Fra gårsdagens middag ⟶ BIFF av KALV, var det igjen to biter marinert kalv.
Resultatet ble en smakfull lunch.
Lag gjerne ➡ majones selv eller bruk en god ferdig majones.
Lager du den selv må du huske på å la alle ingrediensene stå i romtemperatur ett par timer før tilberedning.
Har du ikke tilgang til kalvefilet kan du erstatte kalv med indrefilet av storfe. Jeg la på noen friske bringebær -og det smaker helt nydelig sammen med kalvekjøttet og parmesanmajones.
Dette smørbrødet smaker knallgodt så du kan gjerne servere det til forrett 🌿
Du trenger til lunch til 2 porsjoner eller forrett til 4 :
- 2 skiver godt brød, delt i to hvis du serverer retten, som forrett
- Smør
- Crispy salat
- 250 g ytrefilet av kalv eller indrefilet av storfe
- 4 ss majones
- 2 ss revet parmesan
- Basilikum
- Bringebær
- Alfaspirer
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- La kjøttet ligge i romtemperatur 30-60 minutter før steking. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det 3-5 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 10 minutter før du deler det i tynne skiver.
- Bland 4 ss majones med 2 ss revet parmesan og 1-2 ss hakket frisk basilikum.
- Smør brødskiver med smør og legg på salat, parmesanmajones og ytrefilet av kalv skåret i skiver.
- Topp med friske alfaspirer, bringebær og ett drag med salt og pepperkvernen.
Perfekt lunch etter en fin dag ute 🌿
Klokkespill Hamar |
Hamar Brygge |
Bildet tatt fra Bekkelaget i Stange kommune |
Bekkelaget, Ottestad |
...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar