Macaroni & cheese er klassisk comfort-food !
Her er en enkel, men veldig god utgave med mais og chili 🌽
Server den gjerne med stekt kjøtt eller fisk !
I denne oppskriften serverer jeg M&C med pepperbiff og peppersaus ♫
På hyttevis jukset jeg litt og brukte ferdig peppersaus fra Jacobs !
Server den gjerne med stekt kjøtt eller fisk !
I denne oppskriften serverer jeg M&C med pepperbiff og peppersaus ♫
På hyttevis jukset jeg litt og brukte ferdig peppersaus fra Jacobs !
Du finner oppskrift på en kjempegod peppersaus 👉her, hvis du vil lage den selv.
Til 3 porsjoner trenger du:
Til 3 porsjoner trenger du:
- 2 dl makaroni
- 1 stk chili
- 1 liten box mais, jeg brukte 2/3
- 1,5 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 3 dl melk
- 150 g revet ost
- Salt
- Pepper
- Pepperbiff *
- Peppersaus
Sånn gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Kok makaroni i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
- Sil av vannet, skyll med kaldt vann og sett den til side.
- Lag sausen.
- Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
- Spe med melk under omrøring, litt og litt om gangen og la sausen koke i ca. 5 minutter.
- Tilsett 100 g revet ost og bland alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper.
- Smør en ildfast form.
- Bland sammen kokt makaroni, mais og chili i den ildfaste formen.
- Hell over sausen og bland den godt inn.
- Dryss over resten av osten.
- Stekes ved 200 grader i 30 minutter.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper, jeg brukte ferdig krydret pepperbiff i denne retten.
- Stekes i en blanding av olje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar