One-Pot gryte med hakket elgkjøtt og pasta !


Herlig gryte full av smak 🍅🌿
Hvis du vil ha en litt mildere utgave bruker du litt mindre krydder.
Hvis du vil ha den ekstra hot -er det bare å kjøre på med chili !

I denne oppskriften bruker jeg hakket elgkjøtt, som gir en utrolig god smak på gryta.
Du kan bruke kjøttdeig eller karbonadedeig av storfe, hvis du ikke har tilgang til elgkjøtt.

Trygve Brovold AS  på Stange og Annis Pølsemakeri på Ringebu har ofte fryst kjøttdeig av elg.

Pasta er kjøpt på min favoritt butikk, Nye grønt & godt 🍎
De har et utrolig godt utvalg i billig frukt og grønnsaker, samt pasta, ris, nudler, krydder, sauser og dressinger, samt masse Tyrkiske spesialiteter. 

Server gryta med salat og godt brød, hvis du ønsker det
- eller spis den, som den er uten noe ekstra tilbehør
 😋

Australsk kylling / Panert kylling fylt med hjemmelaget urtesmør !


'Vi har ingen historie eller faste holdepunkter. 
Det er det som gjør australsk mat så spennende' 🌿

Australierne våger å tenke og gjøre annerledes, prøve nye smaker og kombinasjoner. 
Mat i Australia har blitt påvirket av bakgrunnen til immigrantene, som har kommet til landet.

Masse god smak i en liten porsjon 
Panert kylling fylt med hjemmelaget kryddersmør med urter & chili.
Jeg bruker koriander, men du kan bruke basilikum hvis du ønsker det.

Panko er laget av brød, som er stekt på en spesiell måte, så det ikke blir skorpe på brødet.
Panko har en mye luftigere tekstur og mye større smuler en griljermel.
Du bruker aldri griljermel igjen altså, når du har fått tak i en pose med panko.

Jeg steker kyllingen i AirFryer, som gir ett sprøtt og saftig resultat, men de kan også brunes i en stekepanne og etterstekes i stekeovn.

Fylt panert kylling servert med ovnsbakte mandelpoteter, gulrøtter, sukkererter og smeltet godt smør tilsatt chili, koriander, sitronsaft og soyasaus 🌿

Scampi Chop Suey med nudler !


Chop suey er en kinesisk matrett oppfunnet i Nord-Amerika mot slutten av 1800-tallet.
Retten består kjøtt, storfe, kylling eller svin, som er stekt raskt i en wok, sammen med grønnsaker og en soyabasert saus. 
Retten serveres vanligvis med ris.

Chop Suey er Asias utgave av lapskaus eller 'sopihop' 🌿

Her kommer en utgave med scampi/vannamei reker, masse gode grønnsaker og nudler.
Retten blir best med rå scampi, men du kan selvfølgelig bruke ferdig kokte.

Scampi / Vannamei rekene jeg brukte er tropiske store reker oppdrettet Vietnam.
De er fra ASC-sertifisterte anlegg, uten bruk av antibiotika og på best mulig måte for miljøet.

Spis & Nyt - Smaker veldig godt !

Ukemeny - Desember !


Nå er det småkaldt altså, tid for å finne frem strømpebukser, lue og votter !!
Korte og mørke dager, da gjelder det å kose seg så godt man kan.

Noe vi kan glede oss over er at det faktisk bare 17 dager til 21 desember.
Da 'snur sola' og dagene blir lysere, sakte men sikkert ♫♫

Men, først skal vi gjennom en fin adventstid.
Håper dere får noen fine dager -og stress ned !

Du trenger ikke vaske tak og vegger midt i mørketiden, men mat må vi ha !

ØLBRAISERTE LAMMESKANKER / Nydelig, smakfull festmat & slowfood ♫♪


Lammeskank eller lammeknoke er full av god smak, men trenger lang tilberedningstid for å bli mør, men når den er ferdig smaker den helt himmelsk ! 

Lammeskankene jeg brukte i dag er fra Annis Pølsemakeri på Ringebu.
Skankene er marinert med olje, chili, pepper og ramsløk.
Det er masse god smak i sausen, så du kan fint bruke naturelle lammeskanker.

Jeg har en del forskjellige oppskrifter på lammeskank 🍂
Det man trenger er lammeskanker, grønnsaker, krydder og væske til å koke skankene i.

Hvit ROTMOS !


Rotmos passer godt til lam, pølser, stekt flesk, pinnekjøtt, stekt fisk og annen salt og mektig mat 🌿

Her får du oppskrift på en stor porsjon.
Hvor mange porsjoner kommer an på det ekstra tilbehøret.
Servere du den med kjøtt og poteter er det nok til 8-10 porsjoner, men bruker du den til lammeskank, som jeg har gjort i dag er det nok til 6 porsjoner.

Ovnsbakte rotgrønnsaker med pølser & soyasmør !


Nå bugner det av rotgrønnsaker i butikkene
🍂
Rotgrønnsaker er veldig gode ovnsbakte og passer til det meste.
Bruk grønnsakene, som du liker best og del dem opp i passende biter.
Gulrot, søtpotet og kålrot lager jeg i litt større biter enn pastinakk og sellerirot.

Rotgrønnsaker er et av den norske høstens fargerike smakseventyr. 
De er en del av grunnmuren i det norske kjøkkenet, og gir oss god smak på høsten og viktige vitaminer gjennom vinteren. 
Nå er de trendye igjen. 
Det er på tide !
Sitat: Nyt Norge 🍂

Jeg bruker nydelige, smaksrike ramsløkpølser og ramsløkolje i denne retten 
- og serverer herligheten med soyasmør. 

Ramsløk, Nordens hvitløk vokser i løvskoger på Østlandet og oppover kysten av Møre og Romsdal. Ramsløk er en opp til 30 cm høy plante, som lukter av hvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen 🌿

Smakfull og enkel middag !
Print Friendly and PDF