Pepperbiff med hasselbackpoteter, fritert pastinakk og portvinsaus 🍃


Bruk mørt kjøtt, som indrefilet eller ytrefilet.
Jeg krydret biffene godt med grønn og svart pepper.

Grønn pepper er de første som plukkes i pepperprosessen, rundt seks måneder etter at treet blomstrer. Bærene er da ferdig utvokst, men umodne og grønne. De har en mild og fyldig smak.

Biffen blir servert med stekt sopp, grønnsaker, hasselbackpoteter og en nydelig portvinsaus.
Gled deg til ett godt, smakfullt måltid ♫♪
Steg for steg bilder lenger ned i innlegget.



Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4 x 180 g indrefilet av storfe
  • Hel svart og grønn pepper
  • 200 g pastinakk
  • 200 g sopp
  • 200 g gulrøtter
  • 200 g asparges
  • Salt
  • Pepper
  • Hasselbackpoteter
  • Portvinsaus *

Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 60 minutter før det skal stekes.
  2. Start med potetene og sausen da de trenger lengst steke/koketid.
  3. Skrell og skjær gulrøtter i lange staver, kan gjerne bruke en mandolin.
  4. Skjær sopp i skiver og knekk av den nederste delen på aspargesene.
  5. Friter pastinakk.
  6. Krydre biffene godt, særlig rundt sidene med nykvernet svart og grønn pepper. Jeg knuser pepper i en morter.
  7. Stek biffene i en blanding av olje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Er de tykke kan du steke dem på alle fire sidene. La biffen hvile, mens du steker grønnsakene.
  8. Stek soppen i en blanding av olje og smør før du tilsetter gulrøtter og asparges. Stek grønnsakene videre sammen. Krydre med salt og pepper.
Fritert pastinakk
  1. Varm opp raps eller solsikkeolje i en kjele.
  2. Skrell og skjær pastinakk i tynne strimler. Jeg brukte en spiralizer, har du ikke det kan du lage strimler med en potetskreller.
  3. Friter dem i oljen til de er gyldne og sprø. Litt og litt om gangen.
  4. Løft pastinakken opp av oljen og la dem renne av på et kjøkkenpapir.
  5. Krydre med salt.
Portvinsaus
  • 2 stk sjalottløk
  • Smør
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 dl portvin
  • 5 dl kjøttkraft
  • 2 ss maisenna
  • 6 ss vann
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss smør
Sånn gjør du:
  1. Hakk sjalottløk og stek den gyllen i en kjele med smør.
  2. Tilsett brunt sukker og la det karamellisere seg.
  3. Hell på portvin og kok uten lokk til halve væskemengden er igjen.
  4. Tilsett kjøttkraft.
  5. Kok inn til omtrent halvparten.
  6. Rør ut maisenna i vann og hell det i sausen under omrøring.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Sil sausen og sett den til side.
  9. Varm sausen opp og rør inn kaldt smør rett før servering.
Hasselbackpoteter finner du oppskrift på her.

Portvinsaus ♫
Hasselbackpoteter ♫
Pepperbiff ♫
Pastinakk ♫
Pastinakk ♫
Grønnsaker ♫
Portvinsaus og sopp ♫
Grønnsaker ♫
Spis & Nyt ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF