Hvit ROTMOS !


Rotmos passer godt til lam, pølser, stekt flesk, pinnekjøtt, stekt fisk og annen salt og mektig mat 🌿

Her får du oppskrift på en stor porsjon.
Hvor mange porsjoner kommer an på det ekstra tilbehøret.
Servere du den med kjøtt og poteter er det nok til 8-10 porsjoner, men bruker du den til lammeskank, som jeg har gjort i dag er det nok til 6 porsjoner.

   ØLBRAISERTE LAMMESKANKER  ♫♪  Oppskrift 👉 her !

Rotmosen holder seg i 3 dager i kjøleskapet og kan fint fryses.
Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang og frys den ned i passende porsjoner.

Den er veldig god og mild på smak, så denne vil nok barna også sette pris på.
Og alt blir så mye bedre med fløte og smør 🌿


Du trenger:
  • 300 g sellerirot
  • 400 g pastinakk
  • 1500 g kålrot
  • 3 dl fløte
  • 1 stk lime
  • 100 g smør
  • 2 ts Maldon salt
  • 1 ts Hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Skrell og del kålrot, sellerirot og pastinakk i biter og kok i usaltet vann til det er mørt.
  2. Hell godt av vannet.
  3. Tilsett fløte og halvparten av smøret.
  4. Kjør rotmosen med en stavmikser.
  5. Tilsett resten av smøret og kjør videre til en klumpfri mos.
  6. Smak til med lime*, salt og pepper.
* Del lime i to og stikk en gaffel i limebåten, da er det enklere og få ut limesaften.

Ingredienser 

Kok grønnsakene

Rotmos 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar