Blåskjell er nydelig mat -og i tillegg veldig sunt, da de inneholder mye vitaminB12 og selen.
Smaker supergodt ✿
Noe av beste man kan legge på grillen er nettopp blåskjell.
I denne utgaven har jeg brukt kryddersmør, som jeg hadde i fryseren etter jeg gratinerte kongekrabbe.
Lag en pakke til hver person, så alle får med seg den nydelig sausen, som blir i bunnen av pakken.
Du kan lage dem en time eller to før servering å oppbevare dem i kjøleskapet frem til de skal legges på grillen.
Spis & Nyt ♫♪
Du trenger til 2 porsjoner:
- 1 kg blåskjell
- 1/2 dl hvitvin
- Sitron
- Kryddersmør *
- Frisk dill
- Frisk basilikum
Sånn gjør du:
- Vask og rens blåskjell, kast dem som ikke åpner seg.
- Legg halvparten av blåskjellene på ett dobbelt lag med aluminumsfolie, legg den andre halvparten på ett annet dobbelt lag med folie, så du får en pakke per porsjon.
- Brett opp kantene, så det blir en kurv med høye kanter.
- Skvis over litt sitronsaft og hell litt hvitvin i hver pakke.
- Legg i godt med kryddersmør, litt her og der.
- Hakk litt frisk dill og basilikum og strø over.
- Lukk "kurven" igjen.
- Legg dem på en varm grill og la dem dampe under lokk i ca. 10 minutter.
- Grillen min var på 180 grader, når jeg la på blåskjellene -og hadde samme temperatur hele steketiden.
- Legg hele kurven på en tallerken, så man får med seg den gode sausen.
- Serveres med godt brød eller pommes frites.
- 200 g ekte meierismør
- 1 stk, hakket rød chili
- 1 stk, hakket sjalottløk
- 1 ts cajennepepper
- 1 ts cumin
- 1 ts pepper, grovmalt
- 2 ts havsalt
- Frisk basilikum
Sånn gjør du:
- Ta smøret ut av kjøleskapet en times tid før du skal lage kryddersmøret.
- Finhakk chili, sjalottløk og basilikum.
- Bland alt godt sammen med en gaffel.
Ingredienser |
Friske urter |
Kryddersmør |
Herlige blåskjell |
Grillpakker ! |
Legg pakkene på en oppvarmet grill og lukk lokket ! |
Nyter terrasselivet 🍓 |
Den som venter på noe godt 🍅🍅 |
Nyter sommerkvelden 💚 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar