Andebryst med nydelig plommesaus 🎶


And er veldig godt, men ganske dyr i innkjøp her i Norge. Du kan bruke andelår, som er mye billigere, men selvsagt er det mye mindre kjøtt på andelår i forhold til brystet.

And smaker ganske søtt, men ikke like søtt som viltkjøtt. Den har mye sterkere smak enn kylling, men ikke så fremtredende smak, som lammekjøtt har.

And og appelsin er en klassisk smakskombinasjon.
 
And er ganske fett og passer godt med syrligheten fra appelsiner. 
Her bruker jeg appelsin i en plommesaus med varme krydder.

Retten kan serveres med hva du måtte ønske av poteter, ris eller eventuelt pasta.
Jeg serverer retten med ⇾ fløtegratinerte poteter, som tilbehør sammen med brokkolini, gulrøtter i tynne staver og den sykt gode sausen.

Andebryst er nydelig mat. Den er best når den fremdeles er litt lyserød i kjøttet. 
Steker du den for lenge vil den smake lever, så den er bedre for lite stekt enn for mye stekt. Skinnet skal være sprøstekt. Men ikke vær redd for å prøve, det blir garantert godt.

Andebryst med fløtegratinerte poteter, brokkolini, gulrøtter og en nydelig plommesaus 🎶 God middag !
Print Friendly and PDF