14 Middagstips 🍅 for hytte- og campingfolket !


Det er store forskjeller på hyttestandard i Norge 
Noen av hyttene er finere og har mer luksus enn det folk flest, har i ett vanlig bolighus. 
Andre har kanskje litt dårligere kokemuligheter og noen av oss mangler både vann, strøm og bilvei -så man må bære alt man trenger i sekken !!

Det samme gjelder vel også for dere som ferierer på campingen. 
Liten eller stor campingvogn, med ett enkelt fortelt eller stort spikertelt.

Felles for både hytte og camping er at maten skal smake godt, mette godt i magen og tilberedes uten altfor mye styr -og mange ingredienser 😋

Grillet laks på sedertre ☀️ Servert med søtpotetsalat og gresk dressing !


Grillet fiskefilet på planke, gir fisken en god smak og aroma, avhengig av hvilken grillplanke du velger. Jeg brukte grillplanke av rød sedertre. Grillplanken kan vaskes og brukes 2-3 ganger står det på pakken, maks 2 mener jeg, da den mister en del av røykaromaen.
Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.

Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet 'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'. Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus. Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale.
- og nå også som grillredskap !

Smakfull, saftig laks med spicy, frisk og smakfull topping 
Servert med søtpotetsalat og gresk dressing !
Det lukter helt fantastisk av sedertre, som gir en god røykaroma til fisken.
God middag 💕

Peppermarinert indrefilet grillet på sedertre ♫♪ Servert med bakt potet, bearnaise & Edels sommersalat 🍓🍉


Jeg bruker planke av rød sedertre. Grillplanken kan vaskes og brukes 2-3 ganger.
Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.
Du får kjøpt grillplanker i de fleste butikker, som har ett godt utvalg i grillutstyr.


Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet 'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'. 
Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus. 
Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale.

Nudler med kylling på 15 minutter ♫♪ Tilberedt i trykkoker !!


Klebrige nudler og saftig kylling, med den typiske umami smaken ! 
Toppet med peanøtter, koriander og sesamfrø 🌿
Skikkelig digg kosemat på under 15 minutter ♫♪

Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.
Retten kan også tilberedes i en slowcooker eller i vanlig kjele, se fremgangsmåte under oppskriften.

Mac 'n' cheese ♫♪ Servert med pepperbiff og peppersaus !


Macaroni & cheese er klassisk comfort-food !
Her er en enkel, men veldig god utgave med mais og chili 🌽

Server den gjerne med stekt kjøtt eller fisk !
I denne oppskriften serverer jeg M&C med pepperbiff og peppersaus ♫

På hyttevis jukset jeg litt og brukte ferdig peppersaus fra Jacobs !
Du finner oppskrift på en kjempegod peppersaus 👉her, hvis du vil lage den selv.


Kjøttgrateng med poteter !!


Enkel og god kjøttgrateng 🌿

Bruk rester av kokte poteter, så er den klar til steking på 15 minutter.
Perfekt middag på travle hverdager - og enkel hyttemat.

Jeg har gasskomfyr med kun undervarme, derfor blir ikke osten så gyllen 🌸
Men smaken er god !!

Grillet blåskjell med hvitvin & kryddersmør !


Blåskjell er nydelig mat -og i tillegg veldig sunt, da de inneholder mye vitaminB12 og selen.
Smaker supergodt

Noe av beste man kan legge på grillen er nettopp blåskjell.
I denne utgaven har jeg brukt kryddersmør, som jeg hadde i fryseren etter jeg gratinerte kongekrabbe.

Enchiladas med kjøttdeig ♫


Enkel og god kosemat, som passer helt perfekt i sofakroken ♫ 
Serveres med hva du måtte ønske. Guacamole, rømme, salat og litt ekstra tomatsalsa 🍅

Nederst i innlegget kan du se litt av mine samleobjekter.
 😊 Nyt kvelden -og ikke ta deg selv så høytidelig ♫


I dag ble det kortreist øl i glasset ♫
Fra Doblaugs Bryggeri 🍺
De holder til på Frya i Ringebu.
Vannet som blir brukt i ølen er fra elva Frya, som har sitt utspring i Rondane nasjonalpark.

Pepperbiff med hasselbackpoteter, fritert pastinakk og portvinsaus 🍃


Bruk mørt kjøtt, som indrefilet eller ytrefilet.
Jeg krydret biffene godt med grønn og svart pepper.

Grønn pepper er de første som plukkes i pepperprosessen, rundt seks måneder etter at treet blomstrer. Bærene er da ferdig utvokst, men umodne og grønne. De har en mild og fyldig smak.

Biffen blir servert med stekt sopp, grønnsaker, hasselbackpoteter og en nydelig portvinsaus.
Gled deg til ett godt, smakfullt måltid ♫♪
Steg for steg bilder lenger ned i innlegget.
Print Friendly and PDF