg inneholder spagettien 30 % fiber, altså 3-4 ganger mer enn i fullkornbrød.

På grunn av det høye innholdet av protein og fiber metter den mer enn vanlig pasta.
Beregn ca. 50g per porsjon.
Du kan selvfølgelig bruke en annen type spaghetti eller pasta, hvis du ønsker det 🍝

Nydelig, enkel hverdagsmiddag med pasta, laks, paprika og dill i fløtesaus 🌿
Denne lager du på 30 minutter !

Frikassé med kylling !


Frikassé er en rett der kjøtt og grønnsaker deles opp i biter og kokes i buljong eller saus, og jevnes med fløte så det blir en lys tykk saus 🌿

Lammefrikassé er en utgave, den finner du oppskrift på 👉 her 🐑

Alt kokes sammen i en kjele ! 
Enkelt, godt og ikke så verst sunt.
Rydd opp i grønnsaksskuffen og bruk de grønnsakene du har til rådighet.

Herlig, smakfull gryte med kylling, poteter og grønnsaker i kremet frikassé-saus 🐔
Gryta minner om hønsefrikassé, men du slipper å koke og rense den feite høna.
Det er noe skikkelig klin, spør du meg, men du får selvsagt en bedre saus enn med fond. 

Jeg forbereder gryta inne, men koker den ute på bålpannen 🔥
Det er jo så koselig 💚

Grillet marinert hvalbiff med asparges !


Hovedregelen for hvalkjøtt er å behandle det som storfekjøtt.
Kjøttet er veldig mørt og trenger kort steketid.
La kjøttet ligge i romtemperatur i 30-60 minutter før du steker det. Varmen trekker lettere inn i kjøttet -så du vil ikke oppleve at den er kald i midten når den serveres medium stekt.

Hvalbiff er perfekt grillmat !
Hvis du tar deg til å marinere hvalkjøttet -blir det enda bedre !

Servert med potetsalat, mango- & jordbærsalsa -og litt bearnaise 🍓
Syrlig, søt, hot og fruktig salsa passer perfekt til den marinerte hvalbiffen. 
Nå er det også sesong for gode asparges 🌿

Svinefilet i Mirin'saus med ovnsbakte grønnsaker og rød jasminris !


Mirin er en type risvin, men uten alkohol og mer sukker.
Produktet ligner en svak type sake, men den skal ikke drikkes, kun brukes som tilsetning. Mirin blir ofte brukt sammen med soyasaus, sukker og eddik eller annen syre, og gir sauser og kraft en god, fyldig smak. Mirin holder seg i evigheter, selv etter at flasken er åpnet.

Server svinefilet med den utrolig gode sausen, ovnsbakte grønnsaker og rød jasminris -eller annet ønsket tilbehør 🌾
Min 'partner' fikk pommes sticks, som tilbehør da han ikke er så veldig begeistret for ris.

🌾 RØD JASMINRIS
Rød ris kan brukes på samme måte, som vanlig hvit ris.
Den røde risen er nokså klebrig og har en mer nøtte'aktig og lett jordlig smak.
Den inneholder kostfiber, så den metter mer en hvit ris.

Fargen på den røde risen kommer fra det samme fargestoffet, som man finner i bær som rips og blåbær. Rød ris dyrkes primært i Østen, den jeg bruker i dag kommer fra Thailand.
Opprinnelig var den røde risen ett ugress, som ble fjernet fra avlingene før de solgte den hvite risen. Men, de beholdt og spiste den røde risen selv, og fordi den smakte så godt, begynte man etter hvert å dyrke den som et eget kornslag.

Risen bruker lenger tid på å koke enn den hvite !

Smaksrik, mør og saftig indrefilet av svin med nydelig, smaksrik saus med Mirin, stjerneanis og femkrydder  🌿

Laksegrateng med dill & sitron, servert med spinat-couscous


Enkel, men god kremet ovnsrett med laks🌿
Sunn hverdagsmat for folk i farta 🍋
Klar til servering på 30 minutter !

Jeg steker gratengen med funksjonen kombidamp 🌿
En kombinasjon av varmluft og damp, den bruker 25% damp og 75% varmluft, noe som gir ett saftig og godt resultat. Denne kombinasjonen er spesielt godt egnet gratenger. Varmluften fordeles jevnt i hele ovnen og det gir en god tekstur på gratengen. 

Imens gratengen steker koker du poteter, ris eller pasta.
Jeg serverer retten med spinat-couscous 🌿
Couscous er semulegryn av durumhvete og har dermed hvetens relativt høye proteininnhold og lave fettinnhold. Couscous inneholder mer fiber enn pasta og ris. Bruk gjerne couscous som er laget av fullkorn. Couscous har ikke mye smak så det anbefales og tilsette krydder, urter og grønnsaker.

Sommerens favorittsalat med cantaloupe melon, fetaost og mynte !


Sommerens favorittsalat med cantaloupe melon, fetaost, rødløk og mynte.
Skivset over med frisk limesaft 🍃

Voila... 💃🌿 Frisk, lettlaget tilbehør, som passer til det meste

Melon deles inn i to hovedgrupper. 
Den ene kaller vi sukkermelon og den andre vannmelon. 
Sukkermelon har et kjernehus i midten, mens i vannmelon sitter kjernene i fruktkjøttet hvis den ikke er stenfri. Sukkermelon tilhører gresskarfamilien, sammen med blant annet agurk, gresskar og squash.
 
Cantaloupe er en velkjent sukkermelon og har sitt navn fra byen syd for Roma der den ble oppdaget 🌿 Den er full av vitamin C og vitamin A. Den er relativt liten, har kraftig oransje fruktkjøtt og en søtlig smak av honning 💛

Pannestekt andebryst med nypotet og fersk asparges🌿 🌿 🌿 🌿 🌿 " You just know this is going to be delicious ”


“Juicy pan-fried duck breast pairs an absolute treat with spring’s bounty of asparagus, new potatoes and peas. With best flavour friends chilli, mint and lemon in the mix, you just know this is going to be delicious.
En oppskrift fra Jamie Oliver 🌿
Jeg erstatter grønne erter med edamame.

💚 Edamame er hele umodne grønne soyabønner.
Soyabønnen består av 30% karbohydrater, 36% protein, 18% olje og 14% væske.
I tillegg er det en god kilde til fiber, kalium, jern, sink, kalsium, omega-3, vitamin E, fosfater og hele vitamin B-komplekset. Soyabønnen har dessuten en lav glykemisk indeks.

Edamame blir ofte dampet med belgen på, sammen smør, sitron og havsalt.
De spises med fingrene og man skal suge ut bønnene. Belgen skal man ikke spise.
Jeg brukte fryste soyabønner uten belg, som jeg fant i frysedisken.

 🍋 Andebryst er nydelig mat 
Print Friendly and PDF