Ovnsbakte rotgrønnsaker med pølser & soyasmør !


Nå bugner det av rotgrønnsaker i butikkene
🍂
Rotgrønnsaker er veldig gode ovnsbakte og passer til det meste.
Bruk grønnsakene, som du liker best og del dem opp i passende biter.
Gulrot, søtpotet og kålrot lager jeg i litt større biter enn pastinakk og sellerirot.

Rotgrønnsaker er et av den norske høstens fargerike smakseventyr. 
De er en del av grunnmuren i det norske kjøkkenet, og gir oss god smak på høsten og viktige vitaminer gjennom vinteren. 
Nå er de trendye igjen. 
Det er på tide !
Sitat: Nyt Norge 🍂

Jeg bruker nydelige, smaksrike ramsløkpølser og ramsløkolje i denne retten 
- og serverer herligheten med soyasmør. 

Ramsløk, Nordens hvitløk vokser i løvskoger på Østlandet og oppover kysten av Møre og Romsdal. Ramsløk er en opp til 30 cm høy plante, som lukter av hvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen 🌿

Smakfull og enkel middag !
Rotgrønnsaker og pølser tilberedes i samme form 🍂


Du trenger:
  • Rotgrønnsaker :
Gulrot
Søtpotet
Pastinakk
Sellerirot
Kålrot
  • Chili
  • Purre
  • Rapsolje / Ramsløkolje
  • Flytende honning
  • Basilikum
  • Oregano
  • Salt
  • Pepper
  • Smaksrike pølser
  • Basilikum/Koriander
  • Friske urter
Sånn gjør du:
  1. Kutt rotgrønnsaker i passende biter og legg dem i en ildfast form.
  2. Hakk chili og del purre i ringer og dryss over grønnsakene.
  3. Hell over litt olje og flytende honning.
  4. Krydre med oregano, basilikum, salt og pepper.
  5. Stekes på 220°C i ca. 20 minutter. Ta ut formen og senk varmen til 180°C.
  6. Skjær fine snitt i pølsene og legg dem på grønnsakene.
  7. Sett formen tilbake i stekeovnen la grønnsaker og pølser steke videre i ca. 20 minutter.
  8. Hell over soyasmør ved servering og friske urter, som basilikum eller koriander.
Soyasmør
  • 2 ss hakket sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 dl soyasaus
  • Tabasco, 10-20 dråper
  • Sitron
Sånn gjør du:
  1. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  2. Ha i hakket sjalottløk, la det surre noen minutter.
  3. Tilsett soyasaus.
  4. Smak til med Tabasco og skvis over litt sitronsaft.
Ovnsbakte rotgrønnsaker med pølser 


Ingredienser

Grønnsaker

Soyasmør

2 kommentarer: