Mac 'n' cheese ♫♪ Servert med pepperbiff og peppersaus !


Macaroni & cheese er klassisk comfort-food !
Her er en enkel, men veldig god utgave med mais og chili 🌽

Server den gjerne med stekt kjøtt eller fisk !
I denne oppskriften serverer jeg M&C med pepperbiff og peppersaus ♫

På hyttevis jukset jeg litt og brukte ferdig peppersaus fra Jacobs !
Du finner oppskrift på en kjempegod peppersaus 👉her, hvis du vil lage den selv.


Til 3 porsjoner trenger du:
  • 2 dl makaroni
  • 1 stk chili
  • 1 liten box mais, jeg brukte 2/3
  • 1,5 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 150 g revet ost
  • Salt
  • Pepper
  • Pepperbiff *
  • Peppersaus
Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Kok makaroni i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
  3. Sil av vannet, skyll med kaldt vann og sett den til side.
  4. Lag sausen.
  5. Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  6. Spe med melk under omrøring, litt og litt om gangen og la sausen koke i ca. 5 minutter.
  7. Tilsett 100 g revet ost og bland alt godt sammen.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Smør en ildfast form.
  10. Bland sammen kokt makaroni, mais og chili i den ildfaste formen.
  11. Hell over sausen og bland den godt inn.
  12. Dryss over resten av osten.
  13. Stekes ved 200 grader i 30 minutter.
Pepperbiff
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper, jeg brukte ferdig krydret pepperbiff i denne retten.
  3. Stekes i en blanding av olje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  4. Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.

Ingredienser ♫
Koker makaroni ♫
Koker saus ♫
Hell sausen over makaroniblandingen ♫
Klar til steking ♫
Steker biff og koker saus ♫
Klar til servering ♫
Helt greit 🍺


På fjellbeite ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF