Jeg bruker planke av rød sedertre. Grillplanken kan vaskes og brukes 2-3 ganger.
Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.
Du får kjøpt grillplanker i de fleste butikker, som har ett godt utvalg i grillutstyr.
Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet 'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'. Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus.
Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale.
Kjøttet marineres i pepper, noe som gir en fantastisk smak ♫♪
Biffen får i tillegg en herlig smak av røkt sedertre !
Det lukter altså helt fantastisk, når man tar opp lokket på grillen ♫♪
Du trenger:
- 200 g biff per person, jeg brukte indrefilet
- 1 ss sort hel pepper per biff
- Raps eller solsikkeolje
- Bakte poteter *
- Bearnaisesaus *
- Sommersalat (som du finner oppskrift på 👉 her )
Sånn gjør du:
- 8 timer eller dagen før servering legger du biffkjøttet i en tett pose. Knus pepper med en morter. Bland det godt sammen med biffene. Hell olje over kjøttet til alt er dekket. Lukk posen og la det marineres i kjøleskapet i 8-24 timer. Sil av oljen og la kjøttet renne av seg på tørkepapir eller ett rent kjøkkenhåndkle.
- Legg grillplanken i vann en time før du skal grille. Ta samtidig ut biffene av kjøleskapet og la de ligge på kjøkkenbenken.
- Fyr opp grillen og la den bli skikkelig varm. Legg på grillplanken, så den blir varm før du legger kjøttet over på planken.
- Brun biffene på hver side 2-3 minutter på direkte varme.
- Legg biffene på grillplanken og grill videre under lokk i 5-10 minutter, på direkte varme, pass litt på så ikke planken tar fyr. Biffene jeg grillet var ganske tykke så jeg grillet dem videre på grillplanken i 10 minutter. Da planken tar mye av varmen var biffene medium stekt ved servering.
Bearnaisesaus:
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du 👉
her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.
Bakt potet:
- Pakk store bakepoteter inn i alu.folie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
- Stekes i stekeovn, 250 ° i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene.
- Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
- Serveres med en raus bit kryddersmør, som du finner oppskrift på 👉 her.
|
Grillplanke, en ny og en, som er brukt en gang ♫♪ |
|
Indrefilet og pepper ♫♪ |
|
Biffen marineres i kjøleskapet natten over ♫♪ |
|
Legg grillplanken i vann i 1-2 timer ♫♪ |
|
Klare til steking ♫♪ |
|
Grilling på sedertre ♫♪ |
|
Sommersalat ♫♪ |
|
Klar til servering ♫♪ |
|
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar