Ovnsbakte karbonader med krydret tomatsaus og mozzarella !

Enkel og god middag med smaker fra middelhavet 🍅

For å gjøre det enda enklere kan du bruke ferdig stekte karbonader, men det tar bare ca. 15 minutter å forberede og steke hjemmelaget karbonader. Jeg bruker kjøttdeig, som inneholder en del mer fett en karbondedeig, så de de blir gode og saftige. 

Server gratinerte karbonader med hva du måtte ønske av ris, pasta eller poteter og gjerne litt salat eller grønnsaker. 
Jeg serverte godsakene med tagliatelle pasta og drysset over hakket vårløk ved servering 🌿

Jeg ble faktisk storfornøyd med dagens....
knallgode, ganske rask og billige middag ! 


Du trenger til 4 porsjoner:
Karbonader
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss soyasaus
Sånn gjør du:
  1. Legg alle ingrediensene i en bolle og bland det godt sammen.
  2. Form til 4 stk karbonader og stek dem raskt på begge sider i en stekepanne med godt smør. De trenger ikke være gjennomstekt. 
Tomatsaus
  • 400 g hermetiske tomater med basilikum og oregano *
  • 4 ss hakket gul løk eller sjalottløk
  • 2 ts revet hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 ts chilipulver
  • Salt
  • Pepper
  • Revet mozzarella
Sånn gjør du:
  1. Hakk sjalottløk og press eller riv hvitløk.
  2. Hell 2 ss olje i en kjele og fres sjalottløk og hvitløk i olje til den er gyllen.
  3. Tilsett tomater og chilipulver.
  4. La det småkoke i 10-15 minutter. 
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Legg karbonadene i en ildfast form og hell over tomatsausen.
  7. Dryss over revet mozzarella og stek i stekeovn på 180°C i 30 minutter.
Tilbered ønsket tilbehør i mens karbonadene gratineres i ovn.

* Du kan selvfølgelig bruke hermetiske tomater uten smakstilsetning og krydre dem selv med 1-2 ts basilikum og oregano per 600 g. 

Dobbelt porsjon til far !

Karbonader og tomatsaus


Stek karbonader og lag saus
Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar