Retten består kjøtt, storfe, kylling eller svin, som er stekt raskt i en wok, sammen med grønnsaker og en soyabasert saus.
Retten serveres vanligvis med ris.
Chop Suey er Asias utgave av lapskaus eller 'sopihop' 🌿
Her kommer en utgave med scampi/vannamei reker, masse gode grønnsaker og nudler.
Retten blir best med rå scampi, men du kan selvfølgelig bruke ferdig kokte.
De er fra ASC-sertifisterte anlegg, uten bruk av antibiotika og på best mulig måte for miljøet.
Du trenger til 4 porsjoner
- 500 g scampi
- Rapsolje
- 150 g risnudler
- 1 rødløk
- 2 gulrøtter
- 1 gul paprika
- 1 rød paprika
- 3 vårløk
- 1 box bambusskudd
- 4 dl vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 4-6 ss soyasaus
- (2 ts Mrs Chengs soppsoya)
- 2 ss maizena + litt vann
- Pepper
- Koriander
Sånn gjør du:
- Tin, skrell og rens scampi, hvis de ikke er ferdig renset.
- Del rødløk, paprika, vårløk og gulrot i passende biter. Hell av kraften på bambusskudd.
- Brun scampi raskt i varm panne med litt olje til den skifter farge til rosa, trenger ikke gjennomstekes. Legg dem til side.
- Stek rødløk, gulrøtter og bambusskudd noen minutter.
- Tilsett vann og knust buljongterning.
- Kok opp og la det trekke/småputre i ca. 5 minutter.
- Jevn retten med maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
- Tilsett paprika, vårløk, soyasaus og soppsoya (hvis du har).
- Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre, men fremdeles har tyggemotstand.
- Kok nudler etter anvisning på pakken og sil av vannet. Jeg bruker en saks for å dele dem opp. Da blir de enklere å blande inn i retten og lettere å spise.
- Bland nudlene og scampi inn i pannen sammen med grønnsakene.
- Smak til med soyasaus og pepper. Sett gjerne soyasausen på bordet så dem, som ønsker det kan tilsette mer selv.
- Dryss over frisk koriander ved servering.
Ingredienser |
Grønnsaker |
Scampi / Vannamei reker |
Scampi Chop Suey |
Risnudler |
Scampi Chop Suey med nudler |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar