Grillet fiskefilet på planke, gir fisken en god smak og aroma, avhengig av hvilken grillplanke du velger. Jeg brukte grillplanke av rød sedertre. Grillplanken kan vaskes og brukes 2-3 ganger står det på pakken, maks 2 mener jeg, da den mister en del av røykaromaen.
Den må ligge i vann i en time før du legger den på grillen.
Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet 'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'. Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus. Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale.
- og nå også som grillredskap !
Smakfull, saftig laks med spicy, frisk og smakfull topping
Seder er en slekt av store bartrær i furufamilien 🍃
Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet 'the giant arbor-vitae' – 'Tree of life'. Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus. Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale.
- og nå også som grillredskap !
Smakfull, saftig laks med spicy, frisk og smakfull topping
Servert med søtpotetsalat og gresk dressing !
Det lukter helt fantastisk av sedertre, som gir en god røykaroma til fisken.
God middag 💕
Du trenger til 4 porsjoner:
Det lukter helt fantastisk av sedertre, som gir en god røykaroma til fisken.
God middag 💕
- 4 x 120 g laksefilet
- Maldon, havsalt
- Svart pepper
- 1 rød chili
- 1 dl hakket, frisk dill
- 1 stk sitron, skallet
- 3 ss olivenolje
- 2 ts flytende honning
- 200 g ekstra lett rømme
- 1 pakke gresk dressing mix
- Søtpotet
- Salt
- Pepper
- Rapsolje
- Mais
- Koriander
- Chili
- Reddiker
- Jordbær
- Lime
Grillet laks
- Legg grillplanken i vann. La den ligge i vann i en time før den skal legges på grillen.
- Krydre fisken med salt og pepper.
- Fjern frøene og finhakk chili.
- Bland finhakket chili med hakket dill, sitronskall, olivenolje og honning.
- Legg laksen med skinnsiden ned på planken. Hvis den er skinnfri bør du pensle planken med litt olje.
- Smør blandingen over laksen.
- Legg stekefolie på grillen, da tar ikke grillplanken så lett fyr. Varm opp grillen, så den holder ca. 200 grader.
- Legg grillplanken på grillen. Sett på lokket og grill fisken i 12-15 minutter.
- Skrell og skjær søtpotet i biter. Legg dem på et stekebrett, hell på litt olje, salt og pepper og stek dem i stekeovn på 180 grader i ca. 40 minutter til de er møre. Har du AirFryer kan du krydre dem med salt og pepper. Legg dem i risten og hell over 1 ss olje. Sett den på 180 grader og friter dem i ca. 20 minutter. Rist litt på dem underveis.
- Tilsett mais, hakket koriander og chili.
- Legg på tynne skiver med reddiker, noen jordbær og server med en limebåt.
Dressing
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar