Hanger steak / Butcher steak / Nyretapp servert på salat med asiatisk dressing !


Nyretapp eller slakterbiff, som den også kalles har lenge vært slakterens hemmelighet  ♫♪

Kjøttstykket ligger på innsiden av ryggen som et beskyttende muskellag mot nyrene. 
På engelsk kalles den 'butcher steak' eller 'hanger steak'. 
'Butcher', fordi det tradisjonelt er den biten slakteren har beholdt selv. 
'Hanger', fordi den har godt av å henge en god stund. 
I Frankrike heter det 'Boeuf onglet'.

Nyretapp er like mør som indrefilet, men med lengre fibre og kraftigere kjøttsmak. 
Nyretapp skal behandles på samme måte, som indrefilet.
Anbefalt kjernetemperatur er fra 50°C og til max 59°C
Gjennomstekt anbefales ikke da det gjør fibrene harde og seige.

Ovnsbakt laks med fløtegratinerte poteter & brokkolini !


Jeg 'jukser' og bruker Mills fløtegratinerte poteter med ost. 
Den er veldig god altså, mye bedre en ferdig kokte fløtegratinerte poteter, som du finner i kjøledisken. Neppe like god, som hjemmelaget, men hyttemat skal være enkel, men god !
Da bruker man halvferdige produkter, som smaker godt !

Fløtegratinerte poteter fra Mills inneholder mye væske, hvis du ikke steker dem for lenge, så den fungerer også, som saus.
Oppskrift finner du 👉 her, hvis du vil lage potetene fra bunnen av.


Laks er helt klart best fersk ! 
Men, hvis du kjøper laks, som ligger ferdig pakket i kjøledisken bør du sjekke om den har vært fryst. Mange butikker, selger 'fersk fisk', som har vært fryst ! Pakkene er merket med liten skrift under ingredienser: Produsert av fryst råstoff eller opptint. Det er helt grei kvalitet på varene, men fersk

Sopprisotto med indrefilet av rein !


Nydelig indrefilet av rein servert med risotto 🌾
Da snakker vi hyttemat i fjellheimen !

Risotto er en italiensk risrett 🌾
Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. 
Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen.
Riktig kokt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen.

Jeg kjøpte en ferdig blandet risotto med steinsopp, økologisk også faktisk !
Nå skal vel egentlig ikke jeg reklamere med ferdigprodukter, men den er veldig god, både på smak og konsistens. Perfekt på turer hvor det skal være enkelt, men godt -og for dem, som vil lage en god risotto på en enkel måte ♫♪

Sprø kylling med potetgull & ost !


Har du prøvd potetgull og ost, som panering.
Det er utrolig digg !
Kyllingen blir saftig inni og sprø utenpå !

Etter tips fra Gry Mette, nesten nabo i skolevegen, når vi var unge og lovende ! 
Gry Mette brukte potetgull med ost & løk og serverte kyllingen med med potetsalat, salat med tomat & rødløk og en urtedressing.

Du kan bruke hvilken potetchips du vil. Jeg bruker potetgull med salt og pepper.
Steketiden vil variere etter tykkelsen på kyllingfileten, så ett steketermometer kan anbefales.

Jeg serverer de sprø kyllingfiletene med fløtegratinerte poteter og brokkolini, 
men de kan gjerne serveres med salat og godt brød, pommes frites og bearnaise 
- eller hva du måtte ha lyst på.

Bacalao på bålpanne !


Tomatbasert bacalaogryte er skikkelig godt 🍅
Her har jeg laget en utgave, som jeg koker i kjele på bålpannen.

Smaken blir ikke bedre enn på en vanlig kokeplate, men det er så koselig 💚
Kan gjerne koke den nesten ferdig inne og sette den på bålpannen den siste halvtimen.
Retten må koke i to timer, så det kan være en utfordring når man koker på rist og må fylle på med ved.

Jeg pleier ofte å tilberede den i en Crock-Pot/slowcooker på LOW i ca. 6 timer, da blir den perfekt. Bacalao i slowcooker finner du oppskrift på 👉 her.

Retten trenger litt planlegging da du må vanne ut klippfisken i ett døgn, hvis du ikke bruker ferdig utvannet klippfisk. 

I denne oppskriften putter jeg alt i en kjele og heller over tomater til slutt. 
Da er det bare å kose seg... og vente🌿

Speket elg med fløtegratinerte poteter, brokkolini og bringebær !


Har du smakt speket elgkjøtt ?
Det er altså så godt !
Jeg spiste det første gang forrige helg. I godt følge med annen god 👉 sommermat !

Speket elg fra 👉 Vilteksperten !
Vilteksperten er spesielt rettet mot nedskjæring og foredling av elg og rein, hvor mesteparten er leiearbeid til jegere. Vi kjøper også elg, rein, svin og storfe som skjæres ned og foredles til produkter og spekemat under merkevaren Edelvilt og Edelsmak !

Høres helt fantastisk ut -og det smaker helt fantastisk også.

Nå er det vel strengt talt, ikke lov for 'bloggere' å bruke ferdig produkter, men det går helt fint, så lenge produktene er gode. Vil egentlig ikke betegne meg, som noen blogger heller, mer en side for god mat og stedet hvor jeg samler oppskriftene mine.


Når man har hytte uten strøm og vann - er gode råd -og råvarer dyrebare. 
Print Friendly and PDF