Potet og pølseform med nykål !


Jeg er i overkant begeistret for nykål og når den ikke er i sesong bruker jeg spisskål.
Nykål og spisskål har en mild smak, med sprø, løst knyttede og saftige blad.

Noen av mine beste oppskrifter med favorittgrønnsaken finner du ➡ her 🌿

Dagens nykål -er en ovnsrett med røkte kjøttpølser og poteter.
Her kan du gjerne bruke rester av kokte poteter.
Jeg bruker røkte kjøttpølser fra Annis på Ringebu. 

God og mettende husmannskost, perfekt hverdags-middag  🌿


Du trenger til 4 porsjoner: 
  • 500 g gode kjøttpølser
  • 1 stk nykål/spisskål
  • 1 stk rødløk 
  • 4-6 stk poteter 
  • 3 dl kjøttkraft
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • Smør
  • Salt 
  • Pepper
  • Tyttebær
Sånn gjør du: 
  1. Skrell og kok potetene nesten ferdig, ta de opp, del de i store biter og legg dem i et ildfast fat.
  2. Del rødløk og pølser i passende biter. 
  3. Stek pølser og rødkål raskt i en stekepanne med godt smør.
  4. Legg rødløk og pølser over i formen med potetene. Krydre med salt og pepper.
  5. Del kålen i strimler og la kålen surre i en stekepannen med smør, til den faller litt isammen.
  6. Legg kålen i formen sammen med det øvrige, dryss over oregano, basilikum, salt og pepper.
  7. Kok opp 3 dl vann og ett beger kjøttfond i stekepannen, kok til fonden er oppløst. 
  8. Hell kraften over kålen. 
  9. Stekes midt i stekeovnen på 200°C i ca. 20 minutter.
  10. Spis og nyt med tyttebærsyltetøy. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF