"Kjært barn har mange navn" - og den ser ikke særlig innbydende ut.
Tidligere var breiflabben sett på som en ufisk, og ble kastet til havs om den bet på kroken.
Nå, i 2024 er breiflabben blitt en populær råvare, havets indrefilet 💦
Den er hvit og fast i kjøttet så den egner seg godt til steking og grilling.
Neper har en lang historie her til lands, og hadde stor verdi for det norske kostholdet før poteten kom. Neper blir også kalt mainepe eller matnepe, og har en karakteristisk rund form og et hvitt, sprøtt fruktkjøtt. Grønnsaken har en pepperaktig, mild smak med litt sødme, litt som en blanding av reddik og kålrot. De bør skrelles før de brukes i råkost, kokte, stekte eller i stuing.
Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina.
Reddik er en samling av flere rot-delikatesser hvor både form, farge og størrelse varierer.
Mest brukt i Norge er det vi kaller for sommer-reddik, hvor formen er kulerund og fargen rød.
Mest brukt i Norge er det vi kaller for sommer-reddik, hvor formen er kulerund og fargen rød.
Reddiken har en kraftig og god peppersmak, som passer til veldig mye forskjellig.
Den spises ofte rå i salater. Ovnsbakt reddik er også kjempegodt eller stekt, som i denne oppskriften.
I denne oppskriften serverer jeg stekte neper og reddiker, som tilbehør til stekt breiflabb med kokte poteter og masse løk 🌿