Dirty fries er pommes frites med topping !
Denne utgaven er med skikkelig smakfull kylling med en herlig saus, syltet rødløk, chilimajones, toppet med koriander og jalapeno for dem, som ønsker den skikkelig hot ! 🌿
Kyllingen kan tilberedes i stekeovn eller slowcooker. Jeg steker pommes frites i AirFryer, da blir den skikkelig sprø og god.
Du kan selvsagt lage hjemmelaget av poteter, men jeg brukte ferdig pommes frites i dag.
Anbefaler 'vanlig', ikke ekspress utgaven i AirFryer.
Skikkelig comfort food !
Digg inn !
Du trenger til 4 porsjoner
Majones kan du lage selv hvis du ønsker det, oppskrift ⇾ her.
Syltet rødløk bør lages 2-4 timer før servering, oppskrift ⇾ her
Hvis du synes retten blir for sterk kan du selvsagt utelate den.
Legg sprø krydret pommes frites på en tallerken, topp med kylling, syltet rødløk, chilimajones, gjerne litt syltet jalapeño og koriander.
- Pulled Chicken *
- 600 g Pommes frites
- Pommes frites krydder
- Majones
- Shiraca chilisaus
- Syltet rødløk
- (Syltet Jalapeño)
- Koriander
- 4 stk kyllingfilet, kan gjerne bruke mer kylling så du får rester 😋
- Salt
- Pepper
- ½ dl honning
- ½ dl soyasaus
- ½ stk middels løk, hakket
- 2 ss ketchup
- 2 ss olje
- 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- 1 ts chilipulver
- 1,5 ss maisenna + litt vann.
Sånn gjør du:
- Start med å krydre kyllingen med litt salt og pepper og legg kyllingen i en ildfast form, hvis du skal steke den i stekeovn eller i Crock-pot kjelen.
- Bland sammen honning, soyasaus, løk, ketchup, olje, hvitløk og chilipulver i en bolle.
- Hell blandingen over kyllingen.
- CROCK-POT : Kokes på LOW i en slowcooker i 4 timer eller på HIGH i 2-3 timer / STEKEOVNEN : 180 grader i 3-4 timer tildekket med lokk eller aluminiumsfolie.
- Ta ut kyllingen og legg den til side.
- Rør ut maisenna i litt vann og tilsett maisenna bland det godt inn i kraften. Steker du kyllingen i stekeovn kan du helle sausen i en kjele og koke den opp med maizena.
- Sett på lokket og kok sausen på HIGH i 15 minutter eller til sausen har tyknet.
- Del opp kyllingen i strimler, med hjelp av to gafler. Legg kyllingen tilbake i kjelen og bland kyllingen godt sammen med sausen. Hold den varm frem til servering.
Bland sammen 165g majones og ca. 2 ts shiraca chilisaus til en passe sterk chilimajones.
Steg for steg ⬇
Pulled chicken |
Chilimajones |
Syltet rødløk |
Pulled chicken |
Pommes frites |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar