Klebrige nudler og saftig kylling, med den typiske umami smaken !
Toppet med peanøtter, koriander og sesamfrø 🌿
Skikkelig digg kosemat på under 15 minutter ♫♪
Jeg bruker Crock-Pot® Express Multi-Cooker
Det er stor variasjon på trykkokere, så tilpass fremgangsmåten til din utgave.
Retten kan også tilberedes i en slowcooker eller i vanlig kjele, se fremgangsmåte under oppskriften.
Du trenger til 4 porsjoner:
Retten kan også tilberedes i en slowcooker eller i vanlig kjele, se fremgangsmåte under oppskriften.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1,5 dl soyasaus
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss risvineddik
- 1 ss finhakket eller presset hvitløk
- 2 ts Sriracha chilisaus
- 1 ss olivenolje
- 5 dl vann
- 200 g ukokte nudler, jeg brukte eggnudler
- 600 g rå kylling, skjært i biter, jeg brukte lårfilet
- 1-2 rød paprika, i tynne strimler
- Peanøtter, grovhakket
- Koriander
- Sesamfrø
Sånn gjør du:
- Hell soyasaus, brunt sukker, eddik, hvitløk, sriraca saus, olivenolje, vann, paprika, nudler og kylling i innerkjelen. Bland det godt sammen.
- Sett på lokket og sett trykkventilen til stengt for damp.
- Sett den på innstilling MANUELL, HIGH + 3 minutter. Først varmes den opp, HEAT, for å bygge opp trykket - det tar 8 minutter.
- Når koketiden på 3 minutter er ute: Slipp forsiktig ut luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp. Maskinen går automatisk over på KEEP WARM.
- Ta forsiktig av lokket.
- Server retten rykende varm, toppet med peanøtter, koriander og sesamfrø.
Tilberedning i slowcooker :
Jeg har ikke testet det ut, men tror det blir ett bra resultat:
- Legg ingrediensene i innerkjelen, men vent med nudlene.
- Kok 2,5 time på HIGH eller 4 timer på LOW.
- Tilsett nudlene når det gjenstår 30 minutter.
I kjele på komfyren:
- Legg ingrediensene i en kjele, men vent med nudlene.
- La det småkoke i 30 minutter.
- Tilsett nudlene mot slutten av koketiden og kok videre til nudlene er ferdig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar