Jeg kjøpte en kilo med oksehaler av storfe på Annis i Ringebu🐂
For bare et par generasjoner tilbake var det vanlig å utnytte og spise hele dyret, men nå for tiden lager vi lite mat av blod, innmat og enkelte av stykningsdelene. Dersom du lager blodpudding, lungemos, levergryte eller oksehalesuppe oftere til middag hjemme, så har du samtidig bidratt til at din husholdning spiser mer bærekraftig, fordi hele dyret blir utnyttet. Ikke la deg skremme av navnet på maten eller råvarene. Dette er faktisk god mat som smaker! (Matprat)
Oksehaler bør småkoke i 4 timer før man fjerner beina og renser kjøttet.
Jeg serverer oksehaleragu med pappadelle🍝
Det er veldig billig, men det er ikke mye kjøtt per kilo og oksehale trenger, som sagt lang koketid før kjøttet blir spiselig. Men, når det endelig er ferdig kokt og renset er det supemørt.
Jeg bruker trykkoker til å koke oksehalene i, det kan anbefales. I en Crock-Pot Express kan man brune kjøttet direkte i kjelen, så man beholder alle de gode smakene.
Her får du oppskriften på en nydelig ragù i tomatsaus.
Navnet Ragù, kommer av det franske ordret ragoûter, som betyr: gi appetitt'. Ragù er en matrett av kokte eller stekte kjøttstykker som vanligvis serveres med pasta.
Navnet, pappardelle er avledet av verbet pappare, som betyr å sluke mat.