Ananas med Whiskey ♫♪


Whisky (skotsk) eller whiskey (irsk og amerikansk engelsk) er brennevin som er destillert fra brygg av korn. Whisky produseres nå i flere land hvor de mest kjente er Irland og Skottland.

Jeg brukte Tullamore DEW i dag, det er en merkevare av blandet irsk whisky, produsert av
William Grant & Sons . Den ble første gang destillert i 1829 i Tullamore.

Whisky er ikke min store lidenskap, men Irish coffee er godt -og for å gi en liten puff på desserter
og sauser kan en "skvett" whiskey anbefales.

Farlig god dessert 😋

Mexikansk maisgryte med kyllingfilet !


Høsten banker på døren ⊱╮⊱╮
Tiden er inne for gode gryteretter, som varmer både kropp og sinn.
Gått en lang tur i flotte omgivelser på Ottestadstien på flatbygda i Hedmark før middag.
Når man kommer sulten hjem er denne gryten rask og lage, fiks ferdig på 30 minutter og smaker utrolig godt i tillegg til at den er sunn !

Pepperbiff med Whiskysauce og ovnsbakt søtpotet med fennikel !


Hadde besøk forrige helg, som satt igjen en flaske med whisky; The Snow Grouse !
Den er fra Skottland, laget på mais.
Han, en fisker fra Vardø, men født og oppvokst i Hamar kan det meste om whisky
-og anbefalte sterkt en "klunk" whisky i sausen ♫♪ 'Gutten' hadde rett...
- utrolig god saus på biffen i dag ❤️
Herlig, smakfull biffmiddag, med nydelig grønnsaker og en kjempegod saus !

Du trenger:
  • Biff, indrefilet, ytrefilet eller mørbrad

Kremet blomkålsuppe med scampi !


Blomkål har vært dyrket i Norge siden 1600 tallet !
Den er en av de mest anvendelige grønnsakene vi har.
Den er mild og god i smaken og passer derfor sammen med mange andre ingredienser.


Du trenger:
  • 2 stk blomkål

Pannekaker med vårløk & reker fra Korea


Koreansk mat er nok den minst kjente asiatiske maten, men trolig en av de mest smaksrike. 
Ris danner grunnlaget for mange måltider og jo finere måltid, desto flere sideretter.

De bruker ikke urter og svært lite salt, men mye chili, sorte og hvitesesamfrø, soya, tofu og wasabi.
Rettene blir ofte servert med sterke sur-søte dippsauser, som de dypper maten i for og gi
den ekstra mye smak.
Fant denne oppskriften på 'nett' og har oversatt den så godt jeg kan, med noen endringer !
Ser litt rustikk ut, men smakte godt !!

Skinkegryte med ris - restemiddag !


Smakfull, enkel og god hverdags-gryte, ferdig på 20 minutter !

Jeg hadde igjen litt 👉 bayonneskinke, som jeg brukte i gryten.
Du kan også bruke rester av skinkestek, stekt kylling, kalkun eller pølser.

Spaghetti bolognese ✿


Spaghetti bolognese er en av de mest brukte pastarettene.
Den klassiske Italienske bolognesesausen inneholder masse grønnsaker: gulrot, løk og tomat,
så den er ganske sunn også !

Men heter det Spaghetti eller spagetti ??
Spaghetti er riksmål og spagetti er bokmål, men i dagligtale benevnes riksmål ofte som 
bokmål.... Akkurat.... fremdeles like blank c",)

Koteletter med frisk nektarinsalsa ★ ☆


I dag kom plutselig sommeren tilbake i Hamar !
Noen griller hele året, er ikke "helt der" jeg, men passer på når det er sol og sommer 🌞
Matbloggsentralen har en utfordring i samarbeid med vingården Viña de San Pedro med chilensk grillmat som tema.

Nå vet jeg ikke mye om Chilensk grillmat og kultur: De kaller sine grillaftener for ASADO.
De griller sjømat og kjøtt, som er marinert eller krydret.
Rettene blir ofte servert med masse frisk frukt og grønnsaker.

Krydret smakfulle koteletter med en frisk, enkel og veldig god nektarinsalat - passer perfekt på en asado/grillaften.
Mat trenger ikke være komplisert og vanskelig for å smake godt !
Spis & Nyt ♫♪

Ciabatta med pesto og reker ✿⊱╮


"Ciabatta" betyr tøffel på italiensk.
Dette fordi bakverket har et tøffelaktig og litt uformelig utseende.
Denne retten passer ypperlig som god kveldskos !!

Bondeomelett med kjøttdeig c",)


Enkel og grei lunch eller middag !

Jeg har brukt kjøttdeig av svin i denne oppskriften, men kjøttdeig kan gjerne erstattes med pølser eller rester fra kjøtt og kylling.

Bondeomelett er perfekt restemat med kokte poteter, grønnsaker og kjøtt, som stekes i en ovnspanne ♫♪ 

Server gjerne omeletten med godt brød og salat !

Ukemeny for uke 34 - 2014 ♫


Om vi vil heller ei, det er snart slutt på sommeren !
Skolestart og full arbeidsuke for de fleste av oss.
Ukemenyen består av både raske og litt mer tidkrevende middagsretter, håper du kan finne noe
som frister !! ♫

Biff av dådyr med stekte grønnsaker, bakt potet, soppsaus og portvingele !


De er jo så søte de små dåhjortene, dådyr eller rådyr, det er tre forskjellige dyr av hjortefamilien.
Men, søt eller ikke, MAT må vi ha !


Denne oppskriften er perfekt hyttemat, da du kun trenger en stekeovn til potetene og en stekepanne -eller to. Det er lettere og holde grønnsakene varme hvis du steker dem i en egen stekepanne.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før du skal steke biffene.


Til viltkjøtt passer det utrolig godt med noe søtt, jeg serverte retten med portvingele fra Løiten, den er kjempegod. Kjøpt på 👉 Gålå handel, der finner du ALT du trenger.

Joker og Sport1 under samme tak. 
Stære koselig og luggum butikk !

Laks provence ✿


Enkel, sunn og god fiskemiddag !
Du trenger kun en stor stekepanne -og en kjele til koking av pasta 
Ser litt grå og trist ut, men den smaker godt !!

Herbes de Provence er en krydderblanding som består av tørkede urter typiske for Provence.
Innholdet varierer, men timian, oregano, rosmarin, sar, basilikum, merian og fennikelfrø er vanlig.


Til 4 porsjoner trenger du:
Inneholder totalt 1750 kcal - 438 kcal per porsjon (Brød og pasta kommer i tillegg)
  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein

Isabells saftige sjokoladekake med karamellkrem ❤️


Det er to sjokoladekaker, som er mine favoritter.
Firkløverkake og sjokoladekake med karamellkrem, den ene har en utrolig saftig og god bunn,
den andre er fylt med en deilig karamellkrem.

Barnebarnet, Isabell fyller 1 år og hun, i hvert fall mamma'n hennes ønsket seg sjokoladekake.
Ble ikke helt enig med meg selv om hvem jeg skulle bake, så jeg tok det beste fra begge kakene
og det ble Isabells sjokoladekake ❤️

Gratinerte pølser !


Barnas favoritt middag !
Det er også fin hyttemat, når vi vil ha noe enkelt, men som er litt bedre enn kokte pølser.

Ukemeny for uke 33 - 2014 ✿


Nå er dere vel ferdige med ferien ? c",)
Har buksa blitt litt trang ? Det har min i hvert fall !
Starter uken med noe magert, så får vi se hvordan det går i løpet av uken !

Lammepølser med fetaost & oliven og potetmos med smak av Middelhavet !


Lammepølser har jeg kjøpt på Annis Pølsemakeri på Ringebu, verdens beste pølser !
Hvis du ikke har lammepølser, kan selvsagt andre gode pølser også benyttes.

Pølsene serveres med,
smaskens potetmos med masse smak og en herlig farge.

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 8 lammepølser med fetaost og oliven
  • 800 g potet 
  • 4 fedd hvitløk 
  • 1 ½ dl melk 
  • 4 ss hakkede soltørkede tomater 
  • 4 ss hakkede sorte oliven 
  • 4 ss hakket frisk basilikum

Gratinerte pannekaker med soppstuing !


Alle liker pannekaker 🌿
Bruk gjerne oppskriften på pannekaker og server dem med sukker eller syltetøy.

Eller server pannekakene gratinert med en herlig soppstuing.
Kanskje ikke barnas favoritt, med for oss, som er glad i sopp, er det kjempegodt !

En mer barnevennlig, fylt pannekake med kjøttdeig finner du oppskrift på her 👉 Pannekaker

Pasta med pesto og reker !


Jeg hadde igjen ferske reker fra Berlevåg etter rekeselskapet i går, 
som måtte brukes opp ASAP c",)

Da ble det en god enkel rett, med få ingredienser i dag !
"Dætta er så godt" 

Du trenger til 2 porsjoner:
  • 300 g reker, uten skall

Ukemeny - Uke 32 ♫ 4 - 10 august 2014 ♫♥


Første uken i august - årets første høstmåned !
En fantastisk sommer går mot slutten, men det er ikke mye som minner om høst enda heldigvis,
bortsett fra skurtreskerne, som er ute og tresker rekordtidlig her i Stange kommune på Hedmarken.

Holder på sommeren litt til -og prøver oss på en frisk, sommerlig ukemeny.
Oppskriftene finner dere på linken under bildet.


Baconbiff med stekte maiskolber & tomat, servert med ovnstekte poteter og bearnaisesaus ♫♪


Ferien er slutt, men denne helgen fikk vi endelig tid til å ta en tur på hytta.
Endelig og endelig, 2,5 uke siden sist vi var her, er ett ekte hyttemenneske !
Mat må vi ha, lever en stund på luft og kjærlighet, men blir veldig sulten etter hvert !
Helt enkel og grei biffmiddag på 'hyttevis' i dag !
Print Friendly and PDF