Hvor mange porsjoner kommer an på det ekstra tilbehøret.
Servere du den med kjøtt og poteter er det nok til 8-10 porsjoner, men bruker du den til lammeskank, som jeg har gjort i dag er det nok til 6 porsjoner.
ØLBRAISERTE LAMMESKANKER ♫♪ Oppskrift 👉 her ! |
Rotmosen holder seg i 3 dager i kjøleskapet og kan fint fryses.
Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang og frys den ned i passende porsjoner.
Den er veldig god og mild på smak, så denne vil nok barna også sette pris på.
Og alt blir så mye bedre med fløte og smør 🌿
Du trenger:
- 300 g sellerirot
- 400 g pastinakk
- 1500 g kålrot
- 3 dl fløte
- 1 stk lime
- 100 g smør
- 2 ts Maldon salt
- 1 ts Hvit pepper
Sånn gjør du:
- Skrell og del kålrot, sellerirot og pastinakk i biter og kok i usaltet vann til det er mørt.
- Hell godt av vannet.
- Tilsett fløte og halvparten av smøret.
- Kjør rotmosen med en stavmikser.
- Tilsett resten av smøret og kjør videre til en klumpfri mos.
- Smak til med lime*, salt og pepper.
* Del lime i to og stikk en gaffel i limebåten, da er det enklere og få ut limesaften.
Ingredienser |
Kok grønnsakene |
Rotmos |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar