Høsten banker på døren ✿⊱╮✿⊱╮
Tiden er inne for gode gryteretter, som varmer både kropp og sinn.Gått en lang tur i flotte omgivelser på Ottestadstien på flatbygda i Hedmark før middag.
Når man kommer sulten hjem er denne gryten rask og lage, fiks ferdig på 30 minutter og smaker utrolig godt i tillegg til at den er sunn !
Til 4-6 porsjoner trenger du:
Inneholder total 1980 kcal / 495 kcal per porsjon til 4 / 330 kcal per porsjon til 6(Ris kommer i tillegg)
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 680 g kyllingfilet
- 3 ss olje
- 5 dl kyllingkraft
- 400 g maiskorn
- 150 g creme fraiche
- Salt
- Pepper
- Frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Rens løk og hvitløk. Skjær løk i båter og grovhakk hvitløk.
- Rens chili og paprika og skjær dem i små biter.
- Skjær kyllingfilet i mindre biter, ca. 6 deler per filet.
- Varm opp oljen i en gryte og surr raskt løk, hvitløk, chili og kylling.
- Hell over kraften, kok opp og la det trekke i 15 minutter.
- Ha i avrente maiskorn og paprika.
- La det surre videre i 5 minutter.
- Rør inn creme fraiche, smak til med salt og pepper.
- Hakk frisk koriander og strø det over ved servering.
- Serveres med ris.
Ingredienser til maisgryte |
Spis & nyt med god samvittighet ! |
Søndagstur på Ottestadstien |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar