Stekt breiflabb med nypoteter, neper, reddiker og løk !


Breiflabb, ulke, havtaske, marulk, sjødjevel, storkjeftkonge og breikjeft 🐟
"Kjært barn har mange navn" - og den ser ikke særlig innbydende ut. 

Tidligere var breiflabben sett på som en ufisk, og ble kastet til havs om den bet på kroken.
Nå, i 2024 er breiflabben blitt en populær råvare, havets indrefilet 💦
Den er hvit og fast i kjøttet så den egner seg godt til steking og grilling. 

Neper har en lang historie her til lands, og hadde stor verdi for det norske kostholdet før poteten kom. Neper blir også kalt mainepe eller matnepe, og har en karakteristisk rund form og et hvitt, sprøtt fruktkjøtt. Grønnsaken har en pepperaktig, mild smak med litt sødme, litt som en blanding av reddik og kålrot. De bør skrelles før de brukes i råkost, kokte, stekte eller i stuing.

Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina. 
Reddik er en samling av flere rot-delikatesser hvor både form, farge og størrelse varierer.
Mest brukt i Norge er det vi kaller for sommer-reddik, hvor formen er kulerund og fargen rød.
Reddiken har en kraftig og god peppersmak, som passer til veldig mye forskjellig. 
Den spises ofte rå i salater. Ovnsbakt reddik er også kjempegodt eller stekt, som i denne oppskriften.

I denne oppskriften serverer jeg stekte neper og reddiker, som tilbehør til stekt breiflabb med kokte poteter og masse løk 🌿
Jeg bruker filet, men du kan gjerne bruke breiflabb i skiver.

Har du ikke tilgang til breiflabb kan du bruke en annen type hvit fisk, som steinbit, torsk, kveite eller sei. 

 
Du trenger: 
  • Neper
  • Reddik
  • Stekt løk 
  • Breiflabb, filet eller i skiver 
  • Salt
  • Pepper
  • Kokte poteter
  • Smør
  • Persille
Sånn gjør du: 
  1. Lag en stor porsjon løk. Har du slowcooker kan du bruke denne oppskriften 👉 her. Oppskrift på stekt løk i stekepanne finner du 👉 her ! Jeg tilsatte masse smør i kjelen, som jeg varmet opp løken i.
  2. Kok poteter.
  3. Skrell neper og kutt den i båter. Kutt hver reddik i fire båter.
  4. Finskjær filetene og stek fisken på god varme i en stekepanne med en blanding av smør og olje i 3 minutter på hver side. Etterstek den noen minutter på svak varme.
  5. Varm opp en stekepanne med smør til middels høy varme. Stek neper og reddikene i 4-5 minutter, og krydre dem med salt.
  6. Server med kokte nypoteter, stekt løk, smeltet smør og ett dryss persille.




Fiskedisken til CC Mat på Hamar. Laks, ørret, seifilet, torsk, breiflabb og kveite.


Utsikt fra Bekkelaget mot vikingskipet, Hamar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF