Lammeskankene jeg brukte i dag er fra Annis Pølsemakeri på Ringebu.
Skankene er marinert med olje, chili, pepper og ramsløk.
Det er masse god smak i sausen, så du kan fint bruke naturelle lammeskanker.
Skankene er marinert med olje, chili, pepper og ramsløk.
Det er masse god smak i sausen, så du kan fint bruke naturelle lammeskanker.
Jeg har en del forskjellige oppskrifter på lammeskank 🍂
Det finnes mange gode oppskrifter med kjøttkraft og noen foretrekker saus, som består av rødvin og tomater - eller øl, som jeg tester i dag, samt grønnsaker og krydder selvfølgelig.
Mørkt øl og masse varmende krydder 🍂
Retten kan tilberedes i en gryte i stekeovn, 8 timer i en slowcooker eller 60 minutter i en trykkoker. Jeg bruker Crock-Pot Express med trykkoker programmet.
Jeg serverer lammeskankene med en god, fløyelsmyk rotmos og saus, laget av kokekraften 🍂
Det blir mye god saus, som du kan sette i kjøleskapet eller fryse ned og bruke til andre kjøttretter.
Hvit, silkemyk, mild og god rotmos finner du oppskrift på 👉 her .
Nydelig, smakfull festmat & slowfood ♫♪
Retten blir absolutt best i Crock-Pot, men fungerer helt greit i en gryte i stekeovn.
I tillegg sparer du mye strøm ved å bruke Crock-Pot i stedet for 3 timer i stekeovn.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 stk lammeskanker
- Olje
- Smør
- 200 g gulrøtter,
- 3-6 stk sjalottløk, kommer an på størrelsen
- 1 ss finhakket/revet hvitløk
- En neve frisk grovhakket timian
- 2 ss hvetemel
- 1 ss tomatpure
- 2 ts fennikelfrø,
- 2 stk stjerneanis
- 2 ss brunt sukker / sukrin gold
- 2-6 dl lam eller kjøttkraft / 2 dl i crock-pot, ca. 6 dl i gryte
- 3-5 dl øl, 3 dl i trykkoker, 4 dl i slowcooker, 5 dl i gryte
TRYKKOKER / Crock-Pot Express
- Gni inn lammeskankene med salt og pepper.
- Sett trykkokeren på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar ca.5 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
- Brun lammeskankene raskt i olje. Må brune dem i flere omganger, det er bare plass til å steke en eller to, kommer an på størrelsen. Legg dem til side.
- Skrell og del sjalottløk i to, finhakk hvitløk og del gulrot i biter.
- Tilsett smør i innerkjelen og fres grønnsakene i smør i innerkjelen noen minutter.
- Dryss over mel og tomatpuré og rør det godt inn.
- Knus fennikelfrø og stjernanis i en morter.
- Tilsett øl, 2 dl kraft (jeg brukte vann og ett beger kjøttfond), fennikelfrø, stjerneanis og brunt sukker.
- Legg lammeskankene tilbake i kjelen.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 50-60 minutter*. Først varmes den opp, det tar 10-15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- Når tiden er ute, går trykkokeren automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 10-15 minutter. Trykk STOPP. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Ta ut lammeskankene, hell sausen over i en kjele/bolle, som tåler bruk av stavmikser og kjør kraften til en klumpfri saus.
- Legg eventuelt lammeskanken tilbake i sausen og hold dem varme frem til servering. Det er veldig praktisk hvis man skal ha gjester, da kan du ha middagen klar før gjestene kommer.
SLOWCOOKER / Crock-Pot
- Gni inn lammeskankene med salt og pepper.
- Knus fennikelfrø og stjernanis i en morter.
- Brun skankene på alle sider i olje i en stekepanne eller i innerkjelen, hvis du har Crock-Pot med duraceramic, som kan settes på stekeplaten. Må brune dem i flere omganger, det er bare plass til å steke en eller to, kommer an på størrelsen. Legg skankene til side.
- Skrell og del sjalottløk i to, finhakk hvitløk og del gulrot i biter.
- Fres grønnsakene i smør i innerkjelen eller stekepannen noen minutter.
- Dryss over mel og tomatpuré og rør det godt inn.
- Hell det over i Crock-Pot kjelen, hvis du ikke har brunet det i innerkjelen og tilsett 4 dl øl, 5 dl kjøttkraft, fennikelfrø, stjerneanis og brunt sukker.
- Legg i lammeskankene.
- Kok lammeskankene i 8-9 timer på LOW.
- Ta ut lammeskankene, hell sausen over i en kjele/bolle, som tåler bruk av stavmikser og kjør kraften til en klumpfri saus. Legg eventuelt skankene tilbake i sausen og hold dem varme frem til servering.
GRYTE i stekeovn
- Sett ovnen på 180°C.
- Brun lammeskankene på alle sider i smør i en stor tykkbunnet kjele som tåler å stå i ovnen. Bruk gjerne en stor jerngryte. Sett til side.
- Skrell og del sjalottløk i to, finhakk/riv hvitløk og del gulrot i biter. Fres grønnsakene i smør i gryten til mykt, ca. 6 minutter. Dryss over mel og tomatpuré og la det steke ett par minutter.
- Knus fennikelfrø og stjernanis i en morter.
- Tilsett øl, kjøttkraft, fennikelfrø, stjerneanis og brunt sukker.
- Kok opp, sett på lokk eller dekk med to lag aluminiumsfolie og sett gryten i ovnen i 3 timer eller til kjøttet faller av beinet. Du kan også la den koke på kokeplaten i 3 timer, men da må du røre i den av og til og tilsette mer kraft hvis nødvendig.
- Ta ut lammeskankene og kjør kraften med en stavmikser før servering.
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar