Boller med sjokolade / Sjokoladeboller !


I denne oppskriften bruker jeg Tipo pizzamel, som er ekstra finmalt. 
Dette gir en smidig deig, som er lett å forme. 
Sukker er byttet ut med melis, som jeg koker opp sammen med melk og smør. 

Når sjokoladen smelter under steking er det en fordel med en sjokolade, som ikke inneholder for mye fett og har gode smelteegenskaper. Jeg bruker Freia Dronning sjokolade. 
Den har en god og mild kakaosmak, som passer perfekt i boller.

Bolledeigen trenger faktisk ikke å heves før de skal bakes ut -og det er perfekt for oss, som synes gjærbakst tar utrolig lang tid !

Pulled Pork Nachos Bowl


Først må du steke 'Pulled pork' - oversatt til norsk betyr det revet gris - du river den godt stekte grisen til tynne strimler ! Du kan gjerne lage pulled pork dagen før servering.

Jeg gratinerer 'Pulled Pork Nachos' i porsjonsformer.
Du kan også steke nachos i en stor ildfast form eller på en stekeplate med bakepapir 🍅
Nachos lages med pulled pork, tortilla chips og smeltet cheddar.
Serveres med tomatsalsa, guacamole, vårløk og rømme. 

Kremet 'PEPPERKYLLING' med spinat-couscous !


I denne retten bruker jeg grønn pepper og rosépepper 🌿
Men, ikke alle pepper er pepper !

Grønn er umoden svart pepper, men rosépepper er små, røde, tyttebærlignende frukter fra ett brasiliansk tre, som ikke har noe slektskap med pepper.

Både grønn pepper og rosépepper har en aromatisk, god smak, 
som gir denne ovnsretten ett ekstra godt sting !

Enkel, knallgod og 'hot' middag !
Jeg serverer retten med spinat-couscous 🌿

Jalapeñomarinert BIFF med parmesanpoteter, brokkolini, grønn peppersaus & syltet rødløk !


Jeg blir nok aldri vegetarianer
- for jeg er i overkant glad i en 'blodig' biffmiddag !

Retten kom til etter forrige helgs middag 👉 Mexican Dirty Fries !
Mitt nyttårsforsett er 'Spis opp maten',
 - og jeg hadde syltet rødløk og ett glass jalapeño jeg måtte bruke opp 🌿

En blodig biff er slettes ikke blodig !!
Den røde kjøttsaften er ikke blod, men et protein kalt myoglobin.
Myoglobin binder jern og oksygen, og finnes nettopp i muskelvev hos nesten alle pattedyr. 
Når kjøtt varmebehandles, blir myoglobinet brunt og det er også derfor kjøttet blir brunt.

Jalapeño er chili fra Mexico 🌿
Den har sin opprinnelse fra Jalapa, hovedstaden i Veracruz, en delstat på Mexicos sentrale østkyst, men har blitt omfavnet over nesten hele verden.
Jalapeño kommer fra en liten til middels chilipepperfrukt, som er variant av den botaniske arten Capsicum annuum. Sammenlignet med annen chilipepper hører denne chilien hjemme i den mildere delen av skarphetsskalaen.

Syltet jalapeño inneholder syre, som gjør kjøttet herlig saftig og mørt. Chilien gir en ekstra sting på smaken uten at den blir for sterk 🌿

Mexican Dirty Fries Chicken

🌿
Dirty fries er pommes frites med topping !

Denne utgaven er med skikkelig smakfull kylling med en herlig saus, syltet rødløk, chilimajones, toppet med koriander og jalapeno for dem, som ønsker den skikkelig hot ! 🌿
Kyllingen kan tilberedes i stekeovn eller slowcooker. 

Jeg steker pommes frites i AirFryer, da blir den skikkelig sprø og god.
Du kan selvsagt lage hjemmelaget av poteter, men jeg brukte ferdig pommes frites i dag.
Anbefaler 'vanlig', ikke ekspress utgaven i AirFryer. 

Majones kan du lage selv hvis du ønsker det, oppskrift ⇾ her
Syltet rødløk bør lages 2-4 timer før servering, oppskrift ⇾ her


Syltet jalapeño
, en utgave av chili, kjøper jeg ferdig på glass. 

Gratinert ovnsbakt torsk i tomatsaus


Enkel og god middag med smaker fra middelhavet 🍅
Servert med fersk tagliatelle av fullkorn 🌿

Pasta blir aldri sunt, men fullkornspasta er i hvert fall litt sunnere enn vanlig pasta. 
Fullkornspastaen jeg brukte i dag inneholder per 100g 'bare' 272kcal, under 2g fett, 46g karbo og nesten 7g kostfiber, så den er slettes ikke så ille.... !

Torsk er mild og god på smak, og en av mine favoritter.
Torsk inneholder lite kalorier, mye proteiner, vitamin B3 og B12.
Den inneholder hjertevennlig Omega3, men kun 1/4 av mengden du finner i laks.

Jeg topper retten med noen reker og frisk basilikum 🌿
Knallgod, rask og ganske sunn middag !

Ovnsbakt laks & kamskjell med tomat & parmesan i fløyelsaus !

🌿
Nydelig, smaksrik ovnsrett med laks, kamskjell, tomat og parmesan i 'fløyelsaus' ! 
Denne lager du på 30 minutter 🌿

I denne retten bruker jeg den fantastiske råvaren - kamskjell 
Det er så godt, men når de har vært fryst passer de best gratinerte eller i en gryte.
Smaken er den samme, men samme hvor mye man tørker av dem inneholder opptinte kamskjell altfor mye væske og krymper til halv størrelse. 
De blir mer kokt enn stekt i stekpannen.
Ferske kamskjell koster ca. kr. 60,- pr. stk, så det blir litt råflott i en hverdagsmiddag. 


GRYR Matfløyel, testet jeg ut i dag.

UKEMENY - Første uken i januar !


Det er ikke de store gledene som gjør dagen vår bra, men de små øyeblikkene av glede 💚

Er du klar for en uke med sunne middagsretter ?

Etter, ikke bare julemat, men kaker, snacks, godteri og mye godt i glasset skal det bli godt for kropp og sjel med noen sunne middager.

Prøver og bruke forholdsvis billige ingredienser og lage en uke uten altfor mye styr med, for meg dagens viktigste måltid. 

Masse fisk, kylling og grønnsaker. 
Skeier ut med litt rødt kjøtt på lørdag !

Håper dere finner noe som frister 🍅🌿
Link til oppskriften finner dere i navnet på retten !
Print Friendly and PDF