Grillet laks på sedertre ☀️ Servert med søtpotetsalat og gresk dressing !


Grillet fiskefilet på planke, gir fisken en god smak og aroma, avhengig av hvilken grillplanke du velger. Jeg brukte grillplanke av rød sedertre. Grillplanken kan vaskes og brukes 2-3 ganger står det på pakken, maks 2 mener jeg, da den mister en del av røykaromaen.
Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.

Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet 'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'. Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus. Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale.
- og nå også som grillredskap !

Smakfull, saftig laks med spicy, frisk og smakfull topping 
Servert med søtpotetsalat og gresk dressing !
Det lukter helt fantastisk av sedertre, som gir en god røykaroma til fisken.
God middag 💕


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 120 g laksefilet
  • Maldon, havsalt
  • Svart pepper
  • 1 rød chili
  • 1 dl hakket, frisk dill
  • 1 stk sitron, skallet
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts flytende honning
  • 200 g ekstra lett rømme
  • 1 pakke gresk dressing mix
  • Søtpotet
  • Salt
  • Pepper
  • Rapsolje
  • Mais
  • Koriander
  • Chili
  • Reddiker
  • Jordbær
  • Lime
Grillet laks
  1. Legg grillplanken i vann. La den ligge i vann i en time før den skal legges på grillen.
  2. Krydre fisken med salt og pepper.
  3. Fjern frøene og finhakk chili.
  4. Bland finhakket chili med hakket dill, sitronskall, olivenolje og honning.
  5. Legg laksen med skinnsiden ned på planken. Hvis den er skinnfri bør du pensle planken med litt olje.
  6. Smør blandingen over laksen.
  7. Legg stekefolie på grillen, da tar ikke grillplanken så lett fyr. Varm opp grillen, så den holder ca. 200 grader.
  8. Legg grillplanken på grillen. Sett på lokket og grill fisken i 12-15 minutter.
Søtpotetsalat
  1. Skrell og skjær søtpotet i biter. Legg dem på et stekebrett, hell på litt olje, salt og pepper og stek dem i stekeovn på 180 grader i ca. 40 minutter til de er møre. Har du AirFryer kan du krydre dem med salt og pepper. Legg dem i risten og hell over 1 ss olje. Sett den på 180 grader og friter dem i ca. 20 minutter. Rist litt på dem underveis.
  2. Tilsett mais, hakket koriander og chili.
  3. Legg på tynne skiver med reddiker, noen jordbær og server med en limebåt.
Dressing
  1. Rør sammen rømme og gresk dressing mix.
Dressing ♫♪
Søtpoteter ♫♪
Topping til laksen ♫♪
Pensler planken med litt olje  ♫♪
Griller laks  ♫♪
Søtpotetsalat  ♫♪
Spis & Nyt ♫♪
Klokkebusk 🌺 Red Prince 🍃


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF