Fordelen med kyllingfilet med skinn er at sprøstekt skinn tilfører masse god smak og skinnet gjør kyllingen saftigere på grunn av fettet. Man kan også legge smør, urter eller annet, som gir god smak under skinnet hvis man ønsker det.
I dag brukte jeg bryst av Stange Landkylling Vår frittgående Stange Landkylling får hovedsakelig naturlig fôr av havre, hvete, mais, åkerbønner og raps. Den vokser seg naturlig stor og har god plass 🐥Står det på hjemmesiden.
Trodde det kanskje var kortreist fra Stange, men neida, Stange Kylling er fra Tønsberg.
Historien startet i 1989. I begynnelsen var det kun utvalgte restauranter og stjernekokker i Oslo som fikk kjøpe Stanges saftige og frittgående kyllinger. Etterhvert var det flere og flere som etterspurte de saftige kyllingene fra den lille produsenten rett utenfor Tønsberg. Økt etterspørsel førte også til økt distribusjon. Siden 2013 har REMA 1000 vært eksklusiv samarbeidspartner og har kunnet føre hele Stange-sortimentet hos sine kjøpmenn.
Hvem, som eier Stange Gårdsbutikker, jo selvsagt - 95% av aksjene eies av Rema Industrier.
Så det var ikke en liten bonde fra Stange, men Reitan 😅