Jeg er i overkant begeistret for nykål og når den ikke er i sesong bruker jeg spisskål.
Nykål og spisskål har en mild smak, med sprø, løst knyttede og saftige blad.
Noen av mine beste oppskrifter med favorittgrønnsaken finner du ➡ her 🌿
Dagens nykål -er en ovnsrett med røkte kjøttpølser og poteter.
Her kan du gjerne bruke rester av kokte poteter.
Jeg bruker røkte kjøttpølser fra Annis på Ringebu.
Du trenger til 4 porsjoner:
- 500 g gode kjøttpølser
- 1 stk nykål/spisskål
- 1 stk rødløk
- 4-6 stk poteter
- 3 dl kjøttkraft
- 1 ts oregano
- 1 ts basilikum
- Smør
- Salt
- Pepper
- Tyttebær
Sånn gjør du:
- Skrell og kok potetene nesten ferdig, ta de opp, del de i store biter og legg dem i et ildfast fat.
- Del rødløk og pølser i passende biter.
- Stek pølser og rødkål raskt i en stekepanne med godt smør.
- Legg rødløk og pølser over i formen med potetene. Krydre med salt og pepper.
- Del kålen i strimler og la kålen surre i en stekepannen med smør, til den faller litt isammen.
- Legg kålen i formen sammen med det øvrige, dryss over oregano, basilikum, salt og pepper.
- Kok opp 3 dl vann og ett beger kjøttfond i stekepannen, kok til fonden er oppløst.
- Hell kraften over kålen.
- Stekes midt i stekeovnen på 200°C i ca. 20 minutter.
- Spis og nyt med tyttebærsyltetøy.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar