Oksehaleragù med pappardelle !


Jeg kjøpte en kilo med oksehaler av storfe på Annis i Ringebu🐂
For bare et par generasjoner tilbake var det vanlig å utnytte og spise hele dyret, men nå for tiden lager vi lite mat av blod, innmat og enkelte av stykningsdelene. Dersom du lager blodpudding, lungemos, levergryte eller oksehalesuppe oftere til middag hjemme, så har du samtidig bidratt til at din husholdning spiser mer bærekraftig, fordi hele dyret blir utnyttet. Ikke la deg skremme av navnet på maten eller råvarene. Dette er faktisk god mat som smaker! (Matprat)

Oksehaler bør småkoke i 4 timer før man fjerner beina og renser kjøttet.
Det er veldig billig, men det er ikke mye kjøtt per kilo og oksehale trenger, som sagt lang koketid før kjøttet blir spiselig. Men, når det endelig er ferdig kokt og renset er det supemørt.

Jeg bruker trykkoker til å koke oksehalene i, det kan anbefales. I en Crock-Pot Express kan man brune kjøttet direkte i kjelen, så man beholder alle de gode smakene.

Her får du oppskriften på en nydelig ragù i tomatsaus.
Navnet Ragù, kommer av det franske ordret ragoûter, som betyr: gi appetitt'. 
Ragù er en matrett av kokte eller stekte kjøttstykker som vanligvis serveres med pasta.

Jeg serverer oksehaleragu med pappadelle🍝
Navnet, pappardelle er avledet av verbet pappare, som betyr å sluke mat.

All'arrabbiata 'Pulled turkey' !



All'arrabbiata er en rød italiensk saus, som har en ekstra krydret smak ved å tilsette masse chili. Sausen blir ofte servert til pasta penne, men andre typer pasta kan selvsagt benyttes.

Jeg lager en stor porsjon med 'revet kalkun', oppskrift ⇾  her,
som jeg fryser ned i passende porsjoner. 

Rask, enkel og smaksrik italiensk klassiker, med en ny vri🍅
All'arrabiata med revet kalkun !

Pulled Turkey / Revet kalkun !


I frysedisken på Kiwi fant jeg frosne kalkunskiver i pakke på 1,5kg.
Jeg lager en stor porsjon med 'revet kalkun' av kalkunskiver.
Av 1,5 kg kalkunskiver blir det ca. 2 kg pulled turkey. 

Denne utgaven er smaksatt med løk, honning, soyasaus, tomatketchup og paprikakrydder,
som gir en god smak på kalkunkjøttet og sausen. Kalkunkjøtt inneholder svært lite fett, så saftig kjøtt blir det ikke, men sammen med den gode sausen blir det ganske digg !

Pulled turkey kan brukes til pasta, pizza, baguetter, på tortilla og fajitas.

Frys 'pulled turkey' i passende porsjoner. Da har utgangspunkt for mange gode smaksrike middager. Tilsett gjerne grønnsaker og mer krydder når du tilpasser kjøttet til retten du vil lage. 

Har du ikke tilgang til kalkunskiver kan du selvsagt bruke kalkunfilet eller bytte ut kalkun med kyllingfilet 🐔 Pulled turkey kan tilberedes i slowcooker, trykkoker eller i stekeovn. 
Print Friendly and PDF