Bakepoteter a'la hasselback !


Herlige, nesten litt sprø bakepoteter kuttet i halvdeler.
En blanding av ➡ hasselbackpoteter  og hele store bakte poteter 🌿

Hasselbackpoteten ble skapt i 1953 av Leif Elisson fra Värmland, som var kokkelev på restaurant Hasselbacken på Djurgården i Stockholm.

Perfekte poteter til både kjøtt og fisk 🌿

Du trenger:
  • Bakepoteter
  • Smeltet/flytende smør
  • Paprikakrydder
  • Finhakket bladpersillle
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del poteter i to på langs med en skarp kniv. Skjær hver halvdel i bredden 4-6 ganger, men ikke helt gjennom.
  2. Legg potetene i en ildfast form og pensle dem med smør på begge sider.
  3. Dryss over paprika, salt, pepper og hakket bladpersille
  4. Bakes i stekeovn på 200°C i ca. 60 minutter eller til de er møre, avhengig av størrelsen på potetene.

⬆   Her serverer jeg Bakepoteter a'la hasselback med grillet marinert svinenakke i skiver, bearnaise og salat 🌿




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF