Pulled Turkey / Revet kalkun !


I frysedisken på Kiwi fant jeg frosne kalkunskiver i pakke på 1,5kg.
Jeg lager en stor porsjon med 'revet kalkun' av kalkunskiver.
Av 1,5 kg kalkunskiver blir det ca. 2 kg pulled turkey. 

Denne utgaven er smaksatt med løk, honning, soyasaus, tomatketchup og paprikakrydder,
som gir en god smak på kalkunkjøttet og sausen. Kalkunkjøtt inneholder svært lite fett, så saftig kjøtt blir det ikke, men sammen med den gode sausen blir det ganske digg !

Pulled turkey kan brukes til pasta, pizza, baguetter, på tortilla og fajitas.

Frys 'pulled turkey' i passende porsjoner. Da har utgangspunkt for mange gode smaksrike middager. Tilsett gjerne grønnsaker og mer krydder når du tilpasser kjøttet til retten du vil lage. 

Har du ikke tilgang til kalkunskiver kan du selvsagt bruke kalkunfilet eller bytte ut kalkun med kyllingfilet 🐔 Pulled turkey kan tilberedes i slowcooker, trykkoker eller i stekeovn. 


Pulled Turkey
  • 1,5 kg kalkun i skiver
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl flytende honning eller SukrinSirup Gold *
  • 1 dl soyasaus, gjerne saltredusert
  • 1 dl vann
  • 1 stk gul løk, hakket
  • 4 ss Heinz ketchup
  • 2 ss olje, jeg bruker rapsolje
  • 1 ss hvitløk, finhakket eller revet
  • 1 ss paprikapulver
  • 1,5 ss maisenna + litt vann.
Sånn gjør du:
  1. Tin kalkunkjøttet i kjøleskap natten over.
  2. Krydre kalkunskivene med salt og pepper og legg dem i en ildfast form, hvis du skal steke retten i stekeovn eller legg dem i Crock-pot kjelen.
  3. Bland sammen honning, soyasaus, vann, løk, ketchup, olje, hvitløk og chilipulver i en bolle.
  4. Hell blandingen over kalkunkjøttet.
  5. CROCK-POT : Kokes på LOW i en slowcooker i 5 timer. Trykkoker ved bruk av Crock-Pot Express, HIGH PRESSURE/MEAT 35 minutter, steng dampventilen. STEKEOVNEN : 180 grader i 3-4 timer tildekket med lokk eller aluminiumsfolie.
  6. Ta ut kalkunskivene og legg dem til side.
  7. Rør ut maisenna i litt vann og tilsett maisenna bland det godt inn i kraften. Kok på HIGH på slowcooker eller BROW på Expressen til sausen tykner. Steker du kalkunen i stekeovn kan du helle sausen over i en kjele og koke den opp med maisenna.
  8. Del opp kalkunkjøttet i strimler, med hjelp av to gafler. Bland kalkunkjøttet godt sammen med sausen. 
* SukrinSirup Gold er en glutenfri sirup uten tilsatt sukker, med lavt kaloriinnhold.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF